Вхід | Реєстрація

Чиновниця, йдучи із посади, написала заповіт

Чиновниця, йдучи із посади, написала заповіт
Марія Кириченко оригінально попрощалася з колегами

Екс-керівник сектору культури Кобеляцької РДА Марія Кириченко, звільняючись із роботи, досить оригінально попрощалася з колегами. І пообіцяла повернутися.

Ще наприкінці минулого року Прем’єр Міністр України анонсував масштабне скорочення в рядах держслужбовців. У першу чергу, мали «урізати» штат працівників райдержадміністрацій. На початку 2020 року процес, як було сказано одним із класиків ще радянської політики, пішов. Посади скорочувати почали. У окремих випадках процедура відбувалася досить оригінально. Як, скажімо, у Кобеляках.

У п’ятницю в обідню пору до будівлі районного центру культури і дозвілля прибув патрульний автомобіль поліції. Правоохоронці увійшли в приміщення і перебували там досить довго. По місту одразу почали поширюватися різні чутки. Одні говорили, що «в культурі» когось упіймали на хабарі, інші — поліцейські нібито документували перебування когось із держслужбовців у нетверезому стані в робочий час.

Як виявилося, поліцейських викликала Марія Кириченко, на той момент уже колишній керівник сектору культури і туризму. У рамках реорганізації, що проводилась у РДА, Марії Олександрівні запропонували зайняти іншу посаду. Вона відмовилася і була звільнена. А її відомство об’єднали із сектором у справах молоді та спорту, яке очолював Віталій Детюк. Віталій Олексійович і став керівником нового об’єднаного сектору. Відтепер він відатиме і спортом, і культурою.

Поліцейські, які приїхали на виклик, взяли пояснення у всіх присутніх у приміщенні колишнього сектору культури, перевірили їх на вміст алкоголю в організмі. Певно, Марія Кириченко і викликала правоохоронців для цього — аби перевірили, чи не перебуває хтось на робочому місці в стані алкогольного сп’яніння. П’яних не було. Сама Марія Олександрівна на пропозицію прокоментувати подію відповіла нам відмовою.

Натомість до редакції потрапив цікавий «документ», на кому стоїть підпис нібито Марії Кириченко та печатка. Називається він «Заповітом». У тексті особа, яка підписується Кириченко Марією Олександрівною, заповідає: «… Мосієнко Галині Іванівні — книги, скриню. Скляренку Олександру Миколайовичу — прядку. Паську Олександру Володимировичу — кабінет з меблями. Жук Людмилі Іванівні — системний блок…».

Найбільше, згідно із «заповітом», дісталося Віталію Детюку — «… зберегти мережу закладів культури та не розвалити. А також кількість колективів та їх професійний рівень. Бо я іду не назовсім».

Отак оригінально передають справи і прощаються з колективом у «районній культурі».

Під час телефонної розмови Марія Кириченко висловила побажання «і не нада його роздувать, щось там писать. Воно не нужне, розумієте…».

Викликати поліцію і писати «заповіти», виходить, «нужніше».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 лютого 2020, 18:14 | Кобеляки | Цікаве
1. Ltava / 13 лютого 2020, 20:17
""".... відомство об’єднали із сектром у справах молоді та спорту, яке очолював Віталій Детюк. Віталій Олексійович і став керівником нового об’єднаного сектору. Відтепер він відатиме і спортом, і культурою...."""

:))))))))))) Яке ребро така і Єва :)))))))
2. Fed654Frumos / 13 лютого 2020, 20:51
Яка була Маша,така буде і Єва:)
3. Zorn / 15 лютого 2020, 16:32
В культурі все як у культурних людей ))) Кіно і німці)))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації