Вхід | Реєстрація

Бігом від нудьги і болячок

Бігом від нудьги і болячок

Для кобелячанина Максима Скоробагатова карантинні обмеження не стали на заваді, щоб взяти участь у забігу на дистанцію 21 кілометр.

1 червня відбувся черговий етап пом’якшення карантину і Кабінет Міністрів офіційно дозволив роботу спортивних залів та фітнес-клубів. Та доки відвідувачі цих спортивних закладів налаштовуються на тренування, біговий світ продовжує встановлювати нові рекорди. І весняний сезон організатори забігів на довгі дистанції вирішили провести онлайн.

За таким незвичним сценарієм проходив напівмарафон від «Нової пошти», що мав відбутися в Одесі в останній день весни.

За умовами змагань, кожен учасник напередодні забігу отримує поштою свій стартовий пакет, а після фінішу — медаль. Обрану дистанцію (21,10 чи 5 кілометрів) учасник долає в себе вдома.

Відповідно до інформації на сайті NewRun Timer, відстань у 21,0975 кілометра вирішили подолати 1532 спортсмени-аматори. Серед них був кобелячанин Максим Скоробагатов.

Нагадаємо, що Максим займається бігом протягом п’яти років. Останні два — із особистим тренером. На рахунку 34‑річного кобелячанина кілька офіційних напівмарафонних забігів і марафон.

— Цього року я планував взяти участь у чотирьох забігах, — говорить спортсмен. — 12 квітня мав пробігти марафон у Харкові. Потім — дві дистанції по 21 кілометру в Одесі й Полтаві, травень та вересень. А завершити офіційні забіги — жовтневим марафоном у Львові. Але карантин вніс свої корективи. Харківський забіг теж перенесли на жовтень. І тепер з інтервалом у два тижні я бігтиму дистанції в 42 кілометри Харковом і Львовом.

Максим тренується за програмою, яку йому прописує Дмитро Кербут, інструктор Running Club Poltava. Він бігає чотири рази на тиждень.

— Не важливо, яка погода, я долаю задану дистанцію. Хіба що застуда не дозволить потренуватися, — продовжує спортсмен. — Оскільки я готувався до квітневого марафону, то пробігав регулярно 15, 17, 22 кілометри. Ближче до змагань переходив на коротші дистанції: 3, 5 чи 7 кілометрів. За тиждень до онлайн-напівмарафону подолав його, щоб перевірити свою готовність.

31 травня для Максима Скоробагатова одеський напівмарафон проходив на автодорозі Н-31.
Роль пейсмейкера виконала дружина кобелячанина Люба, яка на велосипеді задавала темп для бігуна. Стартував Максим на відрізку нової бетонної дороги неподалік мікрорайону Ведмедівка. Спершу він добіг до Підгори, потім у зворотному напрямку пробіг до Гайового і повернувся назад.

— Із складнощів: у неділю був сильний вітер, тому 50 відсотків дистанції я біг проти нього. Любі навіть важко було крутити педалі, — ділиться враженнями Максим. — Із позитивного: через погодні умови працівники будівельної організації відпочивали і вся дорога була в моєму розпорядженні. Загалом дистанцію в 21,1 кілометра пробіг за 1:34:46. Свій офіційний результат я покращив на 9 хвилин. Дякую дружині і тренеру за допомогу й настанови.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 червня 2020, 15:15 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. orakul / 4 червня 2020, 18:12
Блін, шизофренія продовжується. Якесь порно-онлайн?
Одна добра людина розкопала цікаві речі.
Постанова про карантин не була занесена до реєстру. А тільки після цього вона може бути опбулікована і набрати чинності.
"Положеннями ст.ст.5.1,5.4 Порядку № 883/5 закріплено ,що після підписання Міністром юстиції України наказу про державну реєстрацію нормативно-правового акта Управління заносить його до Державного реєстру нормативно-правових актів (далі - Державний реєстр) (додаток 2 до Положення) , а нормативно-правові акти, які занесені до Державного реєстру, набирають чинності з дня їх офіційного опублікування, якщо інше не встановлено самими актами, але не раніше дня їх офіційного опублікування."
Посилання на www.facebook.com
2. orakul / 4 червня 2020, 18:19
Нема й подання мінздраву про необхідність введення карантину і про це пише сам Мінюст. Країна пришелепків. А хто буде збитки відшкодовувати за штрафи бабусів, за залякування наріду поліцами. Та багато за що прийдется відповідадти. Ось копія відповіді Мінюсту. Тепер той Мніюст зрозумівши що влип, шукає як викрутится. Розумієте хваховість молодняка - спочатку вони роблять абсурдні речі, а коли їх припирають запитанями, то вони ще дуже заплутуються і роблять вчинки собі на шкоду. Посилання на scontent.fiev21-1.fna.fbcdn.net
3. orakul / 4 червня 2020, 18:20
Цілий цікавий сайт на цю тему знайшов. Значть ще не всі у нас пришелепки.Посилання на bagnetnacii.blogspot.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації