Вхід | Реєстрація

У Білицькому дитсадку відремонтують харчоблок

У Білицькому дитсадку відремонтують харчоблок

Приміщення мають привести у відповідності до санітарних вимог.

На останній сесії Білицької селищної ради, що відбулася 2 березня, депутати розділили вільний залишок коштів, які надійшли в бюджет у минулому році. Головний бухгалтер Ірина Лукаш повідомила присутніх, що харчоблоки дошкільного закладу «Дзвіночок» та школи № 1 мають відповідати новим санітарним вимогам.

Кошти на ремонт шкільного харчоблоку, а це 4 мільйони гривень, можна залучити з області. Для цього необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію і подати заявку на конкурс. Переможці мають оплатити лише 10 відсотків вартості ремонтних робіт, тобто 400 тисяч. Керівництво школи домовилося про фінансову допомогу з депутатом облради Сергієм Жуком. Цю суму залучать із Фонду розвитку територій.
У результаті, депутати виділили 40 тисяч на виготовлення проекту.

Щодо харчоблоку в дитсадку, Ірина Лукаш пояснила, що ремонтні роботи потрібно оплачувати з місцевого бюджету. Планується за 135 тисяч гривень відремонтувати дві кімнати харчоблоку, а за 93 000 — придбати обладнання. Та для того, щоб виконати всі санітарні вимоги, у приміщенні для кухарів має бути обладнана вбиральня. Ці роботи, можливо, профінансують із перевиконання. Селищні обранці погодили пропозицію головного бухгалтера.

Днями із відкритих джерел стало відомо, що 20 березня Сектор освіти Кобеляцької райдержадміністрації замовив за 119 681 гривню поточний ремонт приміщення харчоблоку ДНЗ «Дзвіночок». Роботи виконуватиме кобеляцький підприємець Ігор Проценко.

Отож, невдовзі поварі готуватимуть страви у відремонтованому харчоблоці.

 

Комунальники запаслися глибинними насосами

Також на сесії депутати передбачили для місцевого комунального підприємства «Старт» майже 2 мільйона гривень. За 1 мільйон 850 тисяч комунальники мають придбати 7‑кубовий сміттєвоз на базі ГАЗ-3309 або асенізаційний автомобіль. А залишок суми витратять на глибинні насоси і бензогенератор.

Минулий четвер комунальники замовили 4 свердловинні насоси 95 РR6 N, 95 PR8 N у полтавського товариства «Мехсервіс груп» вартістю 75 360 гривень.

Раніше комунальники вже співпрацювали з «Мехсервіс груп». У 2018 році працівники товариства здійснювали капітальний ремонт артезіанської свердловини №11. Тоді їх роботи обійшлися замовнику в 475 606 гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 березня 2020, 15:37 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації