Вхід | Реєстрація

Чому на машинах праве дзеркало коротше за ліве

Чому на машинах праве дзеркало коротше за ліве

Детально розглядаючи автомобілі Mercedes-Benz 1990-х років, можна помітити, що на деяких моделях стоять дзеркала різного розміру, причому праве, з пасажирської сторони, завжди менше. У чому ж причина такого рішення і яка від нього користь?

«Вкорочене» праве дзеркало з’явилося на німецьких машинах бізнес-класу в той час (1980–1990  роки), коли автомобілі швидко «росли» в розмірах. Порівнюючи покоління німецьких автомобілів, легко помітити, що новинки тих років були помітно довшими і, що особливо важливо, ширшими.

Саме збільшені габарити престижних машин стали причиною того, що водіям за кермом таких моделей стало важче рухатися по вузьких європейських вуличках. У разі зіткнення з перешкодою першими страждали дзеркала, особливо праве. Ліве дзеркало водій міг сам скласти вручну, побачивши перешкоду, а потім повернути у вихідну позицію.

До того ж, не варто забувати, що ще в 1970-х роках дзеркало з боку пасажира було опцією. У ті роки в більшості країн обгін справа був заборонений, і воно було просто не потрібним.

Таким чином, стає очевидно, що дзеркала різного розміру — це вимушений захід турботи про водіїв, від якої автовиробники згодом відмовилися. Спочатку дзеркала стали робити на гнучких шарнірах, а згодом водії просто звикли до збільшення габаритів їх машин. До того ж, цілком очевидно виявилося, що в коротке праве дзеркало погано видно дорогу позаду.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2020, 10:20 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації