Вхід | Реєстрація

Щодо відключення боржників КП «Кременчукводоканал» від каналізації

2 березня у міськвиконкомі відбулося засідання надзвичайної протиепідемічної комісії під головуванням заступника міського голови Олександра Бикова. Розглядалося питання про відключення споживачів від каналізації. Керівництво КП «Кременчукводоканал» вважає це найдієвішим методом боротьби з боржниками. Так, з 935 абонентів водоканалу, які мали борги на суму майже 1,5 млн. грн., та яких було відключено від каналізації, 693 погасили заборгованість на суму 912 тис. грн.. На сьогодні відключеними від цієї послуги залишаються 242 споживачі, які винні комунальному підприємству 491 тис. грн..  До речі, подібні відключення сьогодні проводять у багатьох містах України.
В.о. головного державного санітарного лікаря Кременчука Віктор Самойленко своєю постановою заборонив здійснювати подібні відключення, мотивуючи це тим, що деякі боржники, не маючи можливості користуватися каналізацією, виливають  відходи своєї життєдіяльності просто за вікна буднику, створюючи не тільки проблеми для інших мешканців міста, а й значно погіршуючи санітарно-епідеміологічну ситуацію. Заступник міського голови Олександр Биков  підтримав вимогу санстанції щодо необхідності забезпечення нормального санітарного стану міста та попередження розповсюдження інфекційних хвороб. Він також наголосив, що добросовісні платники не повинні страждати від неправомірних дій своїх недбайливих  сусідів. Тож, на думку віце-мера, сьогодні необхідно провести відповідну роботу  з кременчужанами, які не бажають сплачувати за отримані послуги, створюють проблеми іншим та забруднюють прибудинкові території нечистотами. Олександр Биков зазначив, що до таких осіб повинні бути застосовані  всі можливі заходи впливу. Необхідно фіксувати факти виливання з вікон та балконів відходів життєдіяльності, складати протоколи та накладати на порушників санітарного стану  адміністративні стягнення.
Начальник управління житлово-комунального господарства міста Олександр Любенко запропонував створити спеціальну комісію, до складу якої увійдуть працівники водоканалу, УЖКГ, міської санітарно-епідеміологічної станції, міліції  та громадськості, яка проводитиме з такими недбайливими кременчужанами відповідну роботу.  Олександр Биков запропонував також включити до складу цієї комісії  представників соціального захисту, які зможуть роз’яснити   малозабезпеченим громадянам,  як оформити субсидії, щоб не накопичувати борги. 
Вирішили, що протягом двох наступних тижнів комісія попрацює, після чого члени НПК знову зберуться на засідання, щоб розглянути результати цієї роботи та прийняти остаточне рішення щодо цього питання.

Автор: www.kremen.mvk.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 березня 2010, 12:59 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації