Вхід | Реєстрація

Епідеміолог розповів, чи готуватися Україні до спалаху хантавірусу

Епідеміолог розповів, чи готуватися Україні до спалаху хантавірусу

Днями стало відомо про смерть чоловіка в Китаї від хантавірусу – вірусу, який найчастіше передається гризунами. Епідеміолог Алла Мироненко переконує, що спалах цієї хвороби не загрожує Україні.

Про це пише «24 канал»

Хантавірус у нас періодично фіксувався в різних областях. Вакцини від нього в Україні немає, але їм ніхто не займається, тому що захворюваність в нашій державі не поширена. Це рідкісне явище, тому спалахи хантавірусу в Україні не буде, – сказала лікар-епідеміолог.

Лікарка додала, що хантавірус існує давно і не є новим захворюванням. Випадки зараження були зафіксовані в Україні, але людина від людини заразитися не може.

Зауважимо, що заразитися хантавірусом можна від гризунів, коли частинки їхньої сечі, посліду або слини, які містять вірус, потрапляють всередину людського організму.

Для європейського та північноамериканського штамів хантавірусу фактів передачі хантавірусу від людини до людини не зафіксовано. Рідкісні випадки були зафіксовані в Аргентині.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2020, 15:52 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації