Вхід | Реєстрація

Поліція Полтавщини затримала шахраїв, які заволоділи грошима 84-річної жінки

Поліція Полтавщини затримала шахраїв, які заволоділи грошима 84-річної жінки

Подія сталася 29 жовтня близько 11:30 у місті Гребінка Полтавської області. За інформацією 84-річної місцевої мешканки, двоє невстановлених осіб, представившись медиками, під приводом продажу медичного обладнання шахрайським способом заволоділи її грошовими коштами в сумі 17 000 гривень.

У подальшому слідчо-оперативною групою поліції району встановлено, що особи, які вчинили вказане правопорушення, можуть пересуватися  на автомобілі марки «Audi» А8. На розшук вказаного автомобіля було зорієнтовано всі екіпажі поліції Полтавщини. Невдовзі розшукуваний автомобіль потрапив в поле зору патрульних поліцейських Полтави. Із залученням спецпідрозділу патрульної поліції «ТОР» та слідчо-оперативної групи поліції міста, автомобіль та двоє 31-річних чоловіків, що в ньому перебували, були затримані. Під час проведення невідкладних  слідчих дій було виявлено та вилучено речові докази, які підтверджують причетність даних осіб до вчинення кримінального правопорушення. Також вилучено автомобіль, яким користувалися молодики. Один із підозрюваних добровільно видав грошові кошти у сумі 10 тисяч гривень, якими він заволодів злочинним шляхом.

У подальшому оперативниками та слідчими було встановлено, що дані особи можуть бути причетними щонайменше до двох аналогічних злочинів вчинених у Полтаві та Полтавському районі.

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Тривають слідчі дії.

Шановні мешканці Полтавщини, якщо ви стали жертвами подібних афер псевдо-медиків, просимо надати інформацію до найближчого підрозділу поліції будь-яким зручним для вас способом або зателефонувати «102». Будемо щиро вдячні!


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини за матеріалами Гребінківського відділення поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2019, 12:08 | Гребінка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації