Вхід | Реєстрація

Міністр інфраструктури розповів про нові КрАЗи якими будуть чистити дороги взимку по всій Україні

Міністр інфраструктури розповів про нові КрАЗи якими будуть чистити дороги взимку по всій Україні

Ми готові забезпечити утримання доріг у зимовий період. Про це заявив 31 жовтня 2019 року Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час короткого брифінгу.

«Ми доповідаємо про нашу готовність до зимового сезону сьогодні, у день першого снігу. Ми до нього готові. Працюватиме техніка, яка вироблена в Україні, обладнана та доукомплектована спеціальними снігоприбиральними елементами німецького виробництва schmidt. 67 КрАЗів вже будуть мандрувати Україною, забезпечувати прибирання під час зимового сезону. У нас повна готовність, є весь необхідний фрикційний матеріал, сіль, пісок, хімія для того, щоб ми могли забезпечити належним чином зимовий сезон, щоб не було заторів та небезпеки для наших громадян і автівок. Всього 4600 одиниць техніки по всій Україні, які в цей сезон забезпечать належне утримання та експлуатацію доріг. Чим важлива передача цих КрАЗів? Ще рік тому Укравтодором було підписано договір з компанією КрАЗ, було передано аванс – і протягом року жодного авто не було поставлено. Контракт вже був у стані зірвання, але ми переконали, що необхідно забезпечити і виконати всі вимоги перед державою, щоб снігоприбиральна техніка вчасно до зимового сезону була готова і поставлена», – заявив Владислав Криклій.

Керівник Укравтодору Олег Федоренко повідомив, що передбачаються ділянки для тимчасової зупинки в разі негоди – понад 800 майданчиків підготують у смугах відведення доріг. А на дорогах державного значення встановлять 7 тисяч погонних метрів снігозатримуючих щитів. Технічна сіль та інші фрикційні матеріали заготовлені на 100% від запланованої кількості. Укравтодор також залучатиме до утримання доріг потужні будівельні компанії, які мають достатній ресурс для боротьби з негодою.

Ситуацію контролюватиме міжвідомчий штаб Укравтодору, у складі якого представники Нацполіції, ДСНС, асоціацій перевізників та Укртрансбезпеки.


Автор: «Урядовий портал»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2019, 14:32 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації