Вхід | Реєстрація

Чоловік отримав термін за пропитий ним власний нетбук

Чоловік отримав термін за пропитий ним власний нетбук

Кобеляцький районний суд виніс вирок чоловікові, який повідомив до поліції про злочин, якого насправді не було.

Про це стало відомо з єдиного реєстру судових рішень.

Поліція кваліфікувала вчинок підсудного за ч.1 ст.383, ч.1 ст. 384 КК України – завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та введення в оману суду або іншого уповноваженого органу, – пише «Коло».

10 вересня 2019 року підсудний зателефонував за телефоном 102 та повідомив про таємне викрадення майна з його квартири. Чоловік розповів правоохоронцям, що хтось проникнув до його квартири та вкрав нетбук «Lenovo IdeaPad S 110» та мережевий інтернет адаптер. Збитки оцінили в 3500 гривень.

Поліція відкрила кримінальне провадження, розпочалося слідство, проте під час досудового розслідування було встановлено, що крадіжки не було.

«Постраждалий» разом з товаришем пиячили, а коли скінчилися гроші, віддав нетбук другу, щоб продати і продовжити гуляти. Наступного дня чоловік повідомив про крадіжку.

В суді підозрюваний визнав свою вину повністю. Суддя визнав його винним в інкримінованому йому злочині та призначив покарання у вигляді 1 року позбавлення волі, проте звільнив від реального відбування за ґратами, замінивши на іспитовий термін.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 грудня 2019, 15:22 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації