Вхід | Реєстрація

ДБР підозрює посадовців «Укргазвидобування» у привласненні 15 мільйонів гривень

ДБР підозрює посадовців «Укргазвидобування» у привласненні 15 мільйонів гривень

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, викрили протиправні схеми заволодіння коштами одного із державних підприємств під час утилізації небезпечних відходів буріння. Організатору протиправної схеми повідомлено про підозру в організації заволодіння коштами державного підприємства в особливо великих розмірах. Ним виявився представник комерційної структури.

Орієнтовна сума збитків, завданих державі, становить 15 млн грн. 

Важливо: утилізація небезпечних відходів буріння створювала пряму загрозу життю та здоров’ю громадян. 

За попередньою інформацією на Полтавщині протягом 2017-2019 років співробітники комерційної структури налагодили злочинну схему заволодіння коштами держпідприємства, виділених на утилізацію небезпечних відходів буріння (бурових шламів) в особливо великих розмірах. Схема працювала за участю представників держпідприємства та бездіяльності посадовців органів Держекоінспекції України.

Задокументовано: фактична утилізація відходів буріння не здійснювалась, натомість їх захоронювали на звичайному полігоні твердих побутових відходів. Таке зберігання є неналежним та порушує норми природоохоронного законодавства. Більше того, це стало причиною забруднення земель.  

За результатами проведених лабораторних досліджень відібраних зразків бурового шламу згадані відходи буріння належать до категорії надзвичайно небезпечних і потребують спеціальної процедури захоронення.

Під час слідчих дій в офісних приміщеннях та місцем проживання фігурантів провадження вилучено документи та електронні носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України. Оперативний супровід – ГУ КЗЕ Служби безпеки України та Департамент забезпечення діяльності, пов’язаної з небезпечними відходами, Національної поліції України.

Наразі планується повідомлення про підозру іншим фігурантам провадження, серед яких представники державних контролюючих органів. 

Кваліфікація: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ст. 191 Кримінального кодексу України).



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2019, 11:48 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації