Вхід | Реєстрація

На Полтавщині вилучили 1 млн. 250 тис. фальсифікованих нафтопродуктів, які реалізувались на місцевих АЗС

На Полтавщині вилучили 1 млн. 250 тис. фальсифікованих нафтопродуктів, які реалізувались на місцевих АЗС

Прокуратура Полтавської області спільно з податковою міліцією  припинили збут незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів на території однієї з нафтобаз Полтавщини, вилучивши під час обшуків понад 1 млн. 250 тис. літрів нафтопродуктів орієнтовною вартістю 37 млн. 600 тис. грн., документи фінансово-господарської діяльності та чорнові записи. До суду направлене клопотання про арешт вилученого майна.

За версією слідства, особи реалізовували через мережі автозаправних станцій паливо низької якості, що не відповідає вимогам Технічного регламенту та ДСТУ, не відображаючи продаж такої «продукції» в бухгалтерському та податковому обліках.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 366 (підробка офіційних документів), ч. 1 ст. 204 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також збут і транспортування незаконно виготовленого пального), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (пособництво в умисному ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах) КК України здійснює слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в області, процесуальне керівництво – прокуратура Полтавської області.  

Слідчі дії тривають.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Автор: Прес-служба прокуратури Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 лютого 2020, 13:17 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації