Вхід | Реєстрація

Чорний квадрат запрацює. Сірий кулак - навряд чи

Спеціальна міліцейсько-прокурорська комісія провела свою перевірку комунальників щодо готовності до Дня міста. У сквері Жовтневий є 16 нових лавочок та мідні урни. А на площі Незалежності, що напроти, є великий чорний екран, на запуск якого потрібна година часу, бо гріється він повільно. На екрані, придбаному за великі гроші, зрідка показували концерти та футбол для мешканців міста, але тепер його включатимуть частіше. Обладнання під"єднали до звичайної телеантени, яку прикріпили до стовпа, й поряд повісили звукові колонки. Тож тепер все працюватиме в режимі телевізора.
Інша справа - скільки все коштує й чи відповідає воно кошторису для капітального ремонту, який рік тому провели будівельники. Відповідь саме на це запитання минулого вівторка шукали в центрі міста з десяток слідчих та експертів, яких по скверу "Жовтневий" водив начальник управління капітального будівництва міськвиконкому Володимир Зибін.
Для того, аби з’ясувати відповіді на всі запитання, експерти все порахували і все виміряли - спеціальною рулеткою обміряли укладені брущаткою нові пішохідні доріжки і навіть полазили у нутрощах великого обписаного ящику, який в народі має назву "Сірий кулак". Так називається інформаційний стенд у сквері Жовтневий, який мав би давно працювати, але не працює.
Три дні тому його підключили до електрики, але внутрі щось бахнуло, а потім загуло та заіскрилося. Від так експеримент з підключення припинили. Тож підліткам можна і далі ставити на цьому ящику свої автографи - все одно не працює.
Втім перевіряли не лише електрику. Правоохоронцям довелося розколупувати брущатку, аби заміряти товщину піску, бетону та оглянути самі камені, якими викладеного пішохідний тротуар на цій частині вулиці Леніна.
Правоохоронці не приховували, що саме вони шукають. Йдеться про кримінальну справу, за якої перевіряють правильність витрати трьох мільйонів державних гривень, які було використано на реконструкцію частини центру Кременчука. Тож головні питання від слідчих - до виконавців роботи: наскільки вони все точно і правильно зробили будівельники та електрики.
А відповідь на це запитання мають оприлюднити тижнів за два - коли столичні експерти, яких було спеціально запрошено, винесуть свій вердикт та підготують спеціальний протокол, прикрашений фотографіями узятими з місця події.

Автор: "Програма плюс"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2009, 17:00 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації