Вхід | Реєстрація

Міський голова отримав на посаді більше півмільйона зарплати

Міський голова отримав на посаді  більше півмільйона зарплати

Кореспонденти «ЕХО» продовжують вивчати статки місцевих посадовців за 2019 рік. І цього разу читачі дізнаються, які доходи вказали працівники Кобеляцької міської ради.

Традиційно розпочинаємо з найвисокооплачуванішого фахівця міськради, її керівника Олександра Копельця. Його декларація, у порівнянні з 2018 роком, суттєво змінилася. Міський голова задекларував будинок у Жуках на 70 квадратів, земельну ділянку в Сухій 3,96 гектара. Протягом минулого року він отримав спадщину в Жуках у вигляді шести земельних ділянок загальною площею майже 19 гектарів.

У 2019‑му Олександр Копелець напрацював на 574 261 гривню. Тобто, з міського бюджету на «коштовного» міського голову було витрачено більше, ніж півмільйона. У 2018‑му Копелець обійшовся місту в 424 112 гривень. Виходить, що за рік його праця подорожчала на 150 тисяч. Також із доходів очільник міськради вказав надання майна в лізинг на 11 742 гривні і пенсію у 60 572. До речі, у 2018‑му міський голова отримав пенсію 60 059 гривень. Виходить, що міські депутати і працівники бухгалтерії більше хвилюються за добробут Олександра Копельця, ніж держава.

Транспортних засобів у декларанта немає, а Фольксваген Джетта, на якому він їздить останні кілька років, зареєстрований на юридичну особу в селі Жуки.

Секретар міської ради Юлія Телятник вказала в декларації будинок на 120 квадратів, гараж 30 квадратів, госпбудівлю на 68 квадратів, дві земельні ділянки 44 та 1000 кв. м. у Кобеляках і ділянку на 600 кв. м. у Ганжівці. Власником будівель і землі є її чоловік. Також на нього зареєстровані два авто: Фольксваген Поло 2007 року випуску і Тойота Корола 2013‑го.

Юлія Олегівна на посаді секретаря міськради отримала в 2019‑му заробітну плату 298 774 гривні (у 2018‑му — 215 512). Сім’я виплачує кредит за Тойоту. Залишок позики (кредиту) на кінець звітного періоду становить 67 239 гривень.

Керуючий справами виконкому міської ради Олександр Ломаков разом із дружиною мешкає в Кобеляках. Він має будинок на 46,7 квадрата та дві земельні ділянки на 4 та 1000 кв. м. Дружина Олександра Ломакова в минулому році стала власником будинку в містечку на 106 квадратів вартістю 159 040 гривень і земельної ділянки 1000 кв. м.

Сім’я Ломакових працює в міській раді. Керуючий справами виконкому отримав у 2019‑му зарплату 193 975 гривень, його дружина — 93 547.

Володимир Юрко, директор комунального підприємства «Водоканал Плюс», вказав у декларації три будинки (50,7; 48,6 та 32,9 кв. м.) та земельну ділянку 247 квадратів. Він їздить на Шевроле Авео 2010 року випуску, придбаному в лютому 2019‑го. Заробітна плата керівника «водоканалівців» склала 186 766 гривень, дохід від зайняття підприємницькою діяльністю дружини становив 20 297.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 квітня 2020, 16:18 | Кобеляки | Фінанси


1. Goras / 18 квітня 2020, 00:40
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
2. orakul / 18 квітня 2020, 08:11
1.Goras
«Но прокуратура и мвд как обычно промолчит и все. А потом в Монако»

А нах воно прокуратурі і МВД? Вони захищають систему від бидломаси. А люди з баблом системі потрібні, бо хто ж тоді буде платити те саме бабло хитровижареним рекламщикам яхт.
3. Fuks / 18 квітня 2020, 09:04
От бачите як ваш мер паше.В Полтаві де населення 230 тисчоловік зарплата в мера пів ляма і в Кобеляках з населеням 13 тис 600тис гриваків.Відчутна різниця? Плюс лічний фк із зоопарком собі в задоволення з бюджету..То як чесняги козаки з оракулом поясніть,не пахне тут криміналом.Валіть знов на депутатів.це стиль роботи мера.
4. микола козак / 18 квітня 2020, 10:05
Ну от знову таки ллється грязь.Коли секретар міської ради отримує 300тис грн , це нікого не дивує , а чому голова , в якого більший набагато круг обовязків , повинен отримувати менше ?Якщо ви панове публікуєте декларації міської владми , то зробіть список всих чиновників , що працюють у Кобеляках - райадміністрація , районна рада , міська влада , судді , прокурори , поліцаї , нотаріуси і інші і тоді можна буде зробити оцінку , що вони в порівнянні з тими , хто створює матеріальні блага отримують захмарні зарплати.Я ніде не зустрів , яка середня зарплата по району , хоч в середню звичайно враховуються і ці баснословні зарплати , але зарплати чиновників , які нічого не створюють , просто абсурдні.Саме тому бюджет району складається із податків чиновників , іде кругообіг коштів з невеличким вливанням від тих , хто щось створює , і знову ті вливання ідуть на оплату бездарної праці чиновників.
5. Чудо Юдо / 18 квітня 2020, 10:35
4.микола козак
«Якщо ви панове публікуєте декларації міської владми , то зробіть список всих чиновників , що працюють у Кобеляках - райадміністрація , районна рада , міська влада , судді , прокурори , поліцаї , нотаріуси і інші і тоді можна буде зробити оцінку»

Ось поки що є головного поліцая декларація: Посилання на exo.in.ua
Ось керівників ради: Посилання на exo.in.ua
Депутати: Посилання на exo.in.ua (але тут одні бізнесмени, їх гроші дурне діло рахувати)

Ніхто, поки що, до зарплати нашого мера не підібрався і близько. А різниця між головою міста і перечисленими Вами людьми у тому, що їм начисляють зарплату зверху, а він сам собі придумує доплати та премії (з пасивної згоди депутатів).
6. микола козак / 18 квітня 2020, 12:21
5.Чудо Юдо
« А різниця між головою міста і перечисленими Вами людьми у тому, що їм начисляють зарплату зверху, а він сам собі придумує доплати та премії (з па»

А хіба коли начисляють зверх має якесь значення ?Ну чомусь ви ніяк не можете погодитись , що ви затіяли передвиборну компанію.Я не рахую нічиї гроші , в т.ч. і Копельця , але бачу , що написано оце , щоб зробити враження на тих , хто не вміє рахувати.Якщо зарплату Копельця подфілити на 12 місяців , то виходить 47855 грні 8 копійок , звичайно в порівнянні з пенсією в 1600 грн це колосальна сума , але ж це не 300-600 тис , як получають деякі чиновники , зараз он у Києві забунтували судді що на період карантину їм поставили максимум , як у Копельця і вони кричать , що на таку зарплату їм прожити неможливо.До того , знову ж таки бюджет приймали депутати , де була і Шкарбан , питання чому прийнятий такий бюджет із такою зарплатою Копельця.Мені згадалося , як Ісип надпланові надходження пускав майже повністю на утримання міської ради , як робив турподорожі з Галушкою до США варити борщ і ніхто не возмущався , а подорожей було багато , як будував у себе на фазенді ставочок , скільки земельки прихватизував на себе і членів сімейки навіть неповнолітніх. Все в цьому світі відносне.
7. микола козак / 18 квітня 2020, 12:41
Зробіть зарплату міського голови 4700грн , і Шкарбан і навіть Матюхов відмовляться балотуватись на міського голову.
8. Чудо Юдо / 18 квітня 2020, 12:51
6.микола козак
«але ж це не 300-600 тис , як получають деякі чиновники»

Ну і ніхто не каже, що це нормально? Також охреніли.
Але у минулому році наш мер 10-тисячного містечка отримав зп більшу, ніж, наприклад, мер Львова, де майже мільйон людей живе! Чи скажете у Кобеляках роботи більше? А 600.000 грн це 1/25 ВСЬОГО бюджету міста. Щось багатувато, як на мене, на одну людину стільки відвалювати, нехай навіть мер.

Зп дійсно офігенна (це якщо не брати до уваги, все-таки, наявні чималі можливості корупції), а якість роботи... як приклад, півтора роки назад, у сніжну зиму, у січні-лютому у місті реально непроїхати-непройти було, без перебільшень. Багато хто може забув - Посилання на exo.in.ua Але мер за обидва місяці премії отримав, не відмовився. А я думав, що премія - це за особливо добре зроблену роботу, чи якось так...
Скажете, чому чіпляюся? Так тому і чіпляюся, що отримує зарплату дебелу. А не хоче щоб чіплялися - так нехай у двірники йде - там обов’язків і "до чого причепитися" набагато менше :)

6.микола козак
«Мені згадалося , як Ісип надпланові надходження пускав майже повністю на утримання міської ради , як робив турподорожі з Галушкою до США варити борщ і ніхто не возмущався»

Ну тут я не можу споритися, бо при Ісипові я під стіл пішки ходив. Ну, вже не ходив, але вік у мене такий був, що все тринь-трава здавалося :) Тому то і дивлюся на нинішнього, при якому я зараз живу.
9. микола козак / 18 квітня 2020, 13:28
8.Чудо Юдо
«Тому то і дивлюся на нинішнього, при якому я зараз живу.
»

Ну не криви душею , як сніг не розчищений , то ти і посилання найшов , а за Ісипа в тебе немає змоги найти посилання , як Ісип катався в тракторі.У вас у всих склалось враження , що я тільнягу рву за Копельця , але це зовсім не так.У нас у кожного є свої помилки , і в Копельця їх багато і з зарплатою Копельця я не погоджуюсь і не тільки Копельця , адже ті , хто вкалує в полі чи іншому місці дуже часто не дотягують і до десяти тисяч , а ті хто не напявся в житті отримують зароблене роботягами , я вже не говорю про пенсії в тисячу шістьсот грн.Але ж потрібно не способом обливання гряззю вести передвиборчу компанію.А це ж справді ЕХО веде передвиборчу компанію , за що повинна бути і відповідальність.
10. Fuks / 18 квітня 2020, 15:16
Ти Козак таки козачок,все в вибори переводиш.Ехо я думаю не буде агітувати ні за Матюхова ні за Шкарбана.Ехо хоч правду скаже за вашого патрона якому вже як і вам козачена рибалці в Жуках треба сидіти.Ви ж Стенку знаєте на форсклі? Я думаю з колишнім атаманом козачим ви ж там бували Анатолій Іванович?
11. микола козак / 18 квітня 2020, 16:36
І сміх і гріх.Оголосіть , що в міській раді буде зарплата голови 5-6 тис грн і відразу припиниться оця вся катавасія.Зараз іде тільки артпідготовка перед наступом.А в ЕХОві правда своя , хто платить , той і хороший , а зараз прослідкуйте на протязі цього року на першому плані в ЕХО тільки Копилець , то смітник організував на червоноармійській , хоч його організовував Ісип з Галушкою , то той же смітник в лісі , то Матюхова не приймав в депутати , то зарплата , то дороги не так ремонтує - А ЩО ТАК?
12. Ltava / 18 квітня 2020, 16:41
11.микола козак
«І сміх і гріх»


Коля іди вже на декобрази )))))
13. микола козак / 18 квітня 2020, 16:41
Ще не написав про водоканал , там теж все не так , тепер закупив маски не такі-взагалі все не так Ще правда НАШЕ МІСТО розміщує карикатури мабуть на Філоненка , утримує футболістів , зоопарк , в парку яйця на деревах , краде гроші -ЩО ДАЛІ , ЦЕ НЕ ПЕРЕДВИБОРНЕ ?
14. Ltava / 18 квітня 2020, 16:43
13.микола козак
«ЩО ДАЛІ ,»


ДИКОБРАЗИ ))))))))) у Кобеляках з’явився новий бізнес.
15. микола козак / 18 квітня 2020, 16:55
Тобі за дикобразів клас поставив я
16. Ltava / 18 квітня 2020, 17:19
15.микола козак
«Тобі за дикобразів клас поставив я»


Який ти молодець !!! )))
17. Filon / 18 квітня 2020, 17:47
14.Ltava
«ДИКОБРАЗИ ))))))))) у Кобеляках з’явився новий бізнес.
»

Чорний нал з дикобразів певно має піти на вибори. А може саничу як завжди "не хватає".
18. саша ставицький / 18 квітня 2020, 19:02
Фалоненко зрозуміло за те , що напише правду чи неправду , отримає зарплату і не малу-бізнес , а за що чубляться оці 5-6 "коментаторів " зовсім незрозуміло.Перестаньте займатись дурницями , вас тут ніхто не читає крім вас самих , краще пограйтеся з дітьми в кого є , або з жінкою.
19. Filon / 18 квітня 2020, 19:12
18.саша ставицький
«Фалоненко зрозуміло за те , що напише правду чи неправду , отримає зарплату і не малу-бізнес , а за що чубляться оці 5-6 "коментаторів " зовсім незрозуміло.Перестаньте займатись дурницями , вас тут ніхто не читає крім вас самих , краще пограйтеся з дітьми в кого є , або з жінкою.»

Лайк я поставив. Уточню - і не дуже велику зарплату. З приводу пограйтеся - хороша порада. За неї й лайк.
20. Ltava / 19 квітня 2020, 11:00
18.саша ставицький
«краще пограйтеся з дітьми в кого є , або з жінкою.»


Така собі порада ((( На розтління попахує ((
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації