Вхід | Реєстрація

Зеленського на всіх не вистачить

Зеленського на всіх не вистачить

Минулого тижня віз у машині жительку Кобеляк, чоловік якої хворіє на цукровий діабет першого типу. Для непосвячених — такі хворі не можуть повноцінно жити, не роблячи собі ін’єкцій штучно синтезованого інсуліну. Точніше, жити то вони можуть, але недовго. Потім неминуче помруть через виникнення ускладнень, перед тим осліпнувши, переживши ампутацію кінцівок і ниркову недостатність. Простіше кажучи, помирати доведеться в муках.

Але якщо дотримуватися елементарних обмежень у харчуванні, займатися фізкультурою і вчасно колоти інсулін, то жити можна довго і цілком щасливо.

В Україні хворим на цукровий діабет першого типу інсулін видають безкоштовно. У принципі, у цьому є певна логіка. Владі легше і дешевше забезпечити своїх громадян ліками і, як наслідок, збільшити кількість працездатних людей, які можуть розвивати економіку, науку, культуру тощо. У іншому разі, цих громадян доведеться просто провести в останню дорогу. Тут, щоправда, потрібнго зробити певне застереження. Адже цілком можливо, що українській владі і деяким її представникам на місцях таки вигідніше позбавитися від «зайвих» громадян. У всякому разі, споглядаючи на дії чиновників державного та місцевого рівня, такі висновки робити доводиться.

Та повернемося до розмови в автомобілі. Жінка розповіла, що медики, які виписують рецепти на отримання інсуліну, заявили їй, що хворий чоловік у жовтні інсуліну не отримає. І це стосується всіх хворих на цукровий діабет, які живуть у місті Кобеляки. Міська влада протягом уже майже двох років відмовляється виділяти кошти на придбання інсуліну. До жовтня 2019 року вирішувати проблему вдавалося завдяки коштам, залученим із районного бюджету та сільських рад. Але зараз такої змоги немає. Між тим, у гривнях місячна потреба середньостатистичного діабетика в інсуліні становить 1400–1600 гривень. І купити ці препарати в кобеляцьких аптеках неможливо. А в декого із хворих і грошей для цього не вистачить.

От жінка й питає:

— Миколайович, що ж робити, помре ж чоловік. У вас же теж діабет, порадьте.

І от, що радити в цьому випадку? Так, у мене теж діабет. Але я особисто без інсуліну не залишуся в будь-якому разі. А багато людей залишаться.

Кажу:

— Потрібно діяти. Я вже колись так робив. Результат був позитивний. Я пишу статтю і готовий зібрати хворих на мітинг. Спочатку до міськради, а далі, якщо потрібно, — і у Київ. Прийдете?
Відповіді не було. Думаю, що не прийде ніхто із хворих. У всякому разі, на мітинг, який із подібного приводу автор цих рядків організовував років десять тому, ніхто із діабетиків не прийшов. Прийшли керівники району та лікарні і аптеки, прийшло троє чоловіків підтримати вимоги… І все.

Усі інші чекали. Їм пощастило. Життєво необхідний інсулін завезли в аптеки.

Можливо, пощастить і зараз. Можливо, гроші на інсулін дасть держава чи район або область. Місто не дасть можете не сумніватися. Діабетики у футбол не грають, отже для Копельця і його депутатів вони є зайвими людьми.

А як не дадуть грошей? До Зеленського знову? Але ж Володимира Олександровича на всіх не вистачить? Він же жива людина, він теж хоче спати, їсти. У нього інших проблем і турбот вистачає.

І якщо не Зеленський, то… То доведеться помирати. Або шукати гроші на інсулін і купляти його.

Буду радий помилитися і побачити, що хоча б хтось готовий боротися за свої права і життя.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 вересня 2019, 09:13 | Полтавщина | Редакційна


1. stepan / 27 вересня 2019, 10:46
Час прийшов! Треба записати відео і послати президенту. Стати біля пам’ятника Шевченка, підняти намальовані на ватманах плакати з написами "врятуйте діабетиків", а потім стати на коліна і слізно попросити -"Зеленський помогі".
2. orakul / 27 вересня 2019, 13:14
"У принципі, у цьому є певна логіка. Владі легше і дешевше забезпечити своїх громадян ліками і, як наслідок, збільшити кількість працездатних людей, які можуть розвивати економіку, науку, культуру тощо. У іншому разі, цих громадян доведеться просто провести в останню дорогу. Тут, щоправда, потрібнго зробити певне застереження. Адже цілком можливо, що українській владі і деяким її представникам на місцях таки вигідніше позбавитися від «зайвих» громадян."
Останнє речення вірне і без "можливо", а те що написно попереду - дрімучий совок.

Змінено 28.09.2019, 08:31
3. Ltava / 27 вересня 2019, 22:39
1.stepan
«Час прийшов! Треба записати відео і послати президенту. »

Вибравши міського голову пишемо послання президенту :))))))) А може питання недвіри міському голові ? Слабо !!:))
4. orakul / 28 вересня 2019, 08:50
3.Ltava
«А може питання недвіри міському голові ?»

Та давайте вже швидше вертайте Ісипа, буде прикольніше. Він вас нагодує і інсуліном і американським борщем.

І чого ви до того Копелця пристібалися? Копелець нічого в своїй програмі про інсулін не казав. Ви конституцію читайте.

"ст.49...Охорона здоров’я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм.

Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності."

Гарант конституції у нас не Копелець. Хоча й на петицію гаранту не варто навіть папір тратити. Для гаранта основний документ - Тора і Талмуд. І беніне поздоровленя соплємєніків лишнє цьому підтвердження. Як кажуть "бачили очі що купували....". І я щось не бачив і не чув щоб Копелець агітував когось за Зельц команду. Копелець агітував за адекватних кандидатів. Ісип агітував би за Зе або за рідного йому Сороса в лиці "Голосу".
5. orakul / 28 вересня 2019, 09:04
Ось вам конкретна підказка як вирішити проблему. Бенін сайт підказав. Зараз у Борисполі сідають табуни літаків з хасидами. Ловіть момент. Ставте скриньку для збору гошей на інсулін або кому на що нада. Можна ставити в Борисполі а можна в Умані. Умань ближче. Є ще варіант відкопати десь такого цадика в Кобеляках. Шанси на успіх стовідсоткові. Головне - копати. І цей процес уже запустила газета Колос. Вже писав що там була стаття "Голокост у Кобеляках.." Думав що то просто стаття, а то цілий роман, бо в слідуючому номері продовження, а в слідучому ще продовження. Так що нах вам той Копелець разом із депутатами, читайте про Голокост. Якщо почнете читати, то буде вам не до Копельця. Організовуйте ескурсію в Умань, більше корситі буде. Там і на інсулін випросите.Посилання на tsn.ua
6. Ltava / 28 вересня 2019, 18:52
4.orakul
«Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності."»

Так у чому проблема? Що заважає міській владі реалізувати це положення ?Чи Копельцу цікавіший зоопарк ?
7. orakul / 28 вересня 2019, 20:24
6.Ltava
«
Так у чому проблема? »

Проблема в тому, що держава повинна не лише сприяти а і фінансувати. Ти ж не висмикуй те що тобі вигідно а все читай.
"Охорона здоров’я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм."
Ще раз повторити? Ти ж наче не з каструлеголових: "забезпечується державним фінансуванням..". При чому тут Копелець? Хоча він би міг щось виділити але не зобовязаний. Крім того ЦРЛ і ПМСД чи як там воно, підпорядковується не Копельцю а райраді. А так звана державна влада тільки й жде що внансувати будуть місцеві громади, вона до цього плавно підштовхує, щоб люди звикали до того, що від держави нічого не треба очікувати. Про методику лошарення лошар читай чи дивись "Вікна Овертона". Посилання на interesnyefakty.org
8. Ltava / 29 вересня 2019, 07:59
7.orakul
« Ти ж не висмикуй те що тобі вигідно а все читай.»

Читаю !!!:)) Я вашу ідею розумію, згідно законодавства - міський голова це відповідальний за футбол відпочинок у парку та «карманну» тюрму для тварин- зоопарк:(( А за недолугі реформи медицини, освіти, соцзахисту не хай відповідають автори реформ! позиція нормальна і дуже зручна:)) І для місцевої влади і для держави, показуй пальцями один на одного і «пиляй» бюджет до якого досяжний:))хто на каналі по Дніпру а хто на тротуарній доріжці:))
9. orakul / 29 вересня 2019, 08:46
8.Ltava
«Я вашу ідею розумію, згідно законодавства - міський голова це відповідальний за футбол відпочинок у парку та «карманну» тюрму для тварин- зоопарк:((»

Та ні, то не моя ідея, то так в законі написано.
Читаємо: "ст.2. ...Місцеве самоврядування в Україні - це гарантоване державою право та реальна здатність територіальної громади - жителів села чи добровільного об’єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища, міста - самостійно або під відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України."
Ще раз для тих хто на танку. "вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України."
Вирішувати те, що по закону передбачено вирішувати другим, то лишній колпіт на свою голову а може й щось гірше. "Кожному своє...".
От наприклад, якщо за порядок відповіда поліція, то Копелець не може утримувати свого мєнта, бо він може робити не те що треба, може взагалі робити шкоду державі і т.п. Для дотримання порядку є правоохоронні органи. Вони знають що до чого, знають свої закони, ї там вчать як тобі правильно руки заламати щоб синців не було і т.п. Копелець не в змозі їх такому понавчати. Подібно й в медицині і в інших галузях. Куплять який не той інсулін. Там ще теж кошти пилябть і набагато більші ніж на тротуарах. На порядки більші. Займись темою.
10. orakul / 29 вересня 2019, 08:58
8.Ltava
« відповідальний за футбол відпочинок у парку »

Таки так воно і є. Ні футболом, ні порядком в парку, ні квітами, ні тротуарами ніякі державні відомства не переймаються. Це якраз і є "питання місцевого значення".
Чому такі кошти на футбол, на обезьян і т.п. я не знаю. Мабуть так рішили депутати. От чого їх ніхто не питає? Є ще по закону така муйня як громадські слухання. Ініціюйте їх, проведіть опитування і я не впевнений що народ буде проти футболу чи зоопарку. Ти ж розумієш, що тема Копелця розкручується навмисне, бо хтось дуже хоче до корита уже в вигляді ОТГ. Якби не вибори, то фіг би тут і ЕХО щось писало. Ось спостерігай, пройдуть вибори і все забудеться, і буде всім по барабану сміття, мавпи, тротуари і т.п. Чесно кажучи, особисто мені по барабану футбол і мавпи (умовно по барабану, бо і футбол і мавпи не Копельцем придумані і не Копельцем запроваджені), але то моя думка, а думку народу ніхто не досліджував. Проведіть опитування і громадські слухання. Слабо?
11. orakul / 29 вересня 2019, 09:14
Напишу ще про футбол і мавп. Ну тема футболу вже давним давно досліджена, просто дам ссилку кому цікаво. Посилання на www.youtube.com

А щодо мавп, так треба копати. В будь якому випадку походить ця ідея від фельдманів. Підсоби, якщо знаєщ. Як варіант, одним із питань які вирішуються фельдман-парками, це показати українцям ніскільки вони пришелепувати і вказати їм їхнє місце, вказати на те, що вони не люди а гої яким місце біля тварин, біля їхніх братів по розуму мавп. Для цього у Харкові в парку зробили таку собі мавпу що сидить на лавочці і там кожен з прибулих тубільців фоткається в обнімку з тією мавпою як у нас фоткаються біля глобуса Ротарі. А в цей час Фельдман показує в колі своїх друзів як він успішно приручає гойчатину прирівнюючи їх до мавп. Хто зна інші варіанти плиз, напишіть
12. Ltava / 29 вересня 2019, 15:08
11.orakul
«зробили таку собі мавпу що сидить на лавочці і там кожен з прибулих тубільців фоткається в обнімку з тією мавпою як у нас фоткаються біля глобуса Ротарі. »

:)))))))))))) От за це тебе я і поважаю :))))))
13. ИВЕН / 3 жовтня 2019, 10:50
цеж що получається---мавпа поважає мавпу-(адеж шарікови?)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації