Вхід | Реєстрація

Учні проходили квест та запускали літаки

Учні проходили квест та запускали літаки
Такі моделі створюють початківці

А також знайомилися з гуртками, які працюють за науково‑технічними напрямками.

26 вересня в опорному закладі «Руденківський заклад загальної середньої освіти I–III ступенів» відбувся цікавий захід для педагогів та школярів. Цього дня в школі побували працівники Полтавського обласного центру науково‑технічної творчості учнівської молоді, які представили свій проект «Країна позашкілля. Технічна родина». Його мета — створити в області багаторівневу системи позашкільної роботи науково‑технічного спрямування у співпраці з центром НТТ. У презентації взяли участь керівники навчальних закладів району і учні Руденківської школи.

Директор центру Володимир Дуброва розповів педагогам про основні напрямки роботи закладу та наголосив, що позашкілля є складовою освітнього процесу. І для того, щоб зацікавити школярів, працівники центру відкривають цікаві гуртки.

Зокрема, у обласному центрі НТТ працюють гуртки за такими напрямками: інформаційні технології, радіозв’язок, відеорежисура, робототехніка, авіа- та судномоделювання й інші.

Для учнів школи працівники центру провели техноквест. Школярі заздалегідь отримали завдання: придумати назву команди і її девіз. Потім капітани отримали завдання і групи приступили до вирішення задач. По завершенню квесту відбулось нагородження переможців.

Також Володимир Дуброва вручив грамоту школярці Софії Міняйло, яка відвідує гурток «Виготовлення сувенірів», за її роботу «Леви».

Як розповів керівник Руденківської школи Андрій Дігтяр, цього року він підписав договір із центром НТТ на фінансування двох гуртків. Початкове технічне моделювання в Руденківській ЗОШ викладає Наталія Андрущенко, а авіамодельний гурток діє на базі Дубинівської філії. Там дітей навчає Володимир Громенко.

— Такий вид співпраці необхідний для того, аби залучити додаткові кошти. Обласна станція має працювати не лише для Полтави, а й для всієї області. Міські діти обласкані з усіх сторін. А сільським значно складніше знайти захоплення і відкрити свої таланти, — говорить педагог.

Зі слів директора школи, зараз у області діє п’ять позашкільних закладів. Коли він почав шукати, хто готовий працювати з сільською школою, відгукнулася лише станція техніків.

— Тепер у школі два місцеві педагоги ведуть по шість позаурочних годин. Два дні в тиждень по три години діти займаються цікавою для них справою. Ми відкрили новий напрямок дитячої творчості і дозвілля. Це добре і для дітей, які зайняті після уроків, і для педагогів, які отримують плату за свою роботу, — пояснив Андрій Дігтяр.

Свої моделі презентували вихованці авіагуртка. А потім працівники центру НТТ показали різні моделі літальних апаратів, які створили учні закладу. Руденківські школярі з цікавістю спостерігали за «випробуваннями» літаків та отримали можливість запустити їх самостійно.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації