Вхід | Реєстрація

Торгівля на кобеляцьких ринках станом на 22 квітня не заборонена

Торгівля на кобеляцьких ринках станом на 22 квітня не заборонена

У всякому разі ні районна, ні міська влада до цього часу не прийняла жодного рішення яке б забороняло підприємцям здійснювати свою діяльність на ринках, Районним і міським чиновникам легше просто обдурювати людей і не брати на себе жодної відповідальності.

У середу, 22 квітня, під стінами Кобеляцької міської ради зібрався черговий пікет. Послухати пояснення міських чиновників щодо заборони торгівлі на ринках прийшли із десяток підприємців чи й звичайних людей, які навесні продають розсаду. Для них, у даний момент, будь-який день, не кажучи вже про тиждень, припинення діяльності закінчується великими збитками. Адже розсада, як відомо, є товаром сезонним. Якщо її не продати зараз, то через зовсім короткий проміжок часу вона стає нікому непотрібною.

Як відомо, кілька днів тому, якраз перед Великоднем, торгівля на Кобеляцькому ринку знову була припинена. Одна із підприємців по телефону розповіла, як відбувався цей процес. Жінка каже:

– Нас усіх обдзвонила містовщиця і сказала, щоб ми не виходили. Ми й не вийшли.

Так минули свята. Потім у людей почали виникати питання. Головне із них – хто, коли і на який термін заборонив їм торгувати. І, коли дозволять. Щоб дізнатися офіційну інформацію вони прийшли до міської ради.

Знімальна група «ЕХО» приїхала на місце події, коли перший етап зустрічі вже закінчився. Люди розповіли:

– До нас вийшов міський голова Копелець і сказав, що торгувати розсадою не можна. Нібито заборонили лікарі.

Зрозуміло, що якщо міський голова Олександр Копелець сформулював заборону торгувати саме таким чином, то він в черговий раз збрехав. Зрештою, йому не звикати. Адже керівники місцевих медичних закладів просто не можуть забороняти торгувати на ринках. У них немає такого права. Вони цього й не робили. Тому всі твердження брехливих чиновників про те, що підприємцям забороняють працювати Володимир Казирод чи Любов Коломієць є, м’яко кажучи, дезінформацією.  Люди попросили показати офіційний документ. Копелець чомусь пішов у райдержадміністрацію.

Через півгодини міський голова повернувся, тримаючи в руках якийсь папірець. Зміст його на камеру не показав і зайшов у будівлю міськради. Потім туди запросили зайти двох представників підприємців. Через кілька хвилин жінки вийшли і повідомили, що їм показали, не надавши копії, Постанову Головного державного санітарного лікаря. Згідно із нею нібито й заборонили торгувати на ринках.

Читаємо Постанову, яка розміщена на сайті Міністерства охорони здоров’я. Дійсно 16 квітня 2020 року Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко Постановою № 10 РЕКОМЕНДУВАВ місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування  заборонити функціонування ринків. Цікаво, що до 16 квітня в природі не існувало жодного рішення чи постанови Головного державного санітарного лікаря про заборону торгівлі на ринках. Влада на місцях тупо брехала людям, що заборона існує.

НЕ ІСНУЄ заборони на функціонування ринків і станом на 22 квітня 2020 року. Адже для того, щоб вона виникла потрібно, щоб рішення про заборону функціонування ринків прийняли і в обов’язковому порядку оприлюднили або райдержадміністрація чи інший орган виконавчої влади або міська, селищна, сільські ради. Копелець такого документу людям не показав. Напевне через те, що такого документу не існує. Переглянувши офіційні сайт згаданих органів влади редакція не знайшла жодного подібного рішення. От якщо воно буде, тоді дійсно з’являється законна заборона торгувати на ринку чи в іншому місці. Можливо це й потрібно зробити, можливо й ні, зважаючи на те, що після того, як кілька тижнів підприємці торгували і ніякого спалаху ніяких хвороб у районі чи місті не сталося. Але у будь-якому разі хтось має взяти на себе відповідальність. Чому так відбувається? Тому що ніхто у владі не хоче брати на себе відповідальність ні за що. Їм легше просто обдурити людей. Як розвиватимуться події далі ми повідомимо.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 квітня 2020, 15:49 | Кобеляки | Суспільство


1. Ltava / 22 квітня 2020, 16:24
""""..До нас вийшов міський голова Копелець і сказав, що торгувати розсадою не можна....."""--- А ОСОБЛИВО РОЗСАДОЮ)))))) Миколаєвич , вам оці лікбези не надоїли ?.
2. Filon / 22 квітня 2020, 16:38
1.Ltava
«.До нас вийшов міський голова Копелець і сказав, що торгувати розсадою не можна....."""--- А ОСОБЛИВО РОЗСАДОЮ)))))) Миколаєвич , вам оці лікбези не надоїли ?. »

Скажу чесно, набридли. Дома і в редакції сміються і кажуть, що маю за це брати гроші. Так, це мають зробити юристи, яких мають найняти підприємці. Але ж біда наших людей не лише у правовій неграмотності, а і в тому, що вони не хочуть за послуги платити. Ні, я не братиму за консультації гроші. Але надалі, консультуватиму у виключних випадках.
3. orakul / 22 квітня 2020, 17:52
"Як ягнята; «Нехай,— каже,—
Може, так і треба»." (Т.Шевченко)
Тарас, не Таміла, бо ще хтось і цього не второпа.
Чесно кажучи аж шкода Філона стало. Ну і як з цим нарідом комунізм будувати, что то б пак, капіталізм. Та нічого з ними не збудуєш. А мене тут критикують, що я когось принижую. Ти їм - "стрижене", а вони тобі - "шмалене".
А які були всі грамотні коли на майдан їздили. Та що там майдан. Рік тому, коли Зельца обирали, іду по базарю а купка видать самих грамотних і бойких торгівців клянуть Петю і кажуть один одному, як вони таки заживуть, коли Зельца виберуть. Тільки ж неодмінно треба щоб усі голосували за Голобородька. Я не стримався і ляпнув: Хватить, ви вже майдан зробили, тепер ще Голобородька виберіть. Якби хто бачив, що там було. Ледве втік від них. Тому, чесно кажучи, мені їх зовсім не шкода. Шкода дітей їніх. Ну а як їх ще навчати? Може хто зна, то підкажіть.
4. Ltava / 22 квітня 2020, 18:56
3.orakul
« Ледве втік від них. »


Шкода що втік ))) Точніше шкода що не догнали )))
5. orakul / 22 квітня 2020, 19:25
4.Ltava
«Шкода що втік »

Ти не умнічай, бо вони ще й до тебе доберуться.
6. микола козак / 22 квітня 2020, 19:37
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
2.Filon
« Так, це мають зробити юристи, яких мають найняти підприємці. Але ж біда наших людей не лише у правовій неграмотності, а і в тому, що вони не хочуть за послуг»

Передивився Ваше відео і дійсно повний правовий нігелізм.Перш за все дурість заборона торгувати насінням і розсадою , хоч сере мітингарів , можливо що в масках , я не пізнав продавців розсади.Коли ж говорити про законність , про виконання законів , то ні Копилець їх не виконує і можливо і не читає , і пан Філоненко також на закони наплював.Якби Копилець читав закони , то принаймі міг би притягнути Філоненка до відповідальності за проведення несанкціонованого мітингу , доказом якого є відео пана Філоненка.Я думаю , що дурна заборона продавати розсаду і насіння буде скасована , незнаю за що отримує зарплату юрист у міській раді.
7. Swetka 48 / 22 квітня 2020, 19:48
Жах. Ні продати ні купити. Хоч з мосту урічку.
8. orakul / 22 квітня 2020, 20:09
4.Ltava
«Точніше шкода що не догнали»

Ти десь тут мріяв, як спустишся в долину до теличок. А згадай, що я тобі тоді написав? Так ось тобі підтвердження. Готуйся. Посилання на www.meddaily.ru
9. Fuks / 22 квітня 2020, 20:27
Шановні,в районі нажаль вже є ця хворь,і нажаль в сусідів теж.Козельщина,Кременчук,Полтава і т.д.Так що поменше треба контактів,тогівель,і т.д. Тут Копелець прав.Хоча підпільно торгують всі,а мали б закритись.Граємось з вогнем.Всім здоровья.
10. orakul / 22 квітня 2020, 23:34
9.Fuks
«нажаль вже є ця хворь»

Віруси існують від сотворєнія міра, чого не можна сказати про рукотворну епідемію психозу Посилання на rue-frochot.livejournal.com
11. alist / 22 квітня 2020, 23:38
Хотів продовжити свою стару думку і розчихвостити бариг, Філоненка... але думав-думав і скажу - правильно робите. Хоча я і залишаюсь своєї думки, що потрібно дотриматись жорсткого карантину, але де він?
Попи по всій Україні на Пасху вели служби, магазини торгують взагалі вже всі, народ масово жарить шашлики на природі, Копелець (і не він один) то відкриває, то закриває ринок, Синєгубов взагалі десь сховася, Кішінський тоже, правоохоронні органи теж десь зникли... Всі документи це слова по телевізору, або в фейсбуці. Карантин по українськи. Чого кажуть в Кобеляках всі магази працюють, а ринковим торгашам неможна?
Помимо коронавірусу, в нас є ще одна зараза - політична імпотенція. Ця зелена сміхобригада, нездатна навіть конкретно написати кому робити, кому ні. І наказати порушників, або допомогти постраждалим.
От чітко по принципу - закон строгий, але необов’язковий до виконання.
І це стосується кожного питання, он написали, як там продажа землі не більше 100 га? Оце так як ринкам забороняють робити, так і ці 100 га контролюватимуть.
Сумбурно якось написав, але хай буде. Начали, як кажуть, карантин в країні, за здравіє, а закінчимо....
12. orakul / 22 квітня 2020, 23:40
І от чим мені оці українці тричі дивні, так це тим, що вони свято вірять в свого обрізаного бога, вони його соплемінників обирають до всіх гілок влади і в президенти, але вони ніколи не поцікавляться тим, що з приводу цього вірусу пишуть справжні фахівці в Землі обітованій. А якщо і поцікавляться, то ніколи не повірять. Посилання на xn--80aafiaedk3day5l.xn

Змінено 23.04.2020, 00:03
13. orakul / 22 квітня 2020, 23:55
9.Fuks
« Тут Копелець прав.Хоча підпільно торгують всі,а мали б закритись»

Вірусу однаково як розповсяджуватися - підпільно, чи легально. А вАще то Філон тут розсужда не про віруси, а про законність. Невже це так важко збагнути? Зробіть по закону і ловіть того віруса скільки кому захочеться, як Путіна на Донбасі ловили. А не роблять того, щоб потім не відповідати. Бо прийде час, коли хтось скаже, що віруса вже нема, або і не було, як Путіна на Донбасі. І от тоді підприємці, якщо вони не пришелепуваті, запитають, а нах тоді ми несли збитки? А їм чемно скажуть, ну так а хто вас заставляв ті збитки нести? А вони скажуть,так он же Копелець на порозі казав, так он же голова РДА на порозі казав, так он же поліцаї нас ганяли. А їм чемно, а може і не чемно скажуть: Підіть проспіться, пришелепки, ніхто вам такого не казав, ніхто вам нічого не забороняв, і ніяких поперів про це намає і ніколи не було. Як і про війну паперів не було. Чиновники розуміють, що їх підставили і дуркують. Вони інтуітивно відчувають, що пришелепками зроблять саме їх, тому так себе і ведуть. І це мабуть правильно. Підставленими виявляться і високі чиновники аж до самого президента. Поживемо побачимо. Героєм з кумедії вийде один Лукашенко, якщо його не зламають, бо вже до нього із ВОЗу якусь комісію прислали.

Змінено 23.04.2020, 00:04
14. Filon / 23 квітня 2020, 08:29
Алісте, плюсую не люто, але плюсую. Ні Ви ні я не є медиками, щоб робити висновки про доцільність чи помилковість карантину. Я пишу і говорю про законність і основний принцип " Закон - один для всіх". А повертаючись до так званої епідемії і карантину, то цей захід теж незаконний. Адже подання головного санітарного лікаря щодо запровадження загальнонаціонального карантину, не існує в природі. І там, якщо розбиратися, то можна жахнутися. НЕЗАКОННО - ВСЕ. Так, у багатьох країнах теж пішли на порушення прав і свобод людини. але вони зробили це по процедурі, читай - законно. А в нас як завжди. А мільярди виділені на тіпа боротьбу украдуть. Не все, звичайно, але ярдів пять-шість заникають.
15. Ltava / 23 квітня 2020, 12:12
14.Filon
« Так, у багатьох країнах теж пішли на порушення прав і свобод людини. але вони зробили це по процедурі, читай - законно.»


Практично всі пішли з порушенням Законів і Коституцій)) Виявилося вигідним під маркою карантина ще більше обмежити права демоса )) Спочатку котроль електронним методам , тепер обмеження прав пересування, потім контроль за здоров"ям з правом вибору кому що дозволено і т.д.))
16. Filon / 23 квітня 2020, 15:16
15.Ltava
«Практично всі пішли з порушенням Законів і Коституцій)) »

Ну скажемо так, доля істини є. Але лише доля. Владад або вводила Надзвичайний стан і отримувала повноваження обмежувати права людей або тимчасово призупиняла дію Конвенції із дотримання прав людини. Окрім того у Європі при прийнятті подібних обмежень чітко указують термін їх дії. І приймають, як правило окремими ЗАКОНАМИ, а не мутними постановами мутних урядів-шмигалів.
17. Filon / 23 квітня 2020, 15:21
6.микола козак
«.Якби Копилець читав закони , то принаймі міг би притягнути Філоненка до відповідальності за проведення несанкціонованого мітингу , доказом якого є відео пана Філоненка.»

Пане Миколо Ви ж людина досвідчена і маєте знаєте, що аби у бабусі був..., вона була б дідусем. А взагалі окрім нового сюжету і статті така спроба нічим би не закінчилася. То му що навіть формально по дебільній постанові дебільного уряду по тому відео притягти до відповідальності неможливо. та й по факту теж. І Ви це знаєте не гірше від мене. Порушення не було ні де-факто, ні де-юре. А в цілому читайте приказку про бабусю.
18. Ltava / 23 квітня 2020, 15:38
17.Filon
« аби у бабусі був..., вона була б дідусем»


Аби БУЛИ ))) Бо був можна з чимось попутати як у самок шакалів )))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації