Вхід | Реєстрація

ДБР затримало оперуповноваженого, який за 10 тисяч гривень обіцяв вплинути на слідчого

ДБР затримало оперуповноваженого, який за 10 тисяч гривень обіцяв вплинути на слідчого

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, задокументували факт вимагання та отримання оперуповноваженим Криворізького відділення Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області неправомірної вигоди.

За попередньою інформацією оперуповноважений вимагав від фігуранта кримінального провадження 10 тисяч гривень. За гроші правоохоронець обіцяв вплинути на слідчого аби змінити кваліфікацію злочину на більш м’яку. Крім того, оперуповноважений обіцяв чоловіку, що слідчий не проситиме суд застосовувати відносного нього запобіжного заходу.

Відбулось затримання правоохоронця в порядку ст. 208 КПК України під час отримання ним неправомірної вигоди розміром 10 тис грн.

Наразі вирішується питання щодо вручення затриманому повідомлення про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України, оперативний супровід — Дніпропетровське управління Внутрішньої безпеки Нацполіції України та Управління СБУ в Дніпропетровській області.

Кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 3692 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, оперуповноваженому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2019, 12:05 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації