Вхід | Реєстрація

Уперше уряд виділив кошти на обладнання харчоблоків у школах – на це спрямовано 400 мільйонів гривень

Уперше уряд виділив кошти на обладнання харчоблоків у школах – на це спрямовано 400 мільйонів гривень

У 2020 році держава додатково спрямує 400 мільйонів гривень на обладнання харчоблоків у школах. Таке рішення було прийнято на засіданні КМУ 27 листопада 2019 року.

«Основа Нової української школи – безпечне освітнє середовище. Сьогодні ми маємо статистику, що впродовж навчання у школі майже на 40% зростає кількість дітей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Це сигнал для нас, що ми, разом із МОЗ, маємо звернути увагу на здорове харчування у школах. Ці 400 млн грн – наш перший крок у цьому напрямку», – наголосила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Ці кошти виділять на стандартних засадах співфінансування. Так, постанова передбачає, що місцеві органи мають додати до державних коштів свої інвестиції:

  • не менш як 30% суми мають додати Київ, міста обласного значення, ОТГ із адміністративним центром у місті обласного значення, а також області;
  • не менш як 10% суми – райони та ОТГ;
  • не менш як 5% суми  – села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.

Автор: За даними Міністерства освіти і науки


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації