Вхід | Реєстрація

Золото як найпопулярніший вид застави

Золото як найпопулярніший вид застави

При виникненні скрутної фінансової ситуації швидко знайти гроші доволі проблематично. Звертаючись до знайомих, друзів, необхідно розповідати про свої труднощі, залишатись у боргу. Крім того, як показує статистика, надто малий процент потенційних займодавців готові надати значну суму або допомогти фінансами відразу після звернення. Оптимальний вихід з ситуації – оформлення короткострокового кредиту в ломбарді. Отримати готівку на руки можна буквально через 7–15 хвилин. Умови доволі лояльні і не потребують виконання цілого переліку вимог. Ключова з них – надання предмету застави, найчастіше в її ролі виступає дорогоцінний метал, вироби з нього або лом.

 

Специфіка отримання займу в ломбарді

На відміну від традиційного формату, який використовують банки, ломбарди пропонують більш лояльні умови співробітництва. Ці кредитні установи видають займи на короткий термін (як правило, він не перевищує 30 днів) під заставу цінного майна. Це може бути побутова техніка, електроніка, музичні, будівельні інструменти, ювелірні вироби, лом золота та ін. Отримати швидкий кредит можна і з допомогою мікрофінансових установ, але вони вимагають дуже високу процентну ставку, формують велику пеню в разі просрочки, що значно підвищує фінансовий ризик для позичальника. Щоб отримати готівку через ломбард, не потрібно збирати пакет документів, відповідати багатьом умовам кредитора (наприклад, банки чекають наявності позитивної кредитної історії, офіційного працевлаштування, довідки про доходи за останні 6 місяців тощо). Для цього достатньо виконання лише кількох умов:

  • наявність паспорту, ідентифікаційного коду;
  • повноліття;
  • предмет застави.

Варто знати! Після звернення експерт оцінює вартість речі і називає її. На цінність впливає стан, наявність пошкоджень, для ювелірних виробів мають значення вага і проба.

Якщо умови задовольняють обидві сторони, підписується договір. Важливо повністю і вчасно виконати грошові зобов’язання, інакше кредитор отримає право інкасувати річ і реалізувати її для покриття завданої шкоди.

 

Вироби із золота як предмет застави

Золоті прикраси пропонують в якості застави найчастіше. Вони компактні, мають високу цінність і є в наявності майже в кожному домі. При виникненні скрутної ситуації їх можна в будь-який момент заставити і отримати готівку. Зазвичай ломбард приймає різні види прикрас з цінного металу:

  • сережки;
  • браслети;
  • каблучки;
  • ланцюжки.

Вироби із золота, срібла оцінюють приблизно від 4-х хвилин. На вартість впливає, насамперед, проба, вага і загальний стан. Важливо враховувати курс цінного металу, тарифний план кредитної установи, термін кредитування, дисконтний статус клієнта.

Важливо знати! При оцінці на формування вартості не впливає дизайн, виробник, тип плетіння, замка. Не має значення також вартість дорогоцінного каміння, вставок.

Крім повноцінних виробів, ломбарди приймають і лом золота (ціна в компаніях з лояльною політикою сягає суми до 785 грн. за 1 г металу 585-ї проби). Такий статус отримують вироби з відсутністю вставок, зламаними замками, ланками, деформаціями. Як брухт експерти оцінюють такі позиції:

  • фрагменти золота, які не є злитками;
  • вироби з пошкодженнями, поламаними деталями;
  • предмети, де цінний метал присутній частково (монети, годинники, нагороди, радіодеталі);
  • самородки, технічне золото.

Важливо пам’ятати, що ігнорування терміну повернення кредитних коштів протягом певного періоду спровокує нарахування пені. В разі несплати тіла кредиту і процентів предмет застави не повертається. Виконання зобов’язань, вказаних в договорі, і знання прав, можливостей виходу з критичної ситуації допоможе уникнути неприємностей і зайвих витрат.

Щоб вибрати надійного партнера, експерти рекомендують звертати увагу не на одиничні відгуки, суб’єктивні думки чи рекламу, а на тривалість роботи компанії, розмір процентної ставки і можливість пролонгації. Важливо також підписувати документи лише після детального вивчення. Велике значення має ціна за 1 г цінного металу, перелік предметів, які вважаються ломом в конкретному ломбарді і умови зберігання застави. В договорі повинні бути прописані обов’язки кредитора щодо зберігання речей, обсяг відповідальності в разі пошкодження чи втрати.

Ломбарди пропонують лояльні умови для співпраці і мають найменший рівень фінансового ризику, адже позичальник в найгіршому разі втрачає лише предмет застави. Зекономити значну суму вийде завдяки порівняно низькій процентній ставці. Для надання кредиту не потрібно готувати пакет документів, мати ідеальну кредитну історію чи кілька днів чекати рішення кредитора – готівку отримують на руки всього за кілька хвилин.

Джерело: сайт lombard1.com.ua

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2020, 16:09 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації