Вхід | Реєстрація

Кобеляцьким операм суд призначив штраф

Кобеляцьким операм суд призначив штраф
Момент затримання

Співробітники місцевого райвідділу поліції, які вимагали кошти в підозрюваного за закриття кримінальної справи, заплатять по 15 000 гривень.

24 вересня в Кобеляцькому районному суді відбувся розгляд справи, у якій обвинуваченими виступили двоє працівників Кобеляцького райвідділу поліції Михайло Шарівський і Андрій Кусайко. Їм інкримінували кримінальні правопорушення за частиною 2 статті 28 «Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією» та частиною 2 статті 369–2 «Зловживання впливом».

 

10 000 за закриття справи

Згідно з матеріалами справи, чоловіки працювали в райвідділі оперуповноваженими слідчо-кримінального підрозділу. 8 листопада минулого року вони, виконуючи доручення слідчого, зустрілися в Дніпровській установі виконання покарань з чоловіком, який підозрювався у крадіжці майна з приміщення телефонної станції в селі Бутенки. Поліцейські повідомили підозрюваному, що під час досудового розслідування були виявлені сліди його пальців, і наголосили на необхідності співпраці. 5 березня правоохоронці повторно зустрілися з підозрюваним у Кобеляках, поблизу приміщення «Укрпошти», та запропонували йому заплатити 10 000 гривень. За грошову винагороду опери пообіцяли здійснити вплив на прийняття слідчим рішення про непритягнення чоловіка до кримінальної відповідальності.

14 березня підозрюваний передав кошти поліцейським у селі Лісне, що поблизу райцентру. Указану суму він поклав на заднє сидіння автомобіля, яким приїхали поліцейські. Після чого оперів затримали співробітники правоохоронних органів.

 

Вирок за двома статтями

Михайло Шарівський і Андрій Кусайко визнали себе винними в пред`явленому обвинуваченні повністю та розкаялися у вчинених правопорушеннях.

При призначенні покарання суддя Тетяна Мороз врахувала ступінь тяжкості вчиненого злочину, який, відповідно до статті 12 ККУ, відноситься до злочину середньої тяжкості.

Також суддя враховувала дані про поліцейських. Обидва чоловіки мають задовільні характеристики з місця проживання та роботи, міцні соціальні зв`язки, Кусайко утримує одну неповнолітню дитину, Шарівський — дві, є учасниками бойових дій.

Тетяна Мороз ухвалила визнати чоловіків винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 28 та частиною 2 статті 369–2 ККУ, призначити покарання у виді штрафу в розмірі 850 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 14 450 гривень, із позбавленням права обіймати в правоохоронних органах посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на 1 рік.

Стягнути з підсудних на користь держави по 4396,28 гривні документально підтверджених витрат на залучення експерта з кожного.


Автор: За матеріалами Єдиного реєстру судових рішень


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2019, 15:35 | Кобеляки | Кримінал
1. микола козак / 5 жовтня 2019, 09:15
Штраф в межах місячної зарплати не вартий розгляду в суді.Той штраф можна тепер компенсувати за рахунок тих , кому можна придумати кримінал.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації