Вхід | Реєстрація

Для опорних шкіл закуплять автобуси

Для опорних шкіл закуплять автобуси

Міністр освіти України Ганна Новосад розповіла про впровадження опорних шкіл у сільській місцевості.

— Ми закладаємо першу нову субвенцію, яка називається «Здібна школа для кращих результатів» — це 3,5 мільярда гривень, які ми плануємо спільно з областями витратити на підтримку опорних і великих шкіл, — сказала Новосад.

За її словами, Міністерство хоче вирішити проблему навчання дітей у сільській місцевості.

— В Україні є дуже багато маленьких шкіл, особливо в сільській місцевості, які, як правило, не пропонують високу якість освіти, і якщо ми будемо зберігати таку ситуацію, то ми і далі обмежуватимемо наших дітей в їх праві на якісну освіту. Власне ми хочемо допомогти регіонам. Опорні школи покликані підвищити якість освіти в сільській місцевості. Тому ми направимо кошти для облаштування опорних шкіл. Де-не-де це буде будівництво або з нуля, або завершення тих об’єктів, які вже знаходяться на стадії будівництва, але також паралельно будемо підтримувати не лише великі школи, — зазначила міністр.

За її словами, підвезення до опорних шкіл обов’язково буде.

— Ми маємо кошти, які ми віддамо на місця для того, щоб вони закупили автобуси, — додала вона.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 листопада 2019, 15:38 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації