Вхід | Реєстрація

Амбулаторію в Бабайківці добудовуватимуть

Амбулаторію в Бабайківці добудовуватимуть

За кілька днів до Нового року на ресурсі  Прозорро з’явилося цікаве повідомлення про те, що Департамент капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації замовив у фірми ТОВ «Альбатрос буд» будівництво медичної амбулаторії в селі Бабайківка Царичанської громади.
Інтерес до цієї інформації зумовлений, у першу чергу, тим фактом, що в 2019 році амбулаторію в цьому селі вже збудували.

Нагадаємо, що ще в 2018‑му році згаданий департамент облдержадміністрації оголосив аукціон на проведення робіт із будівництва амбулаторії в Бабайківці. Оголошена вартість склала трішки більше дев’яти з половиною мільйонів гривень. Найнижчу ціну запропонувало приватне підприємство «Фірма «Гремко». Але її пропозицію відхилили і заключили договір з іншим підприємством, що має назву ТОВ «Альбатрос буд». До речі, «альбатросівці» виграли ще кілька подібних аукціонів по Дніпропетровській області в 2019 році.

29 серпня 2019 року відбулося урочисте відкриття мед амбулаторії в Бабайківці. На ньому були присутні високопоставлені чиновники із Дніпровської облдержадімінстрації, керівники Царичанського району та Царичанської громади.

І ось 20 грудня 2020 року на Прозорро з’являється повідомлення, що вже згаданий «Альбатрос буд» знову виконуватиме роботи із будівництва вже збудованої амбулаторії. Цього разу «альбатросівці» мають освоїти трішки менше бюджетних грошей. Заявлена сума — 2 мільйони 939 тисяч 184 гривні. І знову фірма-тріумфатор отримала ще кілька схожих підрядів на 2020 рік.

У останні дні року, що вже минув, редакція «ЕХО» спробувала вияснити, що ж це за чергова амбулаторія з’явиться в селі Бабайківка. Зробити це було непросто, через вихідні, які вже розпочалися в посадовців. У всякому разі, отримати чітку відповідь від керівництва Царичанської ОТГ не вдалося.

Згідно із пояснювальною частиною документа, опублікованого на Прозорро, «Альбатрос буд» буде завершувати розпочате ним будівництво. Цитуємо:

— …17 серпня 2018 року за результатами процедури відкритих торгів між Департаментом капітального будівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації та ТОВ «АЛЬБАТРОС БУД» було укладено Договір на виконання робіт з будівництва амбулаторії на 1–2 лікаря з житлом за адресою: Дніпропетровська область, Царичанський район, село Бабайківка, вулиця Центральна, 46. Однак, у ході виконання робіт за Договором виникли додаткові будівельно-монтажні роботи, не передбачені проектом з будівництва амбулаторії.

А раз так, то Департамент капітального будівництва заключив новий договір із «АЛЬБАТРОС БУД» уже без аукціону. Починали будувати, нехай і закінчують. Так що без роботи деякі фірми в Дніпропетровській області не залишаться ніколи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Zorn / 6 січня 2020, 16:25
Цікаво, який стан будівництва амбулаторій в Кобеляцькому районі?
2. Ltava / 7 січня 2020, 17:21
трішки грошей заробили і то місцевих :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації