Вхід | Реєстрація

Черговий рейд провели працівники інспекції з контролю за благоустроєм міста

Проте, цього разу увагу фахівців привернули не купи неприбраного снігу чи льоду: інспектори завітали на територію гаражного кооперативу, що поблизу зупинки Героїв Сталінграду. Річ у тім, говорять інспектори, що капітальні гаражі зведені незаконно, а кооперативу, згідно з документами, взагалі не існує. Натомість, голова кооперативу має власну точку зору на питання.
Гаражного кооперативу, зведеного поблизу зупинки «Героїв Сталінграду», говорять інспектори з контролю за благоустроєм, на сьогоднішній день юридично не існує, а у більшості власників малих архітектурних форм немає необхідної дозвільної документації. Місце, де розташовано гаражний кооператив поблизу мікрорайону Сади-1, на генеральному плані Полтави позначено як територія капітальної забудови. Відтак, зводити тут мали право лише тимчасові металеві споруди, натомість бачимо добротні капітальні гаражі.
Завсектором архітектурно-будівельного контролю інспекції з контролю за благоустроєм міста Ігор Рябко говорить: органами місцевого самоврядування надавалися тимчасові дозволи власникам гаражів, проте, термін дії таких документів збіг. Наразі, за словами фахівця, земля ані приватизована, ані арендована власниками малих архітформ, відтак, немає і оплати за користування земельними ділянками.
Ігор Рябко, завсектором архітектурно-будівельного контролю інспекції з контролю за благоустроєм м. Полтава:
- Інспекція готує документи для оформлення позовних заяв до суду щодо подальшого демонтажу. Ці гаражі розташовані на ділянці, за яку не сплачується аренда за землю. Тобто, порушується декілька положень та норм чинного законодавства.
Натомість, голова означеного кооперативу Федір Горбик телефоном пояснює: їх співтовариство оформлене юридично. Дехто з членів організації, говорить чоловік, має державні акти на право володіння землею. Загалом, гаражі поблизу зупинки Героїв Сталінграду, переконаний Федір Горбик, зведені законно і власники таких архітектурних форм готові доводити свою правоту у суді.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 березня 2010, 15:43 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації