Вхід | Реєстрація

Змагання юних олімпійців

Змагання юних олімпійців

Щоб навчити цінувати власне здоров’я, виховувати в школярів потребу в постійній руховій активності, зміцненні здоров’я, залучати до активних занять фізичною культурою та спортом в закладах освіти традиційно проводиться Олімпійський тиждень. Цього року в Красненській школі  приурочили цей захід велосипедному спорту. Адже змагання з велоспорту на літніх Олімпійських іграх вперше з'явилися ще у 1896 в Афінах і надалі включалися в програму кожних наступних Ігор. У цьому виді спорту розігрується 18 комплектів  нагород.

Спочатку учні дізналися багато цікавого про  велоспорт -  одну з популярних форм рухомої активності,  що зміцнює легені та серце і, звичайно, м'язи ніг. До велоспорту входять такі дисципліни: гонки на треку, шосе, пересіченою місцевістю; маунтінбайк, змагання з фігурної їзди та ігри в м'яч на велосипедах — велополо та велобол. Велоспорт також є частиною такого виду змагань як тріатлон. Основна мета гоночних дисциплін — найшвидше подолання дистанції.

А далі були практичні змагання з фігурного водіння велосипеду та гонки пересіченою місцевістю. Кульмінацією велосипедних змагань став крос   на велосипедах за маршрутом Красне – Світлогірське, участь в якому взяли юні  красненські велосипедисти: Донець Антон, Семененко Денис, Тітаренко Давид, Таранушич Анна, Дика Діана, Приймич Радіон.

За результатами  цих заходів учні дізнатися про історію олімпійського руху, його ідеї та принципи, ознайомилися із багатогранним велоспортом, виявили між собою кращих велосипедистів та головне – уяснили про велику користь занять фізичною культурою та спортом.


Автор: Кобеляцька районна станція юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 вересня 2019, 19:39 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації