Вхід | Реєстрація

Перший кобеляцький пацієнт із коронавірусом одужав

Перший кобеляцький пацієнт із коронавірусом одужав

У чоловіка вже кілька днів поспіль немає жодних клінічних ознак пневмонії від якої його лікували. Але лікарня ніяк не може отримати результати чергового тесту на корона вірус.

Як відомо у Кобеляцькому районі протягом минулого тижня виявили чотирьох людей у яких лабораторно підтверджені випадки захворювання на корона вірусну інфекцію COVID-19. Троє із них перебувають на лікування у інфекційному відділенні місцевої ЦРЛ, ще одна людина лікуються вдома, адже у неї перебіг хвороби дуже легкий.

Володимир Казирод, головний лікар Кобеляцької ЦРЛ повідомляє, що першого пацієнта у районі із корона вірусом готують до виписки. Володимир Олексійович уточнив:

– За всіма клінічними ознаками людина одужала. Ми лікували пацієнта від пневмонії. Вилікували. Але виписати не можемо до того часу, доки не отримаємо негативний лабораторний тест на корона вірус. Із минулого четверга очікуємо результату. Якась затримка у обласній лабораторії. У всіх інших людей у яких лабораторно підтверджені випадки інфікування корона вірусом, стан здоров’я цілком задовільний. Про якийсь тяжкий перебіг хвороби мова не йде.

 

У реанімації – троє людей

Відповів Володимир Казирод і на запитання щодо чуток, які курсують містом і районом, що пов’язані із загальним психозом щодо можливої епідемії. Так, до редакції «ЕХО» надходили повідомлення щодо якихось таємничих хворих розміщених у терапевтичному відділенні і про переповнену реанімацію.

Володимир Казирод пояснив:

– Рапортую. У терапевтичному відділенні зараз четверо пацієнтів. У всіх діагнози жодним чином не пов’язані із коронавірусом. Як правило – це інсульти. Так у відділенні інтенсивної терапії, яку називають реанімацією знаходяться троє людей. Двоє із інсультами і один випадок тяжкої алкогольної інтоксикації. Щодо пневмоній. Лікуються у нас зраз п’ятеро хворих. У всіх перебіг хвороби не тяжкий, всі одужують. За останні чотири дні у лікарню не була госпіталізована жодна людина із підозрою на пневмонію. Так що загальну ситуацію можна вважати спокійною.

 

Карантин стане суворішим

Головний лікар Кобеляцької ЦРЛ розповів, що усі відділення працюють згідно наказу про карантин:

— Із 27 квітня карантинні заходи поглиблюються. Планових хворих не приймаємо на лікування. Лікуємо лише невідкладні випадки: інфаркти, інсульти, апендицити.

Для максимального обмеження кількості контактів між медиками ми об’єднаємо частину відділень. Так хірургічне, травматологічне і гінекологічне працюватимуть на базі хірургії, дитяче і терапевтичне — в травматології. Хворих у цих відділенням майже немає, а персонал працює. Ми хочемо обмежити їх контакти.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2020, 10:20 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації