Вхід | Реєстрація

Зеленському ніхто не пише

Зеленському ніхто не пише
Вічна пам’ять надіям

Не знаю, як хто, а автор добре пам’ятає, як у минулому році, навесні та на початку літа, під час чисельних мітингів чи акцій протесту кобеляцький люд дружно пропонував, обіцяв‑попереждав «Ми будемо писати Зеленському». Закривають лікарню — «Ми будемо писати Зеленському!»,  порушують земельні права селян — «Ми будемо писати Зеленському!», у Кобеляках вивозять сміття на звалище, що на Покрівській — «Ми будемо писати Зеленському!».

Розумів, що щось схоже, лише із невеличкими відмінностями, відбувається по всій Україні. І не міг навіть собі уявити, як Володимир Олександрович не те, що задовольнить усі прохання про допомогу, а фізично встигне прочитати всю ту писанину. І от зараз, через рік після того всенародного кличу, згадую один відомий музичний твір.

Можливо, люди середнього та молодого віку, ті, хто знайомий із творчістю рок-гурту «Бі-2», пам’ятають їх знамениту пісню за мотивами оповідання Габріеля Гарсіа Маркеса «Полковнику ніхто не пише». Навіть не можу пояснити, чому згадав її під враженням подій минулого тижня. Напевне, згадав через приспів, який у мові оригіналу звучить наступним чином: «Полковнику никто не пишет, полковника никто не ждет».

І от зараз дивлюся, як громадські активісти Гунжель і Ковач намагаються завадити безконтрольному руху «онурівських» великовагових автомобілів через Кобеляки, слухаю жителів міста, які дружно скаржаться на те, що потужна техніка руйнує дороги, а вібрація від неї — будинки, спостерігаю, як кілька жителів Сухинівки протестують проти протиправного, на їх думку, захоплення землі, бачу, як на звалище посеред лісу везуть небезпечні для довкілля і здоров’я людей відходи. От спостерігаю оце все свавілля і думаю: «А чому Зеленського ніхто не гукає?». Він же, він нікуди не подівся. А кличу «Погукайте Зеленського!» щось не чути.

Натомість, усе частіше доводиться чути таке: «Та нікому ми не потрібні», «Нас знову обдурили», «А ми думали, що все буде добре, а вийшло, як завжди».

Нікому не потрібні, обдурили. Та ніхто нікого не дурив. Ніхто ж і не обіцяв, що буде день і ніч думати про Іваненка з Біликів чи Петренка з Кобеляк. Так не буває. І ні Зеленський, ні хтось інший не прийшов у цей світ для того, щоб постійно думати, тим більше — турбуватися про інших. Так не буває.

А в наскрізь корумпованій державі Україна щось змінити не зможе навіть Котигорошко чи Бетмен. А хто зможе? Та ніхто. А зміни почнуться лише тоді, коли кожен сам для себе зробить висновок і почне сподіватися виключно на себе. І змінювати виключно себе. А не кликати Зеленського, Вія, Царівну Жабу чи ще когось всесильного.

А змінивши себе, отой кожен почне діяти, а не сподіватися. Адже результат дає виключно дія, а не звернення, прохання, чолобитні.

Не хочуть кобелячани боротися проти руйнації доріг? Їх зруйнують і поїдуть, збудувавши «бетонку».

Не хочуть помічати, як отруюють ліс, річку, все довкілля відходами? Землю і річку отруять, а ліс згорить.

І найголовніше — за всю оцю байдужість і бездіяльність заплатить кожен. Адже за гроші кожного будуть «латати» зруйновані дороги, за копійки кожного «сірого» вивозитимуть отруту з лісу. Можете не сумніватися — ті, хто знищив дороги і спаплюжив ліс, із своєї кишені не витратять жодної гривні. За все заплатите ви. І не лише грошима, а й своїм і своїх дітей здоров’ям.

 

P. S. На звалищі в лісі зараз кожен бажаючий може побачити вельми символічну картину — два похоронних вінки над величезною купою сміття. Такий собі символ закінчення епохи всенародного кличу до Зеленського.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2020, 09:15 | Полтавщина | Редакційна
1. orakul / 22 травня 2020, 11:41
"Нікому не потрібні, обдурили. Та ніхто нікого не дурив. Ніхто ж і не обіцяв"

Та не те що не обіцяв, а навіть прямо казав, що буде гірше.
Мені добре запамяталося як Зеленьский застрічався з виборцями в Дніпропетовську. Дєло було ввечері, на зустрічі був один молодняк, який заводився від його слів ще дужче ніж на виступах якогось поп гурту. Усі стрибали, кричали, світили смартфонами в небо на його клич створити країну в смартфоні. Суцільне СУГС. І там він щиро сказав такі слова «И если сейчас плохо, то это еще не конец…» Думаю при бажанні можна знайти це відео, та тільки навіщо? Вірно Лтава Селені латинню писав про жемчуг....
2. микола козак / 22 травня 2020, 13:49
Взагалі можна погодитись з написаним ,АЛЕ те що кожен себе почне змінювати - наукова фантастика.Справа в тім , що ні я , ні хто інший не давав команду возити сміття в ліс , не сухиняни давали команду дискувати луки , які після розорювання можуть стати екологічним лихом , це робили конкретні особи із влади , яку ми ніби обирали , а насправді ми то нікого і не обираємо , ми вкидаємо папірці із навязаними нам списками.У владу зараз товпляться за високими доходами , а не для виконання обовязків.Подивіться декларації чиновників і чи хоч один із тих , хто працює за станком чи в полі може з ними зрівнятись.При цьому ніякої відповідальності чиновників .От якби не Катричок у Сухинівці , то ніхто б і не відав , що дискувати луки було погоджено з сільським головою і є сумніви , що це робилось для блага сухинян.Ну побула там поліція , зловживань там не найдуть , хоч насправді там їх купа , на отому невеличкому мітингові все і скінчитьсЯ , а сухиняни нехай самооблагороджуються.Непідконтрольність влади -основна біда.Можливо хто памятає , як М С Слинько заставив міліцію шукати , хто в лісосмузі висипав сміття і найшли.Зараз же коли ви звернитесь до поліції про правопорушення , то вам запропонують писати заяву інакше ніхто і пальцем не шевельне , напишите заяву , то можуть і хату спалити і ніхто і розслідувати не стане .А взагалі одурманення грошима не передбачає самосознанія.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації