Вхід | Реєстрація

«Долучайся!». Країна починається з кожного із нас

«Долучайся!». Країна починається з кожного із нас

За останні декілька років в різних регіонах нашої країни втілені в життя сотні важливих проектів. Провідну роль у цьому явищі відіграли іноземні фахівці, які дають теоретичні знання та практичні навички українцям, допомагають їм розкрити свій потенціал та реалізувати свої ідеї.

За прикладом іноземних партнерів Полтавська обласна рада проводить конкурси для ініціативних жителів області. Їх переможці отримують кошти на впровадження своїх планів щодо енергозбереження, громадського порядку, захисту навколишнього середовища, підвищення культури й освіти, розвиток спорту і туризму, комунального господарства і так далі. Втілення проектів відбувається на умовах співфінансування із органами місцевого самоврядування. Адже в таки спосіб можна визначити доцільність реалізації конкретної ідеї, виявити ініціативних жителів населеного пункту, які вболівають за його розвиток та покращення якості життя земляків, керівництву на місцях дізнатися, чого потребують жителі громади.

Особливість таких конкурсів полягає в тому, що вони проводяться для різних вікових груп: і школярів, і повнолітніх мешканців.  

Та крім проектів із благоустрою, західні партнери навчають українців будувати громадянське суспільство. Оскільки лише за рахунок громадської активності, яку постійно проявлятиме освічене населення, можна збудувати демократичне суспільство.

Американські партнери з проекту USAID наголошують, що підвищенням рівня громадянської освіти потрібно займатися ще з шкільної парти. А батьків школярів слід залучати до позакласної роботи і працювати спільно з ними і дітьми.

Адже лише ініціативна, цілеспрямована, всесторонньо розвинута і грамотна нація може побороти корупцію, завершити процес децентралізації в країні, налаштувати уряд діяти прозоро й бути підзвітним своєму електорату. Значну увагу американські фахівці приділять  інклюзивному розвитку, проблемам підростаючого покоління, яке, на жаль, у нашій країні часто кинуте напризволяще. І, звичайно не забувати про курс європейської інтеграції.

Над подоланням громадянської необізнаності та залученням жителів нашої країни до активної діяльності на місцях, у регіонах та в державі в цілому працює програма "Долучайся!". Детально про проект можна дізнатися на офіційному сайті "Engage" за посиланням https://engage.org.ua/.

Отож, якщо ви бажаєте підвищити рівень своєї громадянської освіти, сприяти розбудові ініціатив для впровадження демократичних реформ у державі, розвивати місцеве самоврядування ставайте учасником проекту "Долучайся!". Країна починається з кожного із нас.


Автор: Євген ОЛЕКСАНДРОВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2020, 17:34 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації