Вхід | Реєстрація

Якість питної води нікого не цікавить

Якість питної води нікого не цікавить

Днями редакція звернулася до завідуючої міжрайонним лабораторним центром (екс-санепідслужба) Валентини Семиног із проханням надати інформацію про якість питної води  в різних населених пунктах Кобеляцького району. Відповідь чиновника шокувала. Виявляється, іншим чиновникам абсолютно начхати на те, яку воду щодня п’ють їх земляки. Зрештою, і самі жителі району не надто переймаються такими дрібницями, як якість одного із головних продуктів у їх житті. Коронавірус, воно таки важливіше.

Для початку, трішки цитат із сайтів на медичну тематику:

  • Людина може iснувати без їжi, але без води загине за десять днiв. У органiзмi людини вода становить 80% загальної маси тiла. Вона мiститься у м’язах, кiстках, кровi, печiнцi, селезiнцi.
  • Вода — універсальний розчинник хімічних речовин, і це є основною роллю рідини в житті всіх живих організмів.
  • Кров, лімфа, міжклітинна, внутрішньоклітинна рідина, сльоза, слина, піт, шлунковий сік, сік підшлункової залози, жовч, сеча, кишкові виділення і виділення зі статевих або дихальних шляхів — це все вода з розчиненими в ній речовинами….
  • ….Вода очищає організм, у тому числi клiтини i судини, регулює температуру тiла, вiдiграє важливу роль в обмiнi жирів, зменшує кiлькiсть бактерiй у кишкiвнику. Також, якщо води недостатньо, їжа може зашкодити. У органiзмi можуть накопичуватися шкiдливi речовини, якi потрапляють з продуктами харчування. У результатi, наш органiзм зашлаковується, звужуються судини i пiднiмається артерiальний тиск. У таких випадках особливо корисно пити багато води. Таким чином ви допомагаєте організмові очиститись від усього поганого.

На перший погляд може здатися, що необхідність вживати якісну питну воду та контролювати її безпечність є аксіомою. І турбота про безпеку та якість найважливішої рідини в жітті людини є головним завданням як пересічних землян, так і представників влади, які нібито мають піклуватися про здоров’я усіх отих пересічних.

Насправді ж ситуація є протилежною до навпаки. В Україні, у зв’язку із появою мутної хвороби під назвою коронавірус, чиновники щодня волають про те, як вони, падаючи з ніг, бережуть здоров’я нації. А на додачу — одні карантини вводять, інші щось із масочками мутять.

А щоб якість води, від якої напряму залежить здоров’я кожного українція зокрема і нації в цілому, насправді нікого не хвилює. Несподівано навіть для себе, ми днями отримали підтвердження цій тезі.

Редакція вирішила вияснити, якою є якість питної води в централізованих системах водопостачання та в колодязях в різних населених пунктах Кобеляцького району. Щоб отримати інформацію про це, звернулися до керівника міжрайонного лабораторного центру при Держпродспоживслужбі. Фахівці саме цієї установи мають необхідне обладнання, сертифікати та уміння проводити аналіз води.

Валентина Семиног, яка керує згаданим лабораторним центром, визнала, що аналізів якості води її підлеглі не роблять уже багато місяців, якщо не років. Вона пояснила:

— Якість води в системі водопостачання Кобеляк ми моніторимо щотижня. Днями перевіряли воду в дитсадках перед їх відкриттям. Перевіряємо воду у водоймах. Але лабораторних досліджень води в інших населених пунктах району чи в приватних домоволодіннях не робимо. Тому що ніхто не замовляє цих досліджень. А ми, згідно із теперішніми вимогами, виконуємо лабораторні дослідження лише після оплати, адже ми на госпрозрахунку. Востаннє за аналізи води платили кобеляцькі дитсадки перед початком роботи. Більше нікого якість води не цікавить. Не роблять аналізи ні сільські ради, ні люди, які беруть її з колодязів.
Валентина Семиног уточнила, що лабораторний центр безкоштовно перевіряє воду, котру вживають вагітні жінки.

Ось така фігня, малята. Додайте до цього ще той факт, що редакція володіє стовідсотковою інформацією про те, що за аналізи води в дитсадках платили самі керівники закладів із власної кишені.

Так що, холера, чума, дизентерія, сальмонельоз чи просто надлишок шкідливих солей у воді — це все дрібниці. Головне, щоб усі носили маски і вакцинувалися від мутного коронавірусу. Ось така турбота про здоров’я нації.


Автор: Ігор ФІлоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 серпня 2020, 09:19 | Котельва | Спорт і здоров'я
1. микола козак / 3 серпня 2020, 13:04
Валентину Семиног давно вже потрібно відправити з цієї посади ,там ще за радянських часів сімейна ідилія.Крім свого магазину вона нічим іншим не займається.Більш за все кормить полтавських і вони її триматимуть аж до того , що прийдеться під руки водити на роботу.А скільки ще таких Семиногів в районі?
2. Borch / 3 серпня 2020, 22:17
1.микола козак
«Валентину Семиног давно вже потрібно відправити з цієї посади ,там ще за радянських часів сімейна ідилія.Крім свого магазину вона нічим іншим не займається.Більш за все кормить полтавських і вони її триматимуть аж до того , що прийдеться під руки водити на роботу.А скільки ще таких Семиногів в районі?
»

Якщо пропонуєш міняти, пропонуй на кого. Нічого особистого. Завжди всі ниють що потрібно когось міняти, ніколи не пропонують на кого. Тому всі заміни проходять без змін.
3. микола козак / 4 серпня 2020, 12:09
2.Borch
« пропонуй на кого»

Зараз призначення на конкурсній основі.Оголосіть конкурс і мені не доведеться пропонувати , і не доведеться водити Валентину під руки на роботу.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації