Вхід | Реєстрація

Комісія облради рекомендуватиме провести ревізію земель

Комісія облради рекомендуватиме провести ревізію земель

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький звернувся з пропозицією до постійної комісії Полтавської обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендувати всім органам місцевого самоврядування провести ревізію земель, які знаходяться у їхньому підпорядкуванні.

Це, у першу чергу, допоможе з’ясувати, чи використовується земельна ділянка, як орна земля без відповідного оподаткування.

“Саме інвентаризація може показати: чи розорюється земля, певна ділянка, чи ні. А землемір цього ніколи не покаже”, – відзначив Олександр Біленький під час засідання президії Полтавської обласної ради.

У свою чергу голова постійної комісії Валерій Капленко пообіцяв, що дане питання профільна комісія розгляне та рекомендує. Проте гарантій щодо виконання даних рекомендацій керівниками громад та сільськими головами немає. Він зауважив, що наразі в Полтавській області склалася ситуація, коли земельні ділянки отримують люди, наближені до очільників громад, а для учасників АТО, ООС ділянок не вистачає.

“Маю сумніви, що рекомендації комісії всі голови сільських рад виконають. Я ще 4 роки тому говорив, що 800 тис. га землі у Полтавській області не оподатковується. Але голови громад не хочуть перевіряти це”, – сказав він.

Депутатка Полтавської обласної ради Інна Авраменко переконана, для ефективного вирішення даного питання потрібні зміни у законодавстві.

“Щодо аудиту земель, то сільські ради цього робити не будуть. Ми б’ємося, як об стіну. Держгеокадастр діє у рамках своїх повноважень, і відмовити людині в отриманні 2 га землі (передбачених законом) не може. Це мають бути зміни до законодавчих актів, а не лише рекомендації комісій”, – додала Інна Авраменко.

На її думку, щоб провести повноцінну інвентаризацію та навести лад в обліку землі, Полтавська облдержадміністрація спочатку має ініціювати зміни до відповідних постанов.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2020, 17:04 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації