Вхід | Реєстрація

У Кременчуці місячник боротьби з туберкульозом

2 березня 2010 року у виконкомі Кременчуцької міської ради на засіданні міжвідомчої  комісії  з питань боротьби з туберкульозом заслухали інформацію виконання Закону України „Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз” та загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2007-2011 роках в лікувально-профілактичних закладах міста  за 2009 рік. За словами головного лікаря Кременчуцького обласного протитуберкульозного диспансеру В.П.Жерихіна, показники захворюваності на туберкульоз у Кременчуці зменшилися  на 24,5% у порівнянні з 2008 роком  та склали  29 хворих на 100 тис. населення, зменшилася смертність у 1.2 рази. Лікувально-профілактичними  закладами міста  100% виконано план профілактичних оглядів працюючого населення, а також декретованих та  груп підвищеного ризику. Шляхом флюорографічного обстеження у 2009 році  було виявлено 39  хворих  проти 46 за 2008  рік. На диспансерному обліку у тубдиспансері  знаходяться  1415 чоловік, з них з активною формою туберкульозу 193 особи. Протягом 2009 року у санаторіях області та  МОЗ України було оздоровлено 324 хворих, серед яких 32 дітей  та 18 підлітків. Головним лікарем тубдиспансеру була відмічена тенденція зниження туберкулінодиагностики серед  дитячого населення, якщо у 2008 році вона була проведена   100%, то в минулому лише на 75,8% . Невиконання плану профогляду дітей  спричинене  недостатньою кількістю  туберкуліну у 1 кварталі минулого року, а у 4 кварталі – через ріст гострих респіраторних вірусних захворювань. 
На виконання протитуберкульозних заходів „Міської програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2007 – 2011 роках” у з міського бюджету на закупівлю туберкуліну у 2009 році   було виділено 105 тис. грн.,  крім того лікувально-профілактичними закладами міста була закуплена вакцина  на 226,3 тис. грн.   Кременчуцьким тубдиспансером на виконання обласної та  міської програм   використано 1875 тис. грн., проведено капітальний ремонт 2 поверху стаціонарного відділення.
Членами  міжвідомчої комісії з питань боротьби з туберкульозом було  прийнято  рішення щодо неухильного виконання Законів України „Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз” та „Про затвердження Загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2007 – 2011 р.”, посилення контролю за епідемічною ситуацією на туберкульоз у місті,   проведення просвітницької роботи   з питань профілактики та ранньої діагностики захворювання. Міському управлінню освіти  рекомендовано до проведення батьківських зборів залучати лікарів-фтизіатрів. З 10.03 – 10.04. 2010 у Кременчуці   проводитиметься   місячник  боротьби з туберкульозом, а туберкульозом 24.03.2010 року  Всесвітній та Всеукраїнській  день  боротьби з цією небезпечною хворобою.

Автор: www.kremen.mvk.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2010, 12:57 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації