Вхід | Реєстрація

Нині на маршрутах міста працює більше 300 одиниць громадського транспорту

Останні згідно нової автобусної мережі міста обслуговують пасажирів на 62 маршрутах. Про транспортну інфраструктуру міста і її подальший розвиток йшлось на прес-коференції заступника начальника відділу з питань транспортних перевезень та зв'язку Полтавського міськвиконкомі Ігоря Вериги.
У квітні 2009 року, розповідає заступник начальника відділу з питань транспортних перевезень та зв'язку міськвиконкому Ігор Верига, у Полтаві була затверджена Програма розвитку міського пасажирського транспорту міста, розраховна на 2009-2011 роки. Нині по місту курсує більше 300 одиниць громадського транспорту різної пасажиромісткості по 62 маршрутам.
Ігор Верига, заступник начальника відділу з питань транспортних перевезень та зв'язку МВК:
- На всі маршрути були оголошені конкурси, тому що виконком є замовником автомобільних перевезень. На конкурси автомобільних перевезень перевізники подавали свої заявки і документи, ці документи, відповідно до чинного законодавства розглядалися.
Всі автоперевізники, зазначив Ігор Верига, які отримали право здійснювати перевезення пасажирів у місті заключили договори на встановлення у автобусах геонавігаційних приладів. Останні покликані контролювати рух транспорту з диспетчерської служби у режимі реального часу. Наразі таких встановлено вже понад 60. В подальшому планується поетапно дообладнати автобуси пристроями обліку пасажирів, датчиками витрати палива, засобами зв'язку з водієм. Складовою частиною пасажирських перевезень є і перевезення пільгових категорій громадян.
Ігор Верига, заступник начальника відділу з питань транспортних перевезень та зв'язку МВК:
- На даний момент пільгові категорії пасажирів, відповідно до чинного законодавства, в т.ч.ветерани праці і пенсіонери мають право на безкоштовний проїзд у всіх тролейбусах і оркемих пільгових автобусах, це 30 одиниць, що працюють на 21 маршруті.
На благодійних засадах, за рахунок власного прибутку, продовжує Ігор Верига, у автобусах міста передбачено 1-2 пільгових місця (залежно від пасажиромісткості). Згідно законодавства, перевезення пільговиків має покривати держсубвенція. Проте за поточний рік з держказни вона ще не надходила, окрім цього, існує деяка заборгованість перед перевізниками ще з минулого року. Нині, зазначив Ігор Верига, розглядається питання про можливість придбання за кошти міського бюджету від 4 до 10 автобусів марки «Богдан», для подальшої передачі їх у власність комунального підприємства «Полтаваелектроавтотранс». Планується, що ці автобуси теж будуть здійснювати пільгові перевезення громадян. Вже розробляються додаткові марштури в рамках міської програми «Місто без околиць». Нині діюча транспортна та маршрутна мережі руху громадського транспорту є перехідними до впровадження принципово нової організації пасажирських перевезень, так званої «Системи головного маршруту». Вона буде передбачати наявність говлоного та підвізних маршрутів, азпровадженню смс-квитка та місячного абонементу на проїзд.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2010, 11:02 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації