Вхід | Реєстрація

Частина кобеляцьких підприємців вирішили ігнорувати незаконні забаганки місцевих чиновників

Частина кобеляцьких підприємців вирішили ігнорувати незаконні забаганки місцевих чиновників

Вранці 30 березня група кобелячан із числа людей, які торгують на місцевому ринку, прийшли до представників місцевої влади із вимогою пояснити заборону здійснювати. Мова йде про повну заборону торгувати, як продуктами харчування так і насінням овочевих культур та саджанцями. Людей особливо обурив той факт, що в цей же час такою ж діяльністю безборонно займаються супермаркети розташовані у Кобеляках.

Громадяни у своїх вимогах посилалися на кілька Постанов Кабінету Міністрів України прийнятих у зв’язку із введенням карантину. А також на те, що в багатьох інших населених пунктах України ринки працюють із врахуванням вимог введених у зв’язку із запровадженням карантину.

Спочатку підприємці зустрілися із міським головою Олександром Копельцем. Той так і не зміг назвати законодавчі та інші державні акти, котрі забороняють людям торгувати насінням і саджанцями. І одразу послався на рішення Кобеляцької РДА та якоїсь незрозумілою комісії, що діє у глибокому підпіллі. Адже на офіційному сайті РДА станом на 30 березня 2020 року не опубліковане жодне рішення жодної комісії. Як стало відомо в ході розмови голова РДА Дмитро Сироватка навіть не читав Постанову Камбіну № 239 від 25 березня 2020. Чиновник посилався на якесь розпорядження якогось державного санітарного лікаря. І знову не надав людям жодного документу.

Зрозумівши, що у Кобеляцькому районі представники влади в особах голови РДА Сироватки, міського голови Копельця та "якогось Лисенка із якоїсь комісії" ігнорують рішення органів державної виконавчої влади, кобелячани вирішили із вівторка 31 березня відновити торгівлю на ринку.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2020, 23:28 | Кобеляки | Суспільство


1. Lion2020 / 30 березня 2020, 13:26
Добре керують...!!!
2. Filon / 30 березня 2020, 13:54
1.Lion2020
«Добре керують...!!!»

Якщо чесно то давно не відчував такого шоку. Ну Копелець постійно бреше, до цього звик. Але Сироватка.....Цей, навіть документи вищих органів влади у якій нібито працює не читає.За що їм зарплату платять? Ну про те, що вони могли б свою десятки тисяч незаробленої зарплати віддідати медикам, годі й говорити. Вони ще й премії отримають за хероічну боротьбу.
3. Lion2020 / 30 березня 2020, 14:23
І шок, і жах, це точно...!
4. boris1111 / 30 березня 2020, 16:22
Бідні і нещасні підриємці. Торгувати їм не дають. Грошиків заробити під час всесвітньої пандемії.
5. Filon / 30 березня 2020, 16:43
Свіжа інфа. Влада «дозволила» торгувати, перед тим незаконно заборонивши. питання хто відповість за неправомірні дії. Ну самі розумієте. Країна неляканих ідіотів.
6. alist / 30 березня 2020, 18:23
5.Filon
«Свіжа інфа. Влада «дозволила» торгувати, перед тим незаконно заборонивши. питання хто відповість за неправомірні дії.»

УРА!! Бабло в очередний раз перемогло здравий смисл! Залишилось для місцевих бариг VIP-палати в лікарні зробити. А чо в Києві ж можна!
7. Filon / 30 березня 2020, 20:04
6.alist
«Залишилось для місцевих бариг VIP-палати в лікарні зробити. »

Пане Аліст симптоми жаби, що душить дуже схожі на симптоми коронавірусу. Не переживайте - у вас жаба.
8. alist / 30 березня 2020, 21:22
7.Filon
«Пане Аліст симптоми жаби, що душить дуже схожі на симптоми коронавірусу. Не переживайте - у вас жаба.»

Погано, що поки Україною шириться коронавірус, в Кобеляках додатково почалась епідемія страшнішої хвороби - барановіруса. На цю хворобу різко захворіли чиновники, які нічого не роблять, кобелячани, яким все по..., торгаші, які готові на все ради бабла і плювати хотіли на других, та навіть редакція місцевої газети, якій «болить» лише товщина бізнес-гаманців торгашні, та "нагле і безсоромне" безкоштовне роздавання міським головою масок людям.

P.S. Зверніть увагу, я маю на увазі не всих кобеляцьких підприємців (більшість з яких, виконує закони, подобаються вони їм чи ні), а саме базарну торгашню, яка найголосніше репетує, і вважає що вони пуп землі і всі їм винні.
9. orakul / 30 березня 2020, 21:30
8.alist
«Погано, що поки Україною шириться коронавірус»

В Україні шириться коронавірус головного мозку. У Фейсбуці група така зявилася "Коронавирус головного мозга". Рекомендую.

Змінено 30.03.2020, 21:36
10. orakul / 30 березня 2020, 21:34
Майже усі базаряни, чи так звані підприємці, підтримували євромайдан. Що вони тепер хочуть? У ЄС базірів немає. Так що, є вірус, чи нема віруса, а базарів взагалі бути неповинно. За що боролись, на те і напоролись. Настал ера маркетів. СУГС!

Змінено 30.03.2020, 21:35
11. микола козак / 30 березня 2020, 21:42
Панові Філоненку на руку підтримати торгашів , це їх електорат , який ще і допомагатиме дурачити люд на виборах.Він же не напише , що в тих торгашів 200% накрутки , що це не підприємці , а спекулянти , які в значній мірі торгують без сплати податків , що цілий ряд їх магазинів пооформлені на підставних осіб.Нехай барижать.
12. микола козак / 30 березня 2020, 21:53
5.Filon
« питання хто відповість за неправомірні дії. Ну самі розумієте. Країна неляканих ідіотів.»

Органи місцевої влади мають повноваження приймати рішення в залежності від ситуації , тому пане не підливайте масла в огонь , бо можете і самі обпектись.Всім хорошим не будеш.
13. alist / 30 березня 2020, 22:09
9.orakul
«В Україні шириться коронавірус головного мозку.»

Барановірус, барановірус.
Скажу на простому прикладі. Я зараз в Чехії. І схоже буду тут ще довго. На зараз в Україні 480 випадків і 11 померлих. В Чехії 2956 випадків і 23 померлих. Нічого дивного не бачите? Це не все, скільки кобелячан пройшло тестування на вірус? Думаю 0, хіба хтось із заможних в приватну клініку їздив. Тобто скільки реально хворих невідомо. Я працюю на харчовому виробництві, минулого четверга в обов’язковому порядку здав тест за рахунок фірми. Скільком кобелячанам оплатили? А в Полтавській області? Скільки реально хворих і протестованих? Не депутатів і чиновників?
Інше, тут редактор «кипить» що Копелець роздає тряпчані масочки. Безплатно! А скільком кобелячанам роздали на роботі? Думаю тільки великі продуктові. Нам видають тут .....ні не маски, респіратори 3M FFP2. Один на 4 години. А поверх нього ще звичайна медицинська маска. Це при тому, що бува за зміну ближче 8-10 метрів ніхто не підходить. Як же так?
Далі, всі так возмущены карантином в Кобеляках. В як Вам заборона виходити на вулиці без причини. Штраф 500 крон (550грн.) Маски немає -20 000 крон (22500 грн.). І перевіряють. На днях поліція їхала за мною до супермаркета, видно перевіряли.
І ще можу писати і писати. Але головне, що люди в масі дотримуються, а бізнесмени не рвуть останні жили і гроші з людей, а йдуть на зустріч (наприклад квартплата 0, інтернет 0 і т.п.)
А потім я телефоную в Кобеляки, або відкриваю "Ехо", або читою новини на українських сайтах. І бачу, що єдине за що переживають, це наповненість карманів у торгашів. Ну супер. Мені було б все одно, хоч пощезніть, але я не хочу, щоб моя сім’я захворіла через жадібність одних, беспринципність других і тупість третіх.

Змінено 30.03.2020, 22:11
14. Filon / 30 березня 2020, 22:32
13.alist
«Інше, тут редактор «кипить» що Копелець роздає тряпчані масочки. Безплатно! А скільком кобелячанам роздали на роботі?»

Пане Аліст, а де це Ви бачили у тексті що редактор «кипить» з приводу масок? Ой пане Аліст здається мені, що Ви не в Чехії. А якщо у Чехії і є заборони про які Ви пишете, то вони є законними тобто закріпленими законодавчо та прийнятими у встановленому порядку підзаконними актами. А в Кобеляках немає нічого. От якщо будуть, то тоді всі дисциплііновано мають їх виконати. А тих, хто не виконає, держава має покарати. Якось так у Чехії мені здається. І все ж питання залишається відкритим. Як Ви будучи у Чехії дізнаєтесь про моє «кипіння» з приводу масок? У жодному тексті про це немає жодного слова. У Вас там така робота на харчовому виробництві цікава. І часу скільки вільного.
15. Filon / 30 березня 2020, 22:49
Ну і останнє для працівників харчових підприємств Чехії. Із офіційних рекомендацій ВООЗ

В каких случаях следует носить маску

Здоровым людям носить маску следует, только если они оказывают помощь человеку с подозрением на инфекцию 2019-nCoV.
Если вы кашляете или чихаете, носите маску.
Маски являются эффективным средством только в комбинации с регулярной обработкой рук спиртосодержащим антисептиком или водой с мылом.
Если вы пользуетесь маской, вам следует знать правила использования и утилизации одноразовых медицинских масок.

Как надевать, использовать, снимать и утилизировать маску

Перед тем как надеть маску, обработайте руки спиртосодержащим средством или вымойте их с мылом.
Наденьте маску так, чтобы она закрывала нос и рот без зазоров между лицом и маской.
Не касайтесь маски во время использования; в случае прикосновения обработайте руки спиртосодержащим средством и вымойте их с мылом.
Как только маска становится сырой, замените ее на новую, и не используйте одноразовые маски повторно.
Чтобы снять маску: снимите маску, держась за резинки сзади (не прикасаясь к передней части маски); и сразу же выбросьте в закрывающийся контейнер для отходов; обработайте руки спиртосодержащим средством или вымойте их с мылом.


Щоправда потрібно уточнити. що тут мова йде про медичні маски. А що роздають у Кобеляках я не знаю
16. alist / 30 березня 2020, 22:55
14.Filon
«Пане Аліст, а де це Ви бачили у тексті що редактор «кипить» з приводу масок? »

А, вибачаюсь, показалось. Показалось, що хтось вже запити направляє і порівнює ці маски з трусами. Вибачайте тоді.
14.Filon
« тобто закріпленими законодавчо та прийнятими у встановленому порядку підзаконними актами. А в Кобеляках немає нічого. От якщо будуть, то тоді всі дисциплііновано мають їх виконати. А тих, хто не виконає, держава має покарати.»

От добре, що юристів в Україні зараз не менше ніж політологів та вірусологів.
14.Filon
«У Вас там така робота на харчовому виробництві цікава. І часу скільки вільного. »

Знову набрехав, насправді ж прцюємо по 10-12 годин за 6-8 тисяч гривень в місяць, майже без вихідних, неоформленим, без обіду. А потім на другу роботу, таку ж. Ой, хотів про Чехію, а написав про Кобеляки. Що ж воно таке.
Погано тільки, що виходить головний редактор газети думає, що робітник мусить вкалувати безупинно, як раб без вихідних і відпочинку. Я ж вірний висновок з Ваших слів
14.Filon
«робота на харчовому виробництві цікава. І часу скільки вільного. »
роблю? Жаль тоді, співробітників редакції, жаль.

P.S. До речі поки писав попередній та цей коментар +73 випадки і +3 смерті. Але давайте переживати за торговців, це ж важливіше, чи не так?
P.P.S.
15|Filon|Ну і останнє для працівників харчових підприємств Чехії.
Ну і останнє для головних редакторів газет. Жаль, щиро жаль, що це розказуєте тут мені, а не торговцям в Царичанці, лише частина яких стоїть в масках (ще й невірно надітих), без перчаток і.т.п., і про яких ви написали "Всі продавці у масках, більшість, мають засоби дезинфекції.", вони з "інтересом" вас вислухають. Ще і на наш ринок заїдьте, там вас теж чекають з лекцією. Чого ж там мовчали, а тут такі браві поради даєте?

Змінено 30.03.2020, 23:47
17. arturwanga / 31 березня 2020, 00:14
Я дуже радий що у нас таки почали читати закони та нормативно правові акти і потихеньку почалося вияснятися хто є хто у нашій місцевій владі що вони знають а насправді нічого незнають . Ви якби порозмовляли із шоуменом кобеляцьким то були б взагалі в шоці.Ще треба помогти там тим на кого вже склали админматеріал.
18. Filon / 31 березня 2020, 06:28
16.alist
« Ще і на наш ринок заїдьте, там вас теж чекають з лекцією. Чого ж там мовчали, а тут такі браві поради даєте? »

І знову цікаво дізнаватися як людина із Чехії добре знає, хто і що у Кобеляках і кому каже. А якщо скажу, що був на ринку неодноразово і неодноразово розказував про необхідність дотримуватись правил безпеки? І в статтях, яяк Ви так уважно читаєте. нагадував. чи Ваш мозок працює аж надто вибірково?
19. Чудо Юдо / 31 березня 2020, 08:07
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Постановою 239 уряд дозволив посадковий матеріал продавати, так що люди нічого не порушують (ті що торгують відповідним товаром). Розумію, що жопа із цією пандемією, багато людей дуже бояться, але карантин закінчиться і що тоді жерти будемо, як не посадимо?
20. Ltava / 31 березня 2020, 08:43
19.Чудо Юдо
«багато людей дуже бояться, але карантин закінчиться і що тоді жерти будемо, як не посадимо?»


Підтримую!!! Ще ж ніхто не сказав коли цей карантин закінчиться((( Щоб смертей від карантину не стало більше чим від вірусу (((
21. Ltava / 31 березня 2020, 09:26
"""""Чверть продовольчих ринків у Франції відкриють цього тижня, при цьому вони дотримуватимуться суворих санітарних умов через пандемію коронавірусу Covid-19, повідомив у понеділок телеканал BFMTV із посиланням на Мінсільгосп.
За даними міністерства, знову відкривають ринки розташовані у невеликих або середніх містах, а також у деяких комунах Франції, таких як Лілль, Клермон-Ферран, Гренобль і Ренн.

Зазначається, що на цих ринках працюватимуть менше ніж десять торговців.""""
22. микола козак / 31 березня 2020, 09:50
Для тих , хто переживає за посадковий матеріал , у Кобеляках є магазин насіння , а купувати у спекулянтів на базарі - можна точнолишитись голодним , там дуже багато неякісного , з простроченим терміном насіння.В минулому році неодноразово з таким стикався , коли на пакетику виправлялась дата.А скільки перепакованого важко уявити.Хочу відповісти тим , хто питає , як у Чехії чоловік знає , що робиться в Кобеляках -включіть мізки , ви в інтернеті .
23. микола козак / 31 березня 2020, 10:28
Не полінився , передивився відео і напрошується висновок , що бунт спекулянтів очолив і організував пан Філоненко , а саме більше кричить людина , яка ніякого відношення не має до посадкового матеріалу , а спекулює молочними продуктами , при цьому незнає де береться молоко , доять корову , чи бика.Де і як вона бере те молоко і як готує сир чи сметану , в яких умовах , теж ніхто незнає.
24. antibloger / 31 березня 2020, 11:31
13.alist
«Мені було б все одно, хоч пощезніть, але я не хочу, щоб моя сім’я захворіла через жадібність одних, беспринципність других і тупість третіх.
»

ТЮ , а коли в Санжари «обсервантів» завозили ти наче б то не те виспівував...

1. alist / 20 лютого, 09:56
А взагалі цей кіпіш в Нових Санжарах, найкраща іллюстрація, що собою представляє українець. Думаю справедливо було б, і для новосанжарців ввести такіж міри як вони хочуть - відмовити в лікуванні в Полтаві/Дніпрі..., не випускати за межі селища, при спробі виїхати - давити бульдозером і закидувати горящими покришками - а вдруг яку заразу занесуть!!!

P.S. А керівник медичного центру Олександр Блінов який 19 лютого написав заяву на звільнення, нехай не забуде повернути всю зарплату яку він отримав на посаді. Бо поки займався «дураковалянням» то був не проти отримувати зарплату, а тут рішив втекти.

Який позор.

P.P.S. Чесно, якби я був на місці міністра охорони здоров’я, то після оголошення кожного стану епідемії в Україні (а це сезонний грип, туберкульоз що там ще) висилав би в Нові Санжари (та і ще там на Львівщині) нацгвардію з бульдозером і шинами і блокував би повністю селище - люди ж самі просять, щоб до них зараза не потрапляла.
25. Ltava / 31 березня 2020, 11:41
24.antibloger
«Який позор.»


ТЮ !!!!))
26. Borch / 31 березня 2020, 14:06
13.alist
«Мені було б все одно, хоч пощезніть, але я не хочу, щоб моя сім’я захворіла через жадібність одних, беспринципність других і тупість третіх.»

В чом проблемос? Отправ їм распіраторів і масок, нехай їх не знімають цілодобово. І все буде з ними гуд, 99.9%. А ми якраз зе цей час посчезним...
27. Borch / 31 березня 2020, 14:23
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
19.Чудо Юдо
«Постановою 239 уряд дозволив посадковий матеріал продавати, так що люди нічого не порушують (ті що торгують відповідним товаром). Розумію, що жопа із цією пандемією, багато людей дуже бояться, але карантин закінчиться і що тоді жерти будемо, як не посадимо?»

Там люди на таком перелякі що готові з голоду здохнути, чим включити голову.
22.микола козак
«Для тих , хто переживає за посадковий матеріал , у Кобеляках є магазин насіння»

Як це пов’язано с карантином? Це не чесна конкуренція! Чомусь мені здається що на свіжому повітрі, під сонцем, шанс зараження менший чим в магазині.
28. Borch / 31 березня 2020, 14:25
23.микола козак
«що бунт спекулянтів очолив і організував пан Філоненко»

Філона в мери!!!
29. Ltava / 31 березня 2020, 14:42
28.Borch
«Філона в мери!!!»


Не найгірший варіант але навряд чи він захоче бо не дурний щоб по чесному служити таким виборцям !!!
30. Filon / 31 березня 2020, 18:12
23.микола козак
«напрошується висновок , що бунт спекулянтів очолив і організував пан Філоненко»

Пане Миколо, якщо напрошується, то приймайте! А якщо серйозно, то не бунт, а захист законних прав та інтересів. Це мала б зробити спілка підприжмців. Але вона існує виключно на папері. Щодо "очолив Філоненко", то безумовно Ви маєте право на таку думку. І логіка в цьому є. Дійсно, в даній ситуації, мені довелося вийти за рамки суто журналістської практики, побачивши, що люди просто нічого не знають і не читають. А ще я дуже не люблю дурнів і брехунів у владі.
31. Filon / 31 березня 2020, 18:14
28.Borch
«Філона в мери!!!»

Ні рібят. На відміну від талановитого коміка, я розумію, що це не моє.
32. Selena2017 / 31 березня 2020, 18:52
13.alist
«б все одно, хоч пощезніть,»


Пане аліст, чи як Вас там , штука Ви ще та ... Різнобічна , так би мовити. Гнів на безладдя в обох відомих регіонах начебто й праведний, якщо не вдуматися глибше в написане Вами тоді як трохи припекло власний інтерес, а саме - тривога за сім"ю. Легко було бруднити санжарців здалеку , тепер дійшло до вуха , що скрізь заварилася густа юшка , можуть і близькі люди опектися ? На трясці здався такий чоловік , який залишає сім"ю на непевність та ще когось і звинувачує на всі боки ? Якби не пхався в світи , а дбав як слід і про власну державу , то не довелося б волати та клясти тих, хто нічим не зобов"язаний алісту. Покинута хата пусткою стає, про неї здалека не дбають.
33. Ltava / 31 березня 2020, 19:08
32.Selena2017
«Покинута хата пусткою стає, про неї здалека не дбають.»


Ну дуже мудро !!!
Навіть через чур )))
Привикайте розмовляти з людьми на рівні -МАМА МИЛА РАМУ ))))
34. микола козак / 31 березня 2020, 19:17
30.Filon
«Пане Миколо, якщо напрошується, то приймайте! А якщо серйозно, то не бунт, а захист законних прав та інтересів»

Ну який же це захист, більш за все це провокування непокори.Я не можу сказати , що керівники міста та району не зовсім підготовлені і складалось враження , що вони виправдовуються.Атих хто був з вами просто задавила жаба , що їм на час заборонили спекуляцію.Ну от та що найдужче кричала , торгує молочним і невідомо де вона його бере , як колотить , то невідомо , чи в тому молоці не придбає хтось і короновірус , ви за таке?А потім таки ж місцева влада вправі приймати рішення в межах компетенції і не обовязково , щоб це було копіювання Київських циркулярів , і Копильцеві непотрібно було оправдовуватис , а сісти і написати відповідне обгрунтоване розпорядження , чи зібрати депутатів і прийняти постанову.Тож на мою думкцу Ви не захищав інтереси , а провокував тих людей на непокору , маючи особисту неприязнь до Копельця , що яскраво видно на відео.
35. Filon / 31 березня 2020, 19:49
34.микола козак
« то невідомо , чи в тому молоці не придбає хтось і короновірус , ви за таке?»

Пане Миколо, га пане Миколо, а не полініться трудяга ви наш та зайдіть на сайт COVID-Міністерства охороно здоровя. Та почитайте Постпнову головнго санітарного лікаря № 5. Він там перераховує умови які влада має забезпечити при УВАГА пане Миколо, для тих хто в танку ПРИ ТОРГІВЛЯ НА РИНКаХ!!! Постанова від 30 березня. А це ж молоко! А це ж мнясо" та і не із маркету! Та там же вірус! Пане МИколо так Філоненко і там когось "прессував2 шантажуував і підбурював? Так мені тоді не в мери потрібно...
36. alist / 31 березня 2020, 20:20
18.Filon
«чи Ваш мозок працює аж надто вибірково? »

Та в тому й справа, що це Ваш мозок працює вибірково, пишете статтю про те що в Царичанці он як круто, що працює ринок і санвимог дотримуються і тут же тулите фото з явно протилежними фактами - без масок, перчаток... Яка вибіркова робота мозку "журналіста".
14.Filon
«У Вас там така робота на харчовому виробництві цікава. І часу скільки вільного. »

18.Filon
«І знову цікаво дізнаватися як людина із Чехії добре знає, хто і що у Кобеляках і кому каже.»

Все більше і більше Ви "пробиваєте дно" - спочатку фактично заяви, що робітники не повинні мати вільного часу. Тепер вислови, що знаходячись в Чехії/Полтаві/Підгорі... люди не мають знати що відбувається в Кобеляках, не можуть подзвонити друзям/родичам, зайти в інтернет.... Чи це натяк, що потрібно читати і вірити лише газеті Прав.... тобто Ехо? Чим більше Вас читаєш і слухаєш, тим більше вирисовується що Ви за людина.
23.микола козак
«Не полінився , передивився відео і напрошується висновок , що бунт спекулянтів очолив і організував пан Філоненко »

Оце прямо в точку, я спочатку не міг зрозуміти, чого така запекла боротьба за торгашів, думав "занесли". А потім згадав! Ще свого часу Андрейко звинувачував Філоненка, що той торгує овочами в ЦРЛ і таким чином в нього «вась-вась» з Супруненком, потім відео, як вирощувати овочі без хімії (де Філоненко обробляв цілу плантацію). І от воно схоже і розгадку - в Пана Головного Редактора Самої Чесної Газети видно є бізнес-інтереси серед торгашів на площі, видно хтось там барижить його товаром, чи взагалі його точка є. А тут такий "ніж в спину" від влади.
Погодьтеся, дивлячись на відео - коли ще Філоненко ТАК бурно реагував, кидався на Копельця, голову РДА? Та навіть на мусорних питаннях так не реагував.
Видно в Кобеляках вже є перша жертва коронавірусу - карман Філоненка. Потрібно згуртуватись і всією громадою стати на його захист!
#захистибаблофілоненка
37. alist / 31 березня 2020, 20:29
24.antibloger
«ТЮ , а коли в Санжари «обсервантів» завозили ти наче б то не те виспівував...
»

??? Я по факту написав, про дурнів, що роблять дурню.
Зараз те саме. І?
32.Selena2017
«На трясці здався такий чоловік , який залишає сім"ю на непевність та ще когось і звинувачує на всі боки ?»

Може щоб гроші заробляти? Жити на щось. Тим же базарним торгашам гроші носити, щоб вони бідні могли нову тачку купити?
32.Selena2017
« Якби не пхався в світи , а дбав як слід і про власну державу , то не довелося б волати та клясти тих, хто нічим не зобов"язаний алісту. »

Не вопрос, повертаюсь, негайно...як тільки ти будеш мені платити такі ж гроші як і тут. І працювати в тих же умовах, що і зараз. Що, не хочеш? Хочеш щоб я був рабом за милостиню і як написав Філоненко " І часу скільки вільного" не мав для читання новин, відпочинку і висловлення власної думки?
Не скромнічай попиши ще про дбати державу, хату пусткою та інші лозунги. Може хтось почитає та наїсться ними. А я всже ситий від такого.
38. Filon / 31 березня 2020, 20:31
Рібят оце вас плющить. Алісте та Філоненку нещасні копійки із кобеляцького ринку так - разок кохве випити. Демон Філон вопросина київському рівні рішає. Не полінуйся детектив ти на наш почитай гучні заговоки новинних сайтів про те, що «дозволили» торгувати на всіх продовольчих ринках Україн. Слово «дозволили» взяте в лапки не даремно. ТОму шо мої колеги журналісти на жаль деградують із владою разом. Суть у тому що торгувати ніхто й не забороняв. А ДЛЯ АЛІСТА, ПАНА КОЛІ ТА ІНШИХ ТАНКІСТІВ, ПОСИЛАННЯ НА ОФІЦІЙНИЙ ДОКУМЕНТ. Посилання на moz.gov.ua Санітарний лікар/Постанова ГДСЛУ № 5. Завіса. Демонічний сміх ФІлона.
39. Borch / 31 березня 2020, 20:35
34.микола козак
«Ви не захищав інтереси , а провокував тих людей на непокору»

У вас жабу даве? Потрібно було тільки постанова вийшла, бігти на ринок, і захищати інтереси, тих людей.

31.Filon
«Ні рібят. На відміну від талановитого коміка, я розумію, що це не моє.»

Що далі буде, ніхто не знає. Комік також говорив не піду. А потім вийшло так як вийшло.
40. Fuks / 31 березня 2020, 20:39
Якийсь новий аіст аліст появився,каже в Чехії працює,а президента Чехії фамілію ххоч зна..Зате про Кобеляк все погодинно,посекундно і про всих.Літає як аіст з Жуківських боліт в Кіровські,і під Кобеляком бачили в районі інтернату..
41. Selena2017 / 31 березня 2020, 20:50
[[ЦИТАТА|33|Ltava|Привикайте розмовляти з людьми на рівні -МАМА МИЛА РАМУ

Схоже , до цього йдеться. До поради варто прислухатись.
42. микола козак / 31 березня 2020, 22:15
35.Filon
«Пане Миколо, га пане Миколо, а не полініться трудяга ви наш та зайдіть на сайт COVID-Міністерства охороно здоровя. Та почитайт»

Ну що Ви пане так опускаєтесь , слово трудяга мене не образить .Ви тупо не бажаєте сприйняти , що органи місцевого самоврядування мають повноваження приймати свої рішення відповідно до ситуації.Ви ж не забули , як минулого літа я звертався до Вас пане , щоб озвучили ситуацію коли в тридцятиградусну спеку на площі торгували ковбасними виробами , Ви тоді не кинулись захищати права громадян , яких фактично травили , а тут Вас рвонуло захищати права практично тих , хто не торгує , а спекулює.Більшість із них стояли біля Вас для кількості мовчки , а Ви рвав на собі тільнягу , посилаючись на постанову з Києва і забувши про місцеві умови.Робили Ви це виключно в своїх інтересах і ніяк не для захисту прав тих , хто був з вами.Це звичайно подіяло , деякі тут з коментаторів уже стали Вашим електоратом , ну це люди з категорії тих , які не можуть бути самостійними , їм обовязково потрібно комусь ....... .
43. alist / 31 березня 2020, 22:29
40.Fuks
«Літає як аіст з Жуківських»

Негайно викликай швидку! У тебе копелець головного мозку!
38.Filon
« Слово «дозволили» взяте в лапки не даремно. ТОму шо мої колеги журналісти на жаль деградують із владою разом. Суть у тому що торгувати ніхто й не забороняв.»


Органам бла-бла-бла, при здійсненні торгівлі на ринках забезпечити можливість функціонування ринків ЛИШЕ ЗА ДОТРИМАННЯ наступних умов
1. Зареєстрований оператор ринку харчових продуктів.
2. Знаходження на ринку НЕ БІЛЬШЕ ОДНОГО відвідувача на 20м.кв. торг. площі
3. наявна можливість забезпечення відстані між покупцями в чергах не менше 1,5м.
4. забезпечення відповідного ПЕРСОНАЛУ та ПОКУПЦІВ засобами індивідуального захисту.
5. забезпечена можливість дотримання протиепідемічних заходів
6. для ринків ВИХІДНОГО ДНЯ відстань між місцями торгівлі повинна становити не менше ніж 3 метри.
Так що дійсно тепер Пан Головредактор можете спасати кобелячан від "голодної смерті" своєю капустою, чи чим там, але... Де тут розсада, посадковий матеріал і саджанці згадані? Напишете чесну статтю з нормальними фото про 1 людина на 20м.кв.? Роздачу масок ПОКУПЦЯМ? Відстань між торговими точками в 3 метри? Чи ви побачили лише - МОЖНА ТОРГУВАТИ!!! А "закони не читаєте".
Ну і традиційне для Кобеляк питання - торговля продуктами на площі понад дорогою, це ринок, магазин, супермаркет чи порушення всих санітарних норм?
44. orakul / 31 березня 2020, 23:14
13.alist
« в Україні 480 випадків і 11 померлих. В Чехії 2956 випадків і 23 померлих. Нічого дивного не бачите?»

13.alist
«йдуть на зустріч (наприклад квартплата 0, інтернет 0 і т.п.)»

Дивне те, що інтернет - 0 і квартплата - 0 Якщо це правда. А те, що цифи різняться в декілька разів, так тому може бути багато причин. Наприклад, такі чиновники, так рахували чи тупо брехали, чи такі тести, якщо вони взагалі є. Причому брехати могли і не укрчиновники а чешські. Дивне тут інще. Всі як барани ходять в намордниках і вичитують із брехливих ЗМІ чи 10 померло, чи 20. При цьому вони вже зовсім забули не про 10 і не про 20 померлих, а про дестяки тисяч вбитих на Донбасі з обох сторін. Усьо. Зараз усім суперважливо 10 чи 20 вмерли від ускладнень грипу. А тисячі, то як кажуть вже статистика. То вже всім пох. Вже поцреоти облишили ловити Путіна, і, що дивно, зовсім не ловлять віруса. А закон про землю під шумок таки прийняли. А ще мені дивно ось що. Сьогодні проходив біля АТБ. Табуни баранів у намордниках і навіть у рукавицях. На стіні АТБ весять правила поведінки баранів під час НС і щось там про цей вірус, які ніхто не чита. Вдів окуляри, читаю: "вірус не передається через повітря а передається лише контактним способом". Питаня до баранів - навіщо намордник? Ну, як варіант, можна сказати - намордник для того, аби заразний баран не заразив інших баранів. Хоча через повітря вірус таки не передається, якщо вірити написаному на АТБ. А ще, логічно виходить, що кожен баран у наморднику вважає себе заразним і турбється аби не заразиити інших баранів. Ну це так по логіці повинно бути. Інакше навішо наморднику ходити?
45. orakul / 31 березня 2020, 23:30
15.Filon
«Ну і останнє для працівників харчових підприємств Чехії. Із офіційних рекомендацій ВООЗ»

Про маски цікаво, бо частково підтверджує вище мною написане. А ось ще цікавіше про ВОЗ. Посилання на ruskline.ru
46. parhom / 31 березня 2020, 23:46
Ви мене шокуєте. Розумні люди, маєте доступ до інтернету...
Так відкрийте веб камери міст у реальному часі, гугл вам у поміч, подивіться самі, що відбувається. Знайдіть медичних фахівців з міжнародним досвідом, почитайте, багато наших медиків працює за кордоном. І не "читайте ранком радянських газет", тобто забудьте про усі ток шоу з «експертами» на телебаченні.
Наприклад Посилання на www.facebook.com
І, вибачте, дискусії не буде.
47. parhom / 31 березня 2020, 23:54
48. parhom / 1 квітня 2020, 00:11
Про маски. Ізраїль. на рос. мові
Посилання на www.vesty.co.il
49. orakul / 1 квітня 2020, 01:42
46.parhom
«Ви мене шокуєте. Розумні люди, маєте доступ до інтернету...»

Та маємо, ще поки не відключили, тому дещо читаєм.

48.parhom
«Про маски. Ізраїль. на рос. мові»

Я вже раз писав про логіку, повторюсь. Ізраіль цікавить гешефт і україська земля, а не якийсь вірус. Але ладно, почитаємо ссилку. "Гендиректор ведомства Моше Бар Симан-Тов подтвердил рекомендацию об обязательном ношении на улице медицинской маски"
І далі: "коронавирус передается от человека к человеку с мелкими каплями, выделяемыми из дыхательных путей (носа или рта больного - при кашле или чихании), а не просто по воздуху."
Хіба це суперечить тому, що я написав прочиташи написане на плакаті? Навпаки, підтверджує, що таки да, не передається по повітрю. Щоб когось заразити треба нанього плюнути. А маска повинна бути на зараженому барані. Все інше від лукавого і для гешефту.
"В минздраве предостерегают об опасности резкого скачка заболеваемости во время Песаха "
А нафіг вони на Україну на Песах 30 тон маци прислать забралися? Може вона з вірусом? Чи вона пройде карантин? Та прикол в іншому. На Пейсах вже Машіах прийде і все поріша. Посилання на thebigtheone.com

Змінено 01.04.2020, 02:08
50. orakul / 1 квітня 2020, 01:57
Якщо хто ссилку не відкриє, то тіпа в свободной странє живйом, то тому ось цитатки
«Раввин Ниссан не часто говорит, но когда он говорит, к этому нужно относиться серьезно. Раввин Ниссан сказал, что геула (искупление) начнется в ночь седера (праздничного ужина) на Песах и с небес спустится Третий Храм».

Таким образом наиболее авторитетные раввины Израиля, похоже, готовятся встречать Машиаха. Когда это произойдет мы не знаем, но скорее всего в самое ближайшее время и в 2020-м году определенно"
Там ще ребьята Машіаху корону готують. Може вона з вірусу буде? Талмуд дело тонкоє, і явно не для свідомих баранів. Так що мабуть треба не намордники вдягати, а бігти цюцюрки обрізати. Машіах, це не якийсь там грип. Це не жарти. Його богообрані на одну тисячу літ ждали і ось нарешті він прийде, і таки мабуть на Пейсах. А прийде Машіах, то який тоді нах вірус. Щедрі українці йому таки дебелий дарунок приготували, Депутати бідні всю ніч старалися, так що від вірусу він українців спасе. Що йому якийсь вірус. Та йому до пейса усі віруси разом з усіма мікробами. Не з таким боровся. Головне - встигнути до Пейсаха обрізання зробити. А от тут і зявиться проблема. Синагог нема, дохтура ненавчені, та й лікарні не встигнуть впоратись. Оце буде таки проблема. Може то для цього Казирід вже намета напнув?

Змінено 01.04.2020, 02:12
51. parhom / 1 квітня 2020, 08:29
Посилання на сайт Ізраїлю задля інформування їх міністрерства охорони здоров’я їх же громадян відносно носіння масок.
Чому там є російськомовні сайти, Ви розумієте.
Усе інше...
52. микола козак / 1 квітня 2020, 09:01
46.parhom
«. І не "читайте ранком радянських газет", тобто забудьте про усі ток шоу з «експертами» на телебаченні.»

тИ НІБИ З ВИДУ ЛЮДИНА-РОЗУМНА ,от для чого ти впер сюди радянські газети ?30 років , як ідіоти розвалили країну , де була медицина , яку не зрівняти з нинішньою , якої практично немає , де лікарі , вивчені за гроші-неуки .У нас було подолано кір , туберкульоз, практично небуло епідемій .Чи ти хочеш показати себе свідомим , а насправді ..... ?До чого ти вплів російськомовні сайти?В тебе випадково нема короновірусу?Ти справжній пархом.
53. antibloger / 1 квітня 2020, 09:45
37.alist
«??? Я по факту написав, про дурнів, що роблять дурню.»


Ви з логікою хоч трішки товаришуєте ??? А думка змінюється в залежності звідки вітер віє? Коли завозили обсервантів в Санжари - судячи з Ваших коментарів, все було вірно (бо від Кобеляк далеко), а коли загроза лишень трішки наблизилась...

13.alist
«Мені було б все одно, хоч пощезніть, але я не хочу, щоб моя сім’я захворіла через жадібність одних, беспринципність других і тупість третіх.»


І ще трішки Ваших цитат ...

37.alist
«Не скромнічай попиши ще про дбати державу, хату пусткою та інші лозунги. Може хтось почитає та наїсться ними. А я всже ситий від такого.»

alist 20 лютого, 23:12
P.P.S. А тепер чекайте новосанжарці дотацій, субвенцій і просто коштів з бюджету, ага, не здивуюсь коли вам і громаду розформують. І правильно зроблять. Томі що, це для людей, а не для....

Змінено 01.04.2020, 09:48
54. микола козак / 1 квітня 2020, 12:15
38.Filon
«Постанова ГДСЛУ № 5. Завіса. Демонічний сміх ФІлона.
»

Пане Філоненко , слухаю зараз мера Києва , розповідає , що в Києві тільки частина ринків буде працювати при дотриманні санвимог.Там вимоги Вам повідомляв товариш із Чехії.Ви рівняєте Київ з Кобеляками?Чи бажаєте , щоб епідемія видавила Кобелячан , то нікому ж буде збувати капусту.Демонічний сміх Філона.
55. orakul / 1 квітня 2020, 14:00
54.микола козак
«Чи бажаєте , щоб епідемія видавила Кобелячан»

З усього видно, що кобелячани видохнуть з переляку. Посилання на www.youtube.com
56. микола козак / 1 квітня 2020, 14:30
55.orakul
«Посилання на www.youtube.com
»

Це ваше посилання є нічим іншим , як російська пропоганда.Мета журналіста принизити українців , хоч і українці роблять те саме і це вже пора закінчувати.А хто цей Василишин - сам чорт знає.
57. orakul / 1 квітня 2020, 15:00
56.микола козак
«Це ваше посилання є нічим іншим , як російська пропоганда»

Ах он воно що, знову клятий Путін.
56.микола козак
«Мета журналіста принизити українці»

Більше самих українців їх ніхто не принижував. Мені здається, що українців взагалі ніхто ніколи не принижував. Найкраще вони це робили самі.
56.микола козак
«хто цей Василишин - сам чорт знає. »

Так почитайте хто. Він в минулому щирий українець, та ще й лікар за освітою, працював терапевтом, живе в Києві. Так що його слова про те, що кожен хто бродить в наморднику є олігофрен, сказані ним як незалежним фахівцем. Розумію, що українці вірять не кожному лікарю, а лише тому, який їм найбільше бреше і який належить системі, ну тобто кагалу. Ну це завжди у українців так. інакше вони б не обирали собі таку владу. Якби українці обирали того, хто каже правду, то у нас була б вже майже райська країна. Від інших українців Василишин відрізняється присутністю працюючого мозку. Не так давно йому навіть дали виступити на українському ТБ, мабуть користуючись післявиборчою цензурною слабинкою. Посилання на knigogid.ru
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації