Вхід | Реєстрація

Цифрове телебачення: від Києва до Кобеляк

Цифрове телебачення: від Києва до Кобеляк

Протягом 2018 року більшість фактично на всій території України була припинена трансляція аналогового телебачення. Натомість уряд запропонував населенню прекрасну альтернативу — цифрове телебачення. Для підключення до цифрового сигналу достатньо було встановити ресивер Т2. У населених пунктах, де знаходились передавачі сигналу, вистачало кімнатних антен, аби дивитися ТВ-канали у високій якості. У віддалених селах тюнер під’єднували до дециметрової антени.

Частина українців скористалася такою можливістю і вже кілька років дивиться цифрове телебачення. Дехто ж вирішив, що доцільніше придбати супутникову антену. І глибоко помилився...

 

Хочеш супутниковий сигнал — тоді плати щомісяця

Чимало власників супутникових антен із розпачем чекають настання 28 січня. Адже саме в цей день чотири найбільші медіагрупи в Україні закодують супутниковий сигнал своїх телеканалів.

Як пояснюють представники медіагруп, вони змушені були піти на такий крок, аби виконати зобов’язання перед західними колегами і перед провайдерами.

По-перше, більшість телепередач, художніх фільмів і серіал власники телеканалів закупляють у іноземних партнерів. У договорі вказується, що трансляція відбуватиметься виключно на території нашої держави. Та оскільки супутниковий сигнал знаходиться у вільному доступі, показ здійснюється в будь-якій країні. Фактично медіагрупи порушують взяті на себе зобов’язання.

По-друге, в Україні працює чимало провайдерів, які пропонують користувачам кабельне або інтернет-телебачення. Компанії купують ліцензію в каналів на право їх транслювати. Тому провайдери вимагають у медіагруп закодувати супутниковий сигнал, інакше вони втрачають абонентів, які встановлюють супутникові антени і не сплачують за перегляд.

По-третє, чимало провайдерів займалися так званим піратством. Простіше кажучи, вони встановлювали супутникові антени і роздавали сигнал абонентам, беручи з них кошти.

Зважаючи на ці фактори, власники медіагруп вирішили застосувати радикальні міри. Відтепер супутникові тюнери прийматимуть сигнали новинних і регіональних каналів.   

Колись щасливих володарів супутникових антен раптово засмутили. Їм запропонували придбати за 1100 гривень спеціальний тюнер, у якому встановлений модуль розкодування, обрати одного з двох операторів супутникового телебачення Viasat і Xtra TV та щомісячно платити за перегляд улюблених каналів.

Отож, для цієї категорії людей життя розділилося на два періоди: до 28 січня 2020 року і після. Бо як би не називали телевізор, а телебачення для багатьох і сьогодні залишається єдиним способом отримання інформації.

 

Цифрове телебачення і онлайн-сервіси

Соціологічні дослідження показують, що переважна більшість українців дивляться телеканали «1+1», «2+2», ТЕТ, «Україна», НЛО TV, СТБ, Новий канал, ICTV, М1, «Інтер», НТН, К1, «Мега», Zoom та Enter­фільм. Дитяча аудиторія полюбляє «Піксель» і "Плюсплюс".

Усі ці канали транслює безкоштовне цифрове телебачення Т2. Приймач без щомісячної плати дозволяє дивитися в чудовій якості 32 українські канали. І для того, аби телевізор почав транслювати Т2, потрібна звичайна кімнатна антена, а не фінансово затратна супутникова "тарілка".

Головне, що вартість приймача цифрового телебачення в рази нижча за "тюнінгований" супутниковий. Для прикладу, компанія Sat-Master реалізує Т2 від 295 гривень.

Бюджетний ресивер World Vision має максимальну роздільну здатність 1080p, підтримує YouTube, Megogo й інші онлайн-сервіси, обладнаний флеш-програвачем. Інші моделі мають Wi-Fi адаптери, що дозволяють приєднуватися до мережі Інтернет безпосередньо з телевізора.

Виходить, ресивер не лише безкоштовно транслює улюблені українські канали, а й виконує чимало інших важливих функцій.  

Отож, не варто витрачати кошти на чергові вигадки власників медіагруп, встановіть тюнер Т2 і дивіться телебачення в цифровій якості. Тим більше, що ТВ-канали транслюються однаково добре і в Києві, і в Кобеляках.


Автор: Євген Олександров
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 січня 2020, 13:02 | Полтавщина | Суспільство


1. Fed654Frumos / 24 січня 2020, 08:24
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Кодуються тільки ті канали в яких аудиторія дебіли,які дивляться ’’вітальку’’ чи ’’хата на тата’’.Так що невелика втрата.
2. Ltava / 24 січня 2020, 08:59
1.Fed654Frumos
«Так що невелика втрата»


Як сказати :)) так можна і без виборця залишитися:)) А взагалі -черговий розводняк:(( Зібрали гроші за супутники, тепер за Т2 гроші соберуть до слідуючих новацій :((
3. микола козак / 24 січня 2020, 10:11
Втрата невелика , будем дивитись російські , арабів , поляків , французів і т.д.В Україні всими засобами хочуть обідрати з населення шкіру.А на тих каналах практично нічого путнього , по сотні разів крутять одне і теж та по пів години реклама.Тож не відчаюйтесь.
4. Ltava / 24 січня 2020, 10:14
3.микола козак
«Тож не відчаюйтесь.»

Не дивлюся телевізор років 3-4:))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації