Вхід | Реєстрація

Валерій Асадчев вважає доцільним кроком скорочення штату адміністрацій

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Асадчев заявив представникам ЗМІ, що ініціатива Адміністрації Президента по скороченню 20% посадовців по всій вертикалі виконавчої влади є цілком виправданим кроком в умови кризи.
Більше того, сам він наголошував на необхідності застосування таких непопулярних кроків ще наприкінці 2008 року, коли власне і починалися кризові явища.
— У цивілізованих країнах першим кроком у час кризи є скорочення управлінського апарату. Ми зверталися із цією пропозицією в Уряд (саме Кабінет Міністрів і визначає штатний розпис в ОДА, — прим.), але Юлія Тимошенко нас не послухала. Натомість скоротила видатки, пов’язані із безпосередньою роботою органів виконавчої влади, що значною мірою ускладнило процес оперативного управління, — зазначив голова ОДА.
Валерій Асадчев вважає, що штат адміністрацій можна скоротити на 20-30%. Але при цьому пропонує скоротити також апарат представницьких органів, який відповідно теж фінансується за рахунок бюджету і в окремих випадках за чисельністю вже досягає рівня апарату адміністрацій.
— Я вважаю це абсолютно правильним кроком. Але при цьому треба зберегти паритет, скоротивши штат апарату органів місцевого самоврядування. І забезпечити стовідсоткове фінансування витрат, пов’язаних із роботою апарату адміністрацій. Щоб це був повноцінно працюючий орган влади, — наголосив керівник області.
Уряд Тимошенко, за його словами, довів ситуацію до абсурду, коли приміром поштові та телефонні послуги, витрати на відрядження працівники апарату були змушені оплачувати із власних кишень.
, прес-служба Полтавської облдержадміністрації

Автор: Євген ЛОПУШИНСЬКИЙ, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації