Вхід | Реєстрація

Роботи з ліквідації кобеляцького звалища припинили

Роботи з ліквідації кобеляцького звалища припинили

 На початку березня на території колишнього звалища в Кобеляках розпочалися роботи з його впорядкування. Але через кілька тижнів виконавець забрав техніку і заявив про те, що припиняє співпрацю з міською владою та комунальним підприємством.

3 березня на колишньому кобеляцькому сміттєзвалищі, що розташоване на околиці міста, почала працювати потужна техніка. Микола Галас, який працював на екскаваторі Вольво,  розповів, що згідно з договором, заключеним із комунальним підприємством «Водоканал Плюс», він має провести впорядкування території екс-звалища. Загальна сума договору —  200 тисяч гривень. На ці кошти Галас своїм екскаватором має перемістити, а потім розпланувати кілька тисяч кубометрів відходів, які накопичувалися на Покровській протягом кількох десятиліть.

Ще тоді, коли процес тільки-но розпочався, Галас зауважував:

— Безумовно, двохсот тисяч для того, щоб навести порядок на звалищі, не вистачить. Але якби міська влада знайшла в бюджеті мільйон, то за ці гроші можна було б повністю закрити відходи глиною. А потім ще шар чорнозему — і можна садити дерева. На мій погляд, це цілком реальне завдання. Я міському голові Копельцеві і проектантам рекомендував спеціаліста, який би виготовив потрібні документи.

Та минуло кілька тижнів. За цей час на звалищі Галас своїм екскаватором викопав два величезних котловани прямо в смітті, сформував два бруствери із відходів і…. І 18 березня завантажив екскаватор на трал та поїхав з Кобеляк. При цьому Микола Галас не приховував, що роботу, яку він мав виконати згідно з договором, не завершив.

Причину свого демаршу підприємець пояснив наступним чином. Він сказав:

— Я із самого початку пропонував, щоб замовник, а це керівництво комунального підприємства, під контролем міської влади вело облік виконаних робіт. І ми щоденно підписували проміжні акти про це, щоб потім оформити остаточний акт виконаних робіт  і підписати його. А потім комунальники мені доплатили. Адже авансовий платіж у сумі 59 тисяч гривень наше підприємство отримало. Але ніяких проміжних актів ми не оформляли. Для мене взагалі стало неприємним сюрпризом те, як у Кобеляках ведуть облік виконаних робіт, а потім за це платять бюджетні гроші. Обліку немає взагалі. І в цьому випадку його й не може бути, адже немає проекту. Так, можна легко вирахувати об’єм котлованів, які я викопав, отже — і потенційний об’єм переміщеного сміття. Але ж ніхто не фіксував ситуацію, яка була до початку робіт. А що тепер? А може то не я котловани копав? А може після мене їх хтось засипав? Питань у прокуратури та фінансової інспекції може виникнути безліч. От для цього і потрібен проект та акти, проміжні акти, виконаних робіт. Усього цього протягом тих кількох днів, що я працював на звалищі, не було. Єдине, що було, так це я буквально «на коліні» малював примітивні схеми для директора комунгоспу Юрка. Адже він, чоловік, нічого в цьому не розуміє. А потім, подивившись на весь цей бардак, поспілкувавшись із підприємцями, із якими міська влада роками не розраховується, я вирішив припинити роботи. Краще я зараз трішки втрачу, ніж потім матиму великі проблеми.

За словами Галаса, за час роботи він перемістив 2,5 тисячі кубометрів відходів. Згідно з договором, «Водоканал Плюс» мав платити 35 гривень за один кубометр. Прості підрахунки засвідчують, що, якщо повністю довіряти словам підприємця, він виконав робіт на 87500 гривень. Заплатили йому 60 тисяч. У такому разі комунальники, а з цим і міський бюджет, залишилися винні Галасу більше, ніж 27 тисяч гривень. З цього приводу підприємець уточнив:

— Тут же ще один нюанс. За «солярку» мені поки що не повернули ні копійки. Так що я «подарував» Кобелякам більше. Але судитися наміру не маю. Хоча так, як у Кобеляках, воно не робиться. А Копелець взагалі трубку не бере. Якісь комісії присилає. А ті щось рахують, рахують і порахувати не можуть.

Тут потрібно зауважити, що  перша комісія прибула на звалище за день до демаршу Галаса. Тоді купи сміття переміряли працівники міськради. Про результати обмірів вони нікого не повідомляли. Наступного дня кількість «сміттємірів» ще зросла. Що наміряли вони, наразі теж невідомо.

18 березня на звалищі побувала й ціла делегація із числа кобелячан, котрі поряд з ним живуть. Її очолював депутат міськради Роман Матюхов. Роман Володимирович різко розкритикував систему прийняття рішень нинішньою кобеляцькою владою. Він відзначив, що навіть під час засідань депутатських комісій його колеги-депутати не намагаються їх аналізувати, а «з голосу» приймають усе, що їм запропонує міський голова Олександр Копелець. З приводу ситуації з ліквідацією звалища на Покровській, Матюхов анонсував своє звернення до суду, який має зобов’язати місцеву прокуратуру нарешті почати діяти, а не обмежуватися відписками. А саме — відкрити чергове кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду посадовцями кобеляцької міськради.

Нагадаємо, що кілька років тому суд зобов’язав міську раду не просто припинити вивозити відходи на Покровську, а вивезти звідти все сміття.

А попереду ще ж суд і зобов’язання ліквідувати незаконне звалище в лісі. А найцікавіше в усьому цьому те, що заплатять за всі роботи жителі Кобеляк.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня 2020, 12:01 | Кобеляки | Суспільство


1. Ltava / 29 березня 2020, 15:32
Що не група на звалищі то все " біль досвідченіші спеціалісти "))))
2. микола козак / 30 березня 2020, 10:15
Знову все валять на Копильця , пан Філоненко хоче зробити Копельця обліковцем.Є сторони договору і просто противно читати коли з хворої голови валять на здорову з метою обпаплюжити саме напередодні виборів .Звичайно екскаваторник хоче мати більше , ніж зробив , а контроль повинен вести водоканал.Тут більш за все при укладанні договору екскаваторник проявив некомпетентність і підмахнув договір не прорахувавши .В цьому випадку можна було не робити демарш , а провести консультації і разом обрахувати - уточнити обєм.Як на мою думку , то там одним екскаватором навести порядок і неможливо , там потрібна і інша техніка , та ще і проект рекультивації .Для КАМАЗА відразу повідомляю , що я не є засланим козачком Копельця , просто всюди повинна бути хоч якась справедливість , від якої ми вже відвикли.
3. Ltava / 30 березня 2020, 10:34
2.микола козак
« я не є засланим козачком Копельця , просто всюди повинна бути хоч якась справедливість ,»


2.микола козак
«просто противно читати коли з хворої голови валять на здорову з метою обпаплюжити »

2.микола козак
«.Тут більш за все при укладанні договору екскаваторник проявив некомпетентність і підмахнув договір не прорахувавши .»

2.микола козак
« а контроль повинен вести водоканал»
4. Fuks / 30 березня 2020, 14:35
Ой пане Козак,не працював мабуть ти з Копельцем. В єго владєніях ніхто не має права і пальцем чи взглядом шелохнути,а не то щоб міряти щось,тим більше Юрко...То стиль роботи Санича.за откат не догоаорились,ось і все...
5. Ltava / 30 березня 2020, 15:34
4.Fuks
«за откат не догоаорились,ось і все...»


Чомусь більше схоже на правду)))
6. Poltava / 30 березня 2020, 17:15
Та засланий він))))))
7. alist / 30 березня 2020, 18:21
Копелець, звичайно винуватий, але може їх величність, європейський молодий мер реформатор - Ісип із своїм помічником любителем феєрверків Галушкою візьмуть лопати і трохи попрацюють. Всетаки, це на 80% їх дітище. А Матюхов в цей час з вогнегасником постоїть на "стражі".
8. микола козак / 30 березня 2020, 20:37
4.Fuks
«Ой пане Козак,не працював мабуть ти з Копельцем»

А ви я зрозумів працював , це випадково не пан Кісіль? Я дійсно не працював з Копильцем і працювати не збираюсь , бачив Копельця років пять - шість назад .Але ціла серія бруду на Копельця з боку ЕХО під керуванням пана Філоненка саме і свідчить , що Філоненуко з Копильцем в чомусь не домовились і використовують свої можливості для якоїсь помсти , не зовсім розумної.Чомусь такої критики немає в сторону районного керівництва , а в даному матеріалі пан Філоненко ігнорує поняття про укладення договорів між субєктами підприємництва і в усих бідах винуватить Копельця , хоче його зробити обліковцем. Ну це ж не влазить ні в які норми і свідчить , що перед наближенням місцевих виборів таким чином формується електорат.Мені наприклад колись доводилось стикатися з такими екскаваторниками , які спочатку погоджуються , а потім роздивившись , поіводяться саме так.Чомусь цей хлопчина , знаючи , що його обманюють , не бажає звернутись до судуА от Юрко може звернутись до суду за невиконання умов договору , який добровільно підписаний.Тож КАМАЗИ , ПОЛТАВИ , ФУКСИ , ЛТАВИ - будьте справедливими в кожній окремій ситуації , незважаючи на особисту неприязнь до Копельця.
9. Poltava / 1 квітня 2020, 08:14
8.микола козак
«
А ви я зрозумів працював , це випадково не пан Кісіль? Я дійсно не працював з Копильцем і працювати не збираюсь , бачив Копельця років пять - шість назад .Але ціла серія бруду на Копельця з боку ЕХО під керуванням пана Філоненка саме і свідчить , що Філоненуко з Копильцем в чомусь не домовились і використовують свої можливості для якоїсь помсти , не зовсім розумної.Чомусь такої критики немає в сторону районного керівництва , а в даному матеріалі пан Філоненко ігнорує поняття про укладення договорів між субєктами підприємництва і в усих бідах винуватить Копельця , хоче його зробити обліковцем. Ну це ж не влазить ні в які норми і свідчить , що перед наближенням місцевих виборів таким чином формується електорат.Мені наприклад колись доводилось стикатися з такими екскаваторниками , які спочатку погоджуються , а потім роздивившись , поіводяться саме так.Чомусь цей хлопчина , знаючи , що його обманюють , не бажає звернутись до судуА от Юрко може звернутись до суду за невиконання умов договору , який добровільно підписаний.Тож КАМАЗИ , ПОЛТАВИ , ФУКСИ , ЛТАВИ - будьте справедливими в кожній окремій ситуації , незважаючи на особисту неприязнь до Копельця. »

Засланий )))))))
10. Чудо Юдо / 1 квітня 2020, 10:43
Ну Козак може в дечому і правий, щодо виконавців, які беруться за роботу а потім, виявивши що роботи удвічі більше ніж вони думали, починають юлити. Я з таким стикався.

Але що Санич не контролював процес то фантастика. Без позволєнія Санича у місті і пукнути ніхто не має права, він безпосередньо видає всі ідеї та контролює всі виконання своїх ідей, а абсолютно пасивні депутати йому в цьому всяко допомагають. І що він міг пропонувати схему "зараз робота, а гроші колись потім у наступному житті і не треба ніяких зайвих бумажок підписувати" я також вірю.
11. Тaras / 1 квітня 2020, 10:53
[[ЦИТАТА|9|Poltava|А от Юрко може звернутись до суду за невиконання умов договору , який добровільно підписаний. Там на славному ютубі бачив ролик з тим вашим славним юрком який тікає від якогось лтивиста
12. микола козак / 1 квітня 2020, 11:17
11.Тaras
« Там на славному ютубі бачив ролик з тим вашим славним юрком який тікає від якогось лтивиста»

На ютубі скільки дурного , що його не осмислити , а українські активісти , це в основному бритолобі , які якось нагадують німців тридцятих років минулого століття. Їх мета когось побити чи вбити , ламати , валяти памятники , рекет , ще лишилось громити бібліотеки і палити книги на площі.
13. orakul / 1 квітня 2020, 13:55
12.микола козак
«які якось нагадують німців тридцятих років минулого століття.»

Вони зараз і мислять як німці 30-х років.
14. Тaras / 1 квітня 2020, 15:01
12.микола козак
«Їх мета когось побити чи вбити»

Ви часом не з КОСМОСА??????
15. Тaras / 1 квітня 2020, 15:02
Судячи з того що ви тут мелете то нічого про активістів незнаєте
16. orakul / 1 квітня 2020, 19:05
15.Тaras
«Судячи з того що ви тут мелете то нічого про активістів незнаєте »

А що про них знати? "Активісти", це ті самі троцькісти, яких Сталін відправляв ліс пиляти. "Цель ничто, движение все", - такий був девіз у Лейби Давидовича. Або ще один девіз "Ни войны, ни мира". Все це ми бачимо зараз. От активісти кричали "нем мови, нема країни". А "нема землі", є країна, чи може нема? Мовчать. Психологія цих «активістів» дохідливо розписана у книжках Клімова. Почитайте. Зараз наші «актівісти» щось залягли, вірусу злякалися ще більше ніж Путіна. А в Росії вони зараз активізувались, бо не хочуть щоб вносили поправки до колоніальної Конституції, які нададуть країні суверенітет.
17. Тaras / 1 квітня 2020, 19:15
16.orakul
«
А що про них знати?»
Дійсно ви нічого про активістів незнаєтє і судження ваші дужне древні та до гого помолкові
18. orakul / 1 квітня 2020, 20:27
17.Тaras
«Дійсно ви нічого про активістів незнаєтє і судження ваші дужне древні»

Древнє, це ще значить що воно не вірне. Навпаки, усьо старо как мир. Якщо я чогось не знаю про активістів, так просвітіть. Буду радий розширити свої знання. Може у нас є якісь потайні активісти. Все може бути. Але на українців таке на схоже. Усі місцеві активісти на виду. Що про них знати? Усі вони пришелепуваті і роблять тільки шкоду решті баранів. "Критерием есть результат". Результат ми бачимо - повний розвал країни і її розпродажа, з паралельни знищенням населення.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації