Вхід | Реєстрація

«Хто робе в гаражі?»

«Хто робе в гаражі?»
Ігор Проценко: «Скільки на карантині отримували бюджетники?»

Кобеляцькі районні депутати під час чергового сесійного засідання довго і безуспішно вимагали від голови райради Володимира Кішінського інформації про те, чим займався апарат райради під час карантину та хто і яку зарплату в цей період отримував. Згадували і про неназвану людину, яка нібито отримує бюджетні гроші, працюючи в іншій установі. Взагалі сесія вийшла якоюсь безшабашною.

Саме проведення сесійного засідання було під загрозою зриву. Надто мало депутатів приїхали на сесію. Воно й зрозуміло — польові роботи в розпалі, погода капризує, а більшість обранців районного рівня годуються саме із землі. Тому на сесію прибули лише 20 депутатів із 34 обраних.

Одразу потрібно відзначити, що районні депутати у своїй переважній більшості вже дружно «забили» на карантинний маскарад, навіть не намагаючись заховати свої органи дихання від смертоносної інфекції коронавірусу. Голова РДА Дмитро Сироватка був одним із небагатьох, хто так і не посмів відкрити обличчя. Ну та це й не дивно, посада в органі виконавчої влади сама собою зобов’язує запобігатися.

Найбільше часу депутати присвятили першому питанню повістки денної. Воно стосувалося районного бюджету, а виступати мав начальник фінансового відділу РДА Андрій Дацко.

Самого Дацка депутати слухати не стали. Він встиг лише проінформувати, що районний бюджет під час карантину почав наповнюватися краще. Він виконаний за доходами на 95 відсотків, що є фантастичним результатом. Раніше було 80.

Натомість, депутати довго і нудно вимагали від голови райради Володимира Кішінського, аби той доповів, чим займався апарат органу, який він очолює, у непрості коронавірусні часи.

Тон дискусії задали Віктор Труш, Іван Лещенко, Ігор Проценко, Валерій Дрига. За словами депутатів, вони отримали інформацію про несправедливість у оплаті праці бюджетників під час карантину. Нібито апарат райради і її керівники отримували заробітну плату в повному обсязі і навіть були премійовані, а іншим платили по 75 відсотків.

Володимир Кішінський заперечив колегам, сказавши, що фонд заробітної плати для працівників бюджетної сфери не зменшувався. Але від нього почали вимагати конкретики. Не почувши конкретної відповіді, частина депутатів заявили, що в знак протесту не будуть голосувати.

А тут ще й Валерій Дрига розповів історію про те, що хтось із бюджетників отримує зарплату відповідального працівника, у реальності працюючи в гаражі.

Із місць звучало:

— Хто робе в гаражі?

Щоправда, прізвища людини, яка отримує незароблені гроші, так ніхто і не назвав.

На допомогу Кішінському приходив, виступаючи із трибуни, голова РДА Дмитро Сироватка.

Він повідомив:

— Дві третини окладу отримували працівники терцентру, які під час карантину через введені обмеження не надавали послуг. Усім іншим платили сто відсотків.

Від нього теж почали вимагати, аби розповів, чим займалася райдержадміністрація під час карантину. Дмитро Вікторович почав розповідати про результати засідань комісії, яка мала забезпечувати боротьбу і подолання коронавірусу. Ентузіазму в присутніх доповідь не викликала.

Віктор Труш резюмував:

— Оце створили систему бєздєльніків. Не буде райради і РДА, ніхто з людей цього і не помітить.

Зрештою, після 48 хвилин суперечок, Володимир Кішінський пообіцяв надати більш конкретну інформацію про стан із виплатами зарплат бюджетникам.

Пожвавлення в залі викликав і виступ головного лікаря Кобеляцького центру ПМСД Любові Коломієць.
Депутати Деменко і Сахно почали запитувати, коли ж у Озірській лікарні з’явиться лікар сімейної медицини. На що Любов Афанасіївна розповіла про дефіцит кадрів у сімейній медицині. Головний лікар повідомила, що колеги помирають від старості і хвороб, йдуть на пенсію, а молодь вперто відмовляється «підіймати» сільську медицину.

Любов Коломієць навіть розповіла історію про те, як за дівчину-інтерна «вписали» чиновники із Мінохорони здоров’я та помічники нардепа, різноманітні громадські діячі, аби тільки та молода особа не їхала працювати інтерном у село. І таки ж не поїхала.

До речі, повідомлення про те, що на сесії присутні помічники нардепа Касая, депутати-бютівці супроводили вигуками «Ганьба».

Взагалі депутати під час сесії за словом у кишеню не лізли і завзято жартували. Про це — рубрика «Депутатизми».

 

Депутатизми

– Ви або газету читайте, або заспокойтеся.
– Дайте відповідь, що ви сидите переминаєте.
– Ви що, нас за дурачків тримаєте, так ми зараз підем.
– Чого сидиш там! Включай кнопку і будемо голосувати!
– Тут, як в дєтском садку. Сядь на горшок, встань із горшка.
– Райрада — це філіал міськради. Там сказали, тут зробили.
– Переголосуйте. Хтось заснув.
– Ви мало получаєте, зате ви на трибуні.
– Ставте на голосування, балдєєте. Вам зарплату платять, а ми тут безплатно сидимо.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 червня 2020, 11:30 | Кобеляки | Політика
1. Zorn / 12 червня 2020, 12:37
Працівникам терцентру за час карантину заплатили дві третини заробітної плати. Аргумент: не надавалися послуги, не виконаний план надходжень до бюджету. Зрозуміло і ,мабуть, справедливо. А от те що начальницю терцентра постійно возять кругом і всюди на службовому авто - це неподобство. Навіть начфін на роботу їздить велосипедом.
2. Poltava / 14 червня 2020, 21:31
1.Zorn
«Працівникам терцентру за час карантину заплатили дві третини заробітної плати. Аргумент: не надавалися послуги, не виконаний план надходжень до бюджету. Зрозуміло і ,мабуть, справедливо. А от те що начальницю терцентра постійно возять кругом і всюди на службовому авто - це неподобство. Навіть начфін на роботу їздить велосипедом. »

Пропоную кожному чиновнику брати приклад з начфіна і пересісти на ровер, уявляєте яка економія бюджетних коштів буде
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації