Вхід | Реєстрація

Міськрада засекретилась

Міськрада засекретилась

Кобеляцькі міські чиновники вчергове намагаються порушити Закон України «Про доступ до публічної інформації». Цього разу вони приховують дозвільні документи на вирубку дерев у парку імені Богдана Хмельницького.

Про те, що в Кобеляцькій міській раді, м’яко кажучи, довільно трактують українське законодавство, відомо давно. Не є виключенням і Закон України про доступ до публічної інформації, який гарантує громадянам цієї держави вільний доступ до відомостей щодо використання бюджетних грошей та інших соціально важливих моментів діяльності органів місцевого самоврядування.

Учергове в цьому упевнився і мешканець Сухинівки Артур Ковач. Чоловік вирішив дізнатися, чи є в міської ради дозвільні документи на випилювання дерев у парку імені Богдана Хмельницького. Як відомо, міський голова оголосив про те, що в цьому місці відпочинку кобелячан буде проведена грандіозна реконструкція. Поясненням жителям міста, що, як і за скільки реконструйовуватимуть, Копелець, звично для всіх, себе не обтяжував, а міським депутатам воно і не потрібно. Вони проголосують за все, не читаючи і в будь-якому разі.

Але мова тут не про це. А про дозвільні документи на видалення дерев. Депутатам і жителям міста Копелець розказав, що є рішення сесії і цього достатньо. У принципі, аби це було так, то міська влада вже б могла випиляти все, що росте в Кобеляках. Насправді все не зовсім так. От і Ковач вирішив пересвідчитися, чи є в міськради всі необхідні документи. Спочатку йому, як і всім іншим, відповіли:

— Усе є. Депутати проголосували.

Але така відповідь не задовольнила допитливого чоловіка. Розповідає Артур Ковач:

— Ще 6 лютого я в справах був у Кобеляках. Проходив повз парк Богдана Хмельницького. Почув, як там дзижчать бензопили. Підійшов до робітників і запитав, чи є ордер на видалення дерев. Мене відіслали в міську раду. Запитав там. Ніяких документів мені не показали. Між тим, є постанова Кабміну №1045. Вона регламентує процес видалення дерев і кущів у населених пунктах. Зокрема передбачена наявність наступних документів — заява про виділення, комісійне рішення про це, за участі екологів. На основі цього приймається рішення про видалення дерев. Воно теж має бути в наявності. Я проштудіював документи міської ради, розміщені на її офіційному сайті. Там є така собі Програма благоустрою міста кобеляки на 2020–23 роки. У тій програмі є пункт дев’ятий. У ньому чорним по білому написано «Реконструкція скверу ім. Б. Хмельницького» і далі «Видалення дерев, які віджили свій біологічний вік». А в парку випиляли все. Знову ж, є в Україні документ, який регламентує біологічний вік дерев. Чи все проведено із його дотриманням. Ці питання я мав намір задати міській владі. Їх, ці питання, по моїй заяві мали б задати і місцеві поліцейські. Та вони, вочевидь, цього не зроблять, кеби і сміливості не вистачить.

Щоб отримати копії дозвільних документів, Ковач звернувся до міської влади із запитом про надання публічної інформації. І отримав відповідь про те, що міській раді потрібно ще 20 днів для підготовки. Ковач коментує:

— Безумовно — це є відпискою і порушенням закону та моїх прав, як громадянина. Про це я вже повідомив Полтавську облдержадміністрацію. Думаю, майже впевнений, що цих документів у міській раді просто немає. Але відповідь від них я отримаю.

Також Ковач розповів, що 27 лютого Кобеляцький суд розгляне його заяву щодо бездіяльності поліції за фактом невідкритого кримінально провадження в справі незаконного видалення дерев у міському сквері.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 лютого 2020, 13:52 | Кобеляки | Суспільство


1. Ltava / 27 лютого 2020, 16:13
Там колись Таранушич басейн обіцяв побудувати :)) Проект десь за 200тисяч виготовляли:))
Де басейн? Де проект ?Хто за 200 тисяч відповість? :))
2. Lion2020 / 27 лютого 2020, 18:46
"Все уже украдено до нас"
(Операція"Ы"та інші пригоди Шурика)
3. Ltava / 27 лютого 2020, 20:49
Такі гроші у владі називаються _ НА ПРОПОЙ :))
4. luna / 27 лютого 2020, 20:54
А чого, мені просто цікаво, немає ніякої критики в бік районної влади ? А якщо і є , то якась слизька і невиразна..... А тут !!! Суцільний армагедон ! А я відповім сама собі і вам... А що критикувать, коли ніхто і нічого не робить ? А до тих, хто щось робить, хоче щось поміняти, покращити завжди маса питань , претензій , підозр і звинувачень . Я не спеціаліст, можливо там і є якісь порушення, але ж не помиляється лишень той, хто нічого не робить. Тим більше, що там прекрасний проєкт нового парку...
5. Lion2020 / 27 лютого 2020, 21:36
Luna "А я відповім сама собі і вам..."
Краще сама собі!
6. Fuks / 27 лютого 2020, 21:47
Та що ви кажете Луна..Кобеляки вже в нас крвсивенні,ні калюж пр коліна,ні ям на дорогах,всюди якісні тротуари і освітлення світить цілодобово,вода вже не тече з гори до лікарні,дитсадки забезпечені,смітники з контейнерами упорядковані все шик..Переходим до культури.робим з Кобеляк НьюЙоркський Манхетен..З зоопарками нвпівживих тварин,з парками із засохших туй і ялинок,крутих концертів з фейерверками і з хвутбольною командою яка по бюджету на футболіста скоро Полтавську Ворсклу пережене...Все для народа..А взагалі поїдьте в Санжари,Решетилівку,чи в ту ж Козельщину,подивіться,повчіться...Там є чому..
7. Чудо Юдо / 27 лютого 2020, 22:35
4.luna
«Тим більше, що там прекрасний проєкт нового парку...
»

А ТАМ - це де? Не підскажете де можна на нього подивитися?
8. Lion2020 / 28 лютого 2020, 08:29
luna з луни!?
Fuks 1000%!

Змінено 28.02.2020, 08:40
9. микола козак / 28 лютого 2020, 09:52
Знищення зелених насаджень набуло розмаху як в місті , так і в районі.І робиться це без ніякого обліку , чомусь спиляна деревина ніким не обліковується , а просто іде розкрадання суспільної власності.Хотілося б , щоб ЕХО повідомили , зробивши відповідний запит , скільки коштів отримало місто і район від спиляних дерев , адже діючі в районі пилорами відправили з району не одну фуру пиломатеріалів .Цікаво , скільки податків заплачено за таку діяльність.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації