Вхід | Реєстрація

Стовп на садибі Тетяни Шутак уже замінили

Стовп на садибі Тетяни Шутак уже замінили

Нетиповий випадок, коли людина поскаржилася на проблему і її через два дні вирішили. Щоправда, допомога прийшла із несподіваного боку.

У вівторок до редакції «ЕХО» прийшла жителька Іванівської сільської ради Тетяна Шутак. Вона розповіла про те, що прямо через її садибу проходить лінія електромереж. Одна з електроопор, на якій підвішені дроти, перебуває в аварійному стані. Стовп, за словами Шутак, може в будь-яку хвилину впасти. У результаті, жінка залишиться без електроенергії, а внаслідок падіння споруди може бути пошкоджений її будинок чи господарські споруди.

Тетяна Шутак звернулася із проханням замінити електроопору спочатку до працівників філії «Полтаваобленерго», а потім до сільського голови Володимира Демченка. Енергетики відмовилися міняти стовп, пояснивши, що ця лінія не перебуває в них на балансі. Хоча слід зауважити, що плату за користування електроенергією вони отримують. Сільський голова пообіцяв допомогти, але попросив зачекати, доки минуть новорічно-різдвяні свята і місцеві підприємства та організації увійдуть у нормальний ритм роботи.

І ніхто не знає, на який термін могло б затягтися оте очікування, адже новорічні свята мають здатність плавно переходити у весняні, особливо у випадках, коли чиновникам доводиться докладати певних зусиль і вирішувати незаплановані питання. Як правило, у подібних ситуаціях обіцянки швидко не виконуються.

Але, як це не дивно, уже в п’ятницю на садибі Тетяни Шутак був встановлений новий стовп. А перед тим на мобільний телефон автора статті про проблему Шутак подзвонили. Телефонував Ігор Проценко, депутат Кобеляцької райради. Він сказав:

— Прочитав статтю. Як на мене, та проблема вирішується за кілька годин. Дайте мені номер Шутак, я з нею зконтактую і домовимося, коли приїдемо міняти стовп.

Але Тетяна Шутак номер свого мобільного в редакції не залишила. Про це й було повідомлено Проценку. Він не засмутився і сказав:

— Нічого, хлопці сьогодні будуть там проїжджати і самі подивляться, що там за ситуація.

Напевне, проїхали і подивилися. Адже уже в п’ятницю аварійну опору зняли, а новий стовп установили. Працювала бригада робітників Ігоря Проценка.

Тут потрібно уточнити, що сам Проценко не просив писати про швидке і ефективне вирішення проблеми зі стовпом. Він підкреслив:

— Це не для якогось піару. Просто можливість вирішити питання є. То чому ж це не зробити. А то буде жінка ще бігати по інстанціях не один тиждень, а то й місяць.

Але редакція вирішила надрукувати статтю-продовження. Як приклад того, що мовчати і «складати руки» не потрібно. Так, у сучасній Україні ніхто не може гарантувати швидку і адекватну реакцію «сильних» світу цього на звернення простих громадян. Але якщо не звертатися, мовчати, то потрібного результату не буде ніколи. От це — гарантовано.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 січня 2020, 17:57 | Кобеляки | Суспільство
1. arturwanga / 27 січня 2020, 11:14
Тi хто хоче допомогти той завжди допоможе, тим паче що проблема вирiшуеться за кiлька годин. А тi кому ми сплачуемо за користування та обслуговування то редиски.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації