Вхід | Реєстрація

Водіям можуть дозволити їздити без прав

Водіям можуть дозволити їздити без прав

В Україні водіям можуть дозволити керувати автомобілем без наявності в автомобіліста водійського посвідчення та інших документів.

— Депутати хочуть спростити керування транспортним засобом, шляхом скасування вимоги для громадян України мати посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб та страховий поліс. Ідентифікація водія поліцейським має здійснюватися на підставі усної інформації від нього, — повідомив автоюрист Володимир Караваєв.

Якщо депутати проголосують за відповідний законопроект, водій у разі зупинки поліцейського повинен буде «чітко та зрозуміло назвати своє прізвище, ім’я, по батькові, повну дату народження та/або номер договору страхування для перевірки поліцейським даних із відповідної бази».

У разі, якщо водій цього не зробить, то його очікує штраф у розмірі 425 гривень. А якщо поліцейський буде не в змозі встановити особу (зокрема, через нечітку або незрозумілу мову), — водія можуть затримати, провести особистий огляд, у тому числі з речами і документами, тимчасово затримати його транспортний засіб або відсторонити водія від керування ним. Караєв уточнив, що оскарження не зупиняє дії поліцейського.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 вересня 2019, 19:13 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації