Вхід | Реєстрація

Ще 76 державних підприємств передано на приватизацію

Ще 76 державних підприємств передано на приватизацію

Сьогодні ми передали ще 76 державних підприємств на приватизацію. Загалом передали вже 415 із 500 державних підприємств, які маємо передати Фонду держмайна до кінця року. У разі приватизації бюджет може отримати до 6 мільярдів гривень від їх продажу», - прокоментував передачу Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Загалом 339 державних об'єктів передали з Мінекономрозвитку, інші 76 надійшли з Мінекоенерго та Мінінфраструктури, Державного управління справами  - в цілому від 6 відомств. 

Об'єкти розташовані по всій Україні

Тепер Фонд державного майна повинен продати отримане майно Прозоро та за найкращою можливою ціною. 

Як відомо, приватизація є одним з пріоритетних завдань Уряду, визначених в Програмі діяльності Уряду. Список державного майна, яке підлягає приватизації включає великі та малі об'єкти. Серед уже переданих такі, як «Інститут титану» та «Львівський державний ювелірний завод», «Скадовський морський торговельний порт», «Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ» та ще багато.

Загалом Мінекономрозвитку уже проаналізувало понад 1400 державних підприємств, які можна передати на приватизацію.

Повний список переданих підприємств можна знайти за посиланнями тут і тут.

Вказані підприємства, а точніше їх майно, буде виставлено на прозорі аукціони, де в процесі відкритих торгів його зможе придбати кожен охочий.

Рішення Уряду є частиною запланованого процесу приватизації держмайна та в рамках виконання Указу Президента України від 5 листопада щодо передачі 500 об'єктів на приватизацію до 31 грудня 2019 року. 


Автор: «Урядовий портал»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 листопада 2019, 16:45 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації