Вхід | Реєстрація

«Проблеми та перспективи працевлаштування молоді у сучасному суспільстві»

Якість освіти у вищих навчальних закладах та завищені вимоги молоді до майбутнього місця роботи - такими є основні причини проблем працевлаштування випускників вишів. Про це говорили на засіданні круглого столу «Проблеми та перспективи працевлаштування молоді у сучасному суспільстві», що пройшов у педагогічному університеті. Із зустрічі повернулися і наші кореспонденти.
До участі у круглому столі «Проблеми та перспективи працевлаштування молоді у сучасному суспільстві» запросили керівництво педагогічного університету, представників студентського самоврядування, керівників центрів зайнятості населення. Обговорення стосувалися різних тем, серед яких - особливості сучасного ринку праці, діяльність обласного молодіжного центру праці, можливість працевлаштування випускників за кордоном.
У студентства та представників центрів зайнятості населення різні точки зору на те, чому молодому фахівцеві важко знайти роботу. Наприклад, голова студентського наукового товариства ПНПУ Ольга Бречко впевнена: проблема працевлаштування випускників вишів - у завищених вимогах роботодавців.
Ольга Бречко, голова студентського наукового товариства ПНПУ ім. В. Короленка:
- У самих роботодавців є дуже завищені вимоги, а також те, що наприклад, для випускників педагогічних ВНЗ міста немає вільних вакансій.
Натомість, директор міського центру зайнятості Оксана Попова твердить: молоді спеціалісти часто необ'єктивно оцінюють власні професійні якості, бажають високих зарплат. При чому, не важливо, яку професію отримав випускник: попит на молодь, впевнена пані Оксана, у роботодавців є завжди.
Оксана Попова, директор Полтавського міського центру зайнятості населення:
- Це є категорія населення, яка більш мобільна, більш гнучка, динамічна, у якої є прагнення, цілеспрямованість і бажання рости над собою. саме ці якості мають відігравати ключову роль у вирішенні проблеми молодіжного безробіття.
Головна ж умова отримання гідної роботи молодою людиною - її наполегливість та вміння демонструвати працедавцеві усі свої позитивні якості.
Оксана Попова, директор Полтавського міського центру зайнятості населення:
- Коли молодий фахівець подає резюме роботодавцю, він має додавати дані, що він може робити: чи гарно проводити презентації, чи володіє іноземною мовою, чи має власні наробки. Це є те, що цікавить роботодавців.
Наразі ж, говорить Оксана Попова, найшвидше знаходять роботу випускники медичних, інженерних спеціальностей та пов'язаних з програмуванням.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2010, 10:59 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації