Вхід | Реєстрація

Молоко експортуватимуть до Китаю

Молоко експортуватимуть до Китаю

Сільськогосподарське ТОВ «Воскобійники» з Шишацького району Полтавщини планує розширити ринки збуту й експортувати власне молоко аж до Китаю.

Наразі господарство вже експортує свою продукцію до шести країн світу. Про це виданню The Ukrainian Farmer розповів генеральний директор господарства Валерій Капленко.

Наразі господарство вже експортує молоко навіть до Ізраїлю.

— Наше молоко відповідним чином сертифіковане. Ми тричі на тиждень продаємо кошерне молоко до Ізраїлю, — зазначив він.

Підприємство засноване в 2000 році. Займається вирощуванням зернових, кормових культур та тваринництвом. Також щороку «Воскобійники» продають 600 тонн м’яса. М’ясо бичків господарство експортує до Туреччини, Грузії, Таджикистану, Узбекистану, ОАЕ.

— Ані Європа, ані арабський світ м’ясо прив’язаного бика не купує, тому ми перейшли на безприв’язне утримання. Внаслідок цього приріст маси тіла за добу збільшився на 500 грамів, ми рентабельні по яловичині, — зазначив Валерій Капленко.

Господарство є племінним заводом із розведення великої рогатої худоби української чорнорябої молочної породи. Внаслідок схрещення з голштинськими бугаями сформувало три внутрішньопородні типи нової породи, які вирізняються високою молочною продуктивністю.

Продуктивність дійного стада підвищують і якісні умови безприв’язного утримання за європейськими стандартами.

— Якщо на прив’язі надої були 6 тисяч кг, то через чотири роки на безприв’язному утриманні вони зросли до 9 тисяч, — підкреслив Капленко.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 липня 2020, 09:15 | Шишаки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації