Вхід | Реєстрація

Двоє шахраїв намагалися продати мандат «Слуги народу» у Верховній Раді полтавчанці

Двоє шахраїв намагалися продати мандат «Слуги народу» у Верховній Раді полтавчанці

Зловмисники обіцяли жінці «прохідне місце» після того, як той чи інший депутат чинної каденції складе мандат.

Викриті співробітниками СБУ шахраї пропонували мешканці Полтавщини місце у «Слузі народу» за 1,5 мільйона євро.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Бізнес-вумен з обласного центру зловмисники обіцяли «прохідне місце» після того, як той чи інший депутат чинної каденції складе мандат.

«Правоохоронці затримали двох фігурантів справи під час отримання першої частини матеріальної винагороди розміром 750 тисяч євро. Триває досудове розслідування, розпочате  за ч. 2 ст.15, ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні прес-служби.

 

У той чкас «НВ» пише, що місяць тому одного з цих шахраїв — 68-річного чоловіка — уже затримували за підозрою у схожих злочинах. За 150 тисяч доларів він обіцяв сприяти у призначенні на посаду голови РДА. За даними того ж «НВ», це було місце в одній з райдержадміністрацій Київської області. Зараз такі призначення проводяться за президентським проектом «LIFT».

Після того затримання чоловіка взяли під варту із правом внесення 154 тисяч гривень застави. Кошти за нього внесли і він опинився на волі.

Імовірно, після виходу із СІЗО, він об’єднав сили зі знайомим і продовжив подібну практику. Як повідомила поліція, шахраї запропонували свої «послуги» жінці, яка бере участь у конкурсі на заміщення посади на державній службі.


Автор: «УНІАН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 листопада 2019, 13:20 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації