Вхід | Реєстрація

Депутати залишили голову громади без щомісячної премії

Депутати залишили голову громади без щомісячної премії

Обранці Бутенківської ОТГ прийняли рішення преміювати очільника сільради при наявності коштів з перевиконання.

Остання цьогорічна сесія Бутенківської об’єднаної територіальної громади була досить затяжною і емоційною. Загалом зібрання тривало більше трьох годин. За цей час депутати розглянули земельні питання, затвердили оплату праці сільського голови і виконавчого комітету та прийняли бюджет на 2020 рік.

 

Немає перевиконання — немає і премії

Під час розгляду питання про оплату праці сільського голови начальник відділу економічного розвитку і фінансування Роман Бутко повідомив, що згідно проекту рішення, очільник громади Микола Скрильник щомісячно, крім обов’язкового окладу, нарахувань за ранг і вислугу років, отримуватиме 50 відсотків за виконання особливо важливої роботи і премію в розмірі 150 відсотків.

Депутат Ірина Бабич запропонувала не голосувати за надбавки і премії, а призначати їх щомісяця.
— Премія не виплачується наперед, — заявила вона.

Зіна Норка підтримала свою колегу, наголосивши, що громаді потрібно розвивати соціальну сферу, зокрема — відбудовувати клуби. Депутат поцікавилась у Романа Бутка, який загальний кошторис передбачений у 2020 році на зарплати і премії працівників виконавчого апарату і голови.

Начальник відділу економічного розвитку і фінансування відповів, що сума складає 4 081 000 гривень. Сюди входять посадові оклади, надбавки і премії. Обов’язкові нарахування, без премій, становлять 2 250 000.

Тоді Зіна Норка сказала:

— Пропоную дати на преміювання виконкому і голови 500 00. Усі повинні віднестися з розумінням.
У результаті, Микола Скрильник виніс на голосування дві пропозиції. У першій, яку озвучили Зіна Норка, Ірина Бабич і Павло Гунжель, пропонувалось нараховувати очільнику сільради щомісяця ставку, виплати за ранг і вислугу років, а премію призначати з перевиконання. Інша пропозиція від Валерія Ільченка і Лариси Плахтій — затвердити 50 відсотків преміювання.

Із першого разу жодна пропозиція не отримала достатньої кількості голосів. Із другої спроби 13 депутатів проголосували за призначення премій лише з перевиконання бюджету, яке, за словами Миколи Скрильники, з’являється лише в червні. Тобто, щомісяця сільському голові нараховуватимуть оклад, ранг і вислугу років.

 

Держреєстратор і спеціаліст із закупівель

Далі присутні затвердили штатний розпис виконавчого комітету сільради і фонд їхньої заробітної плати. Відповідно до проекту, штат виконкому нараховуватиме 30,5 ставки.

Як пояснив заступник сільського голови Ігор Федь, у 2020 році в сільраді почне працювати державний реєстратор.

— Із 1 січня у Кобеляцькій райдержадміністрації відбудеться скорочення і вивільняється реєстратор. У 2019‑му ми оголошували конкурс, та жоден спеціаліст не подав своєї кандидатури. Тепер у штаті виконкому з’явиться державний реєстратор, без якого ми не можемо обходитись. Також у березні 2020 році вступають у дію зміни в закон про публічні закупівлі. Кожна закупівля товарів, робіт чи послуг, що перевищує 50 000 гривень, потребуватиме відкритих торгів. Таких закупівель у нас близько ста. Нам потрібна уповноважена особа, яка проводитиме закупівлі. Цього вимагає закон. Законодавець «відрізає» тендерні комітети і хоче бачити конкретну людину. У економічний відділ виконкому вводиться посада відповідного спеціаліста.

Обговорюючи фонд оплати праці працівникам виконкому, Зіна Норка, Ірина Бабич і Павло Гунжель виступили з пропозицією залишити оклади без преміювання. Потім Зіна Антоновна запропонувала надати на премії 500 000 гривень.

Микола Скрильник та секретар сільради Лариса Молоканова наголосили, що за рахунок премій здійснюється доплата молодим спеціалістам, аби вони могли отримати мінімальні зарплати.
Усе ж більшість депутатів підтримали сільського голову.

 

Сімейному лікарю придбають житло

Також на сесії депутати розглянули програми, що діятимуть у 2020 році, та суми, передбачені на їх реалізацію.

У 2020‑му за кошти сільської ради буде придбане житло для молодого сімейного лікаря, який працює в Бутенківській амбулаторії. Медик розглянула запропоновані варіанти і зупинилася на приватному будинку вартістю 500 000 гривень. Для того, щоб віднайти потрібні кошти, депутати внесли зміни до деяких програм. Зокрема, тимчасово зняли 150 000 гривень, передбачених для придбання житла учасникам АТО, 100 000, закладені в якості субвенції на територіальний центр обслуговування одиноких і пристарілих.

На сесії прозвучало, що медик має відпрацювати 10 років, щоб отримати право приватизувати житло.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 січня 2020, 10:38 | Кобеляки | Фінанси
1. Zorn / 2 січня 2020, 12:03
За те що виділили кошти на житло молодому спеціалісту щира подяка бутенківським депутатам. Мудре і далекоглядне рішення. А от за субвенцію терцентру, дуже цікаво та дивно. Вони ж утримуються за рахунок районного бюджету. Виходить, що ці бюджетні утриманці доять ще й сільіькі бюджети. Я вже не раз писав про те що терцентр обслуговує одиноких пристарілих. Куди подівається житло цих пристарілих після їх смерті? А якби за доглядання до смерті самотніх громадян їх житло відписувалося в бюджет а не дерибанилося, то не треба було б видяляти бюджетні кошти на придбання хат атошникам, молодим спецам, дітям-сиротам. Був би житловий фонд для пільговиків.
2. Ltava / 3 січня 2020, 19:31
Міліардери депутати аграрники поставили під залежність голову громади у якого орендують землю :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації