Вхід | Реєстрація

Реабілітація для дітей з інвалідністю

Реабілітація для дітей з інвалідністю

Управління соціального захисту населення Кобеляцької райдержадміністрації повідомляє, що 12 грудня набрала чинності Постанова Кабміну №994 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 № 309». Прийняті зміни надали можливість забезпечити заходами з реабілітації дітей з інвалідністю (отриману не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а й з іншими захворюваннями).

Бюджетні кошти спрямовуються на відшкодування вартості реабілітаційних заходів для дітей закладам охорони здоров’я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або їх відокремленим підрозділам, що забезпечують медичне обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників, а також реабілітаційним установам, підприємствам, закладам, зокрема їх відділенням, структурним підрозділам, незалежно від форми власності, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Перелік базових реабілітаційних заходів призначається індивідуально залежно від потреб дитини. Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, у якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів. Приблизна сума становить: 1–2 ступені — 16 000 гривень, 3 ступінь — 25 000.

На сьогодні надання послуг реабілітації здійснюється усім дітям з інвалідністю, незалежно від нозологій відповідно до медичних показань.

Для отримання послуг батькам необхідно звернутись в управління соціального захисту населення Кобеляцької райдержадміністрації з відповідною заявою та пакетом документів.

Додатково повідомляємо, що на сайті Міністерства соціальної політики www.msp.gov.ua в розділі «Інвалідність» — «Реабілітація дітей з інвалідністю» розміщено перелік реабілітаційних установ, які можуть надавати реабілітаційні послуги дітям з інвалідністю. Перелік реабілітаційних установ буде змінюватися та доповнюватись.


Автор: Олександр САВЕНКО, завідувач сектору з питань оздоровлення пільгових категорій громадян


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 лютого 2020, 14:50 | Кобеляки | Благодійність
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації