Вхід | Реєстрація

Під петицією проти продажу землі підписалися тисяча кобелячан

Під петицією проти продажу землі підписалися тисяча кобелячан

Місцеві фермери та орендарі організували збір підписів під зверненням до Президента Зеленського. Вони висловлюють категоричну незгоду із намірами теперішнього Уряду України розпочати фактично безконтрольний продаж землі сільськогосподарського призначення.

Жителі і гості міста Кобеляки вже давно звернули увагу на те, що в людному місці, поряд із продуктовим супермаркетом, з’явився намет із написом «Ні, продажу землі іноземцям». У ньому постійно чергує один чоловік. Він пропонує всім бажаючим поставити свій підпис під зверненням до Президента. Намет стоїть на вулиці більше десяти днів. За цей час під петицією поставили свої підписи понад тисячу чоловік.

Володимир Голтвянський, який чергує у наметі і збирає підписи, розповів:

— У основному підписуються приїжджі, жителі сіл. Містяни досить часто зізнаються, що їх не цікавить питання продажу землі. Мовляв, нам самим продавати нічого і грошей на такі покупки немає. Тому їм байдуже. За моїми спостереженнями, більшість людей несхвально ставляться до ідеї продажу землі. Підтримують — одиниці.

Володимир говорить, що стоїть у наметі за власною ініціативою, на волонтерських засадах. Грошової винагороди за свою діяльність не отримує.

Чоловік пояснює:

— Я сам є принциповим противником відкриття ринку землі у такому вигляді, як це зараз запропонував Уряд. Адже йдеться про продаж саме державних земель з аукціону. Причому, влада фактично не робить ніяких обмежень для іноземців. Тобто, нашу українську землю у величезних кількостях скуплять громадяни інших країн. Ні, я нічого проти самих іноземців не маю. Нехай працюють у нас, заходять з інвестиціями. Але землю їм продавати не можна. Якщо дозволити, то від України залишиться лише територія. Я не проти й того, щоб люди змогли реалізувати своє право на продаж своїх паїв. Нехай би й продавали. Але теж із обмеженнями — або державі, або вітчизняним фермерам. І взагалі, доки в нас процвітає корупція у всіх сферах, доки йде війна, не можна починати розпродаж земель сільськогосподарського призначення. Якби не ці фактори, я б тут не стояв і не протестував.

Збір підписів організувала громадська спілка «Всеукраїнська Аграрна Рада». Ця організація від імені малих і середніх аграріїв України виступає не лише проти продажу землі іноземцям. Спілка закликає Президента Зеленського провести цілу низку заходів, які мають сприяти розвитку вітчизняного аграрного сектору. А саме: змінити систему оподаткування для аграріїв, забезпечити справедливий розподіл коштів, які надходять в рамках державної підтримки селян, подолати кризу на ринку мінеральних добрив.
Сторінку підготував Ігор Філоненко


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2019, 12:46 | Кобеляки | Політика
1. Ltava / 26 жовтня 2019, 21:06
"""... Я сам є принциповим противником відкриття ринку землі у такому вигляді, як це зараз запропонував Уряд...."""
Людина проти продажу землі комусь, собі можна продавати і купувати :))) Шановні БАРАНИ , пробачте -БРАТАНИ!!! Ви або проти, або ЗА:)) не можна бути вагітним на пів "шишки":))Ви або за або проти !!!! Особисто я -проти, але це не ВАШ ...........:((
2. микола козак / 30 жовтня 2019, 11:18
А чому не створити петицію президенту від імені кобелячан і там буде значно більше підписів , мається на увазі на сайті президента.А одна точка на всі Кобеляки не може охопити всих кобелячан .Я особисто підписався б , але не доводилось бути біля того СУПЕРМАРКЕТУ- яке тільки не українське слово , колись називали крамниця , лавка , магазин , а тепер борці за мову називають супермаркетами , якось аж неприємно.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації