Вхід | Реєстрація

Дорогу Нехвороща—Машівка планують капітально відремонтувати за €30 мільйонів кредиту від ЄБРР

Дорогу Нехвороща—Машівка планують капітально відремонтувати за €30 мільйонів кредиту від ЄБРР

Під гарантії обласної ради ЄБРР може виділити 30 млн євро на капремонт 45 км аварійної дороги, яка веде до Дніпропетровської області

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов та народний депутат Костянтин Касай взяли участь у засіданні в Державному агентстві автомобільних доріг України, де відбулася робоча нарада за участю голови Укравтодору Олександра Кубракова та представників Європейського банку реконструкції та розвитку.

Полтавська делегація захищала проект капітального ремонту 45 км аварійної місцевої дороги Нехвороща — Машівка. ЄБРР готовий профінансувати проект на суму приблизно 30 млн євро. Полтавська обласна рада стане гарантом повернення кредитних коштів.

Як повідомив ІВ «Полтавщина» нардеп Костянтин Касай (виборчим округом якого пролягає автодорога), якщо усі процедурні питання пройдуть максимально вдало, то капітальний ремонт розпочнеться у 2020 році, а завершиться у 2021-му. На його думку, важливість цієї дороги полягає не тільки в тому, що вона з’єднує Полтавщину та Дніпропетровщину, а й у її ролі для громад ОТГ кількох районів.

В об’єми капремонту входить не тільки заміна дорожнього полотна, а й організація узбіч, озеленення, переходів, дорожніх знаків та розміщення вагових комплексів.

Влітку 2018 року обласна влада доповіла, що розпочала ремонт ділянки дороги Нехвороща — Селещина — Машівка. Підрядник «Ростдорстрой» за 50 млн грн мав оновити 7 км дороги.


Автор: Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 січня 2020, 11:16 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації