Вхід | Реєстрація

Чоловікові, який погрожував насильством полтавській журналістці, поліція повідомила про підозру

Чоловікові, який погрожував насильством полтавській журналістці, поліція повідомила про підозру

Фігурантові, який погрожував журналістці Інтернет-видання «Полтавщина» у соціальній мережі, інкримінують ч. 1 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Підозра ґрунтується на висновках ряду судових експертиз. У рамках кримінального провадження були призначені лінгвістичне, семантико-текстуальне та психологічне дослідження. Про це повідомив Відділ комунікації поліції Полтавщини.

Санкція кримінальної статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

У інтернет-виданні «Полтавщина» розповіли про ситуацію детальніше:

Згаданий полтавець — Андрій Князев. За статтю на «Полтавщині» від 3 травня 2017 року «Поліція отримала доступ до приватних даних осіб, які можуть бути причетні до сутичок біля арки» почав погрожувати на своїй сторінці Facebook авторці Дарині Синицькій. Згодом адміністрація соцмережі прибрала цей пост.

Поліція відкрила кримінальне провадження, але влітку 2018 року його закрила. Після чергового звернення Дарини Синицької до поліції розслідування поновили, але закрили вдруге — влітку 2019-го. Потім його знову поновили.

На парламентських слуханнях у листопаді 2019 року голова Національної поліції Ігор Клименко зачитав відповідь на запитання Надії Труш з Інституту масової інформації щодо колеги Дарини Синицької з «Полтавщини». Ігор Клименко зазначив, що «особа не вважає, що погрожувала», а подальші слідчі дії — тривають. На сьогодні відомо, що підозрюваний вже розкаюється у скоєному.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 листопада 2019, 12:08 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації