Вхід | Реєстрація

Школи без учнів: у районі проведуть оптимізацію закладів освіти

Школи без учнів: у районі проведуть оптимізацію закладів освіти
Луценківська ЗОШ піде під закриття

Один навчальний заклад мають закрити, а з двох зроблять початкові школи.

17 березня відбулося засідання робочої групи з вивчення проблем оптимізації освітніх закладів Кобеляцького району.

За інформацією, розміщеною на офіційному сайті Кобеляцької районної ради, участь у засіданні робочої групи взяли голова райради Володимир Кішінський, його заступник Оксана Гордійко, начальник сектору освіти РДА Наталія Коваль та працівники райради й сектору освіти.

Джерело вказує, що в ході засідання проаналізовано діючу мережу закладів загальної середньої освіти, у результаті чого рекомендовано подати на розгляд чергової сесії районної ради пропозиції по реорганізації навчально-виховного комплексу «Перегонівська загальноосвітня школа І ступеня — дошкільний навчальний заклад «Сонечко», Дабинівської та Лебединської загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів. Філію «Луценківська загальноосвітня школа І ступеня» опорного закладу «Бутенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Ю. П. Дольд-Михайлика» рекомендовано закрити через відсутність учнів.

Також до 15 квітня поточного року робоча група проведе виїзні засідання з метою огляду вищеназваних навчальних закладів.

Необхідність оптимізувати загальноосвітні навчальні заклади району з чисельністю менше 50 учнів викликана введенням в дію Закону України «Про повну загальну середню освіту», який Верховна Рада ухвалила 16 січня 2020 року.

За коментарем кореспонденти тижневика звернулися до начальника сектору освіти Наталії Коваль.

— Стосовно реорганізації навчально-виховного комплексу «Перегонівська загальноосвітня школа І ступеня». Справа в тому, що в новому законі про освіту немає такого поняття, як НВК, що включає початкову школу і дошкільний підрозділ. Тому з’явиться дві юридичні особи: окремо початкова школа і дошкільний заклад. Звичайно, якщо на 1 вересня у школі навчатимуться хоча б 5 дітей. Коли ж буде 3–4 учні, то закриється і початкова школа. Зараз навчальний заклад відвідують 5 школярів, у дитсадку «Сонечко» за списком 10 дітей, але постійно ходять 5–6.

Дабинівську та Лебединську загальноосвітні школи І-ІІ ступенів реорганізують у початкові. У Лебединській зараз навчається 24 учні. На наступний рік у 5 класі планується 4 дитини, у 6‑му — 0, у 7‑му — 2, у 8‑му — 7, у 9‑му — 1. Усього — 14 школярів. У Драбинівці ситуація ще гірша: 5 клас — 3 дитини, 6‑ий — 3, 7‑ий — 2, 8‑ий — 4, 9‑ий — 0. Немає жодного класу, де б навчалося хоча б п’ятеро дітей. Тому на базі цих шкіл створять початкові, а старші класи підвозитимуться на навчання в повнокомплектні ЗОШ.

Щодо Луценківської школи І ступеня, яка є філією опорного закладу «Бутенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», керівник закладу Григорій Журавель подав відношення про її закриття, оскільки в наступному році там навчатимуться за списком троє учнів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2020, 10:16 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації