Вхід | Реєстрація

Як «Слуг» вчергове «послали»

 Як «Слуг» вчергове «послали»

Минув рік після того, як в Україні вчергове кардинально змінилася влада. Хоча. А хто сказав, що вона дійсно змінилася? Україна як була, так і залишається державою під керівництвом олігархії та бюрократії. А ті «нові обличчя», котрі волею долі та всесильної телевізійної реклами усілися в крісла найвищих посадовців держави, як і їх попередники не приймають остаточних рішень. І розвал державних інституцій успішно продовжується.

Чергове підтвердження цієї тези 3 серпня надійшло із далекого від нашого регіону Тернополя. Там обласні депутати, не довго думаючи, проголосували за те, щоб не виконувати рішення Уряду. А на додачу ще й «благословили» відставку того самого Уряду. Причина — уже всім набридла вакханалія навколо коронавірусу.

У цьому випадку тернопільські депутати на чолі з міським головою Сергієм Надалем виступили проти занесення міста в список населених пунктів «червоної зони», що передбачає припинення руху громадського транспорту і закриття цілого ряду закладів та установ. І не просто відмовилися, а запропонували українському Уряду піти у відставку. Щось схоже відбувається і в «червоному» Луцьку.
Українська центральна влада на такий демарш відреагувала поки що виключно гнівною заявою Міністра охорони здоров’я Степанова і белькотанням радника Авакова Антона Геращенка. Ну, скажемо так, на Тоху Геращенка взагалі можна не звертати уваги. Розумний він чоловік, гарно працевлаштувався: усе коментує і ні за що не відповідає. Він, по суті, може й роботу двірника прокоментувати. Має право. А двірник має право його «послати».

Міністр  Степанов, він таки міністр. На відміну від Геращенка, щось вирішує. Але ось впливу на міських голів не має ніякого.

А хто має? Та схоже, що ніхто. Нагадаю, що ще в квітні міський голова Запоріжжя Буряк відмовився зупиняти громадський транспорт через запроваджений владою карантин. Тоді йому погрожував сам Президент Зеленський та міністр Аваков. Потім на початку травня самовільно скасував у місті карантин міський голова Черкас Бондаренко. Тоді Зеленський назвав його бандитом.

Минуло вже три–чотири місяці, у залежності від тієї дати, коли і хто «послав» Президента, Уряд та їх недолугий карантин. Тоді урядовці щось обіцяли про міри, кримінальні справи, відповідальність за невиконання їх розпоряджень.

Ну і що? Не змінилося абсолютно нічого. Чому? Є кілька варіантів відповіді: а) кримінальні справи розслідуються; б) ніякого криміналу в діях міських голів немає; в) ніхто через нехтування карантинних вимог не постраждав; г) центральна влада утерлася і пішла туди, куди її послали.

І можна було б зловтішатися із безпорадності вітчизняної виконавчої влади. Але із чого ж тут тішитися? Насправді, це дуже погано, коли місцева влада ігнорує  законні і розумні вимоги центральної. Хорошого у такій державі годі й чекати.

Хоча тут потрібно зробити уточнення і звернути увагу на вираз «законні і розумні вимоги». Уже зараз можна робити висновок, що теперішня «народна» влада в категоріях «розум» і «закон» абсолютно нічим не відрізняється від своїх попередників. Але тих, попередніх, ще якось побоювалися. А цих просто посилають.

Ну та ніхто ж їм, нинішнім, і не винен. Вони сліпо копіюють усю недолугість попередників, абсолютно не бажаючи вчитися хоча б на чужих помилках.

Та Бог із ними. Непокоїть лише те, що на наступних виборах центральних органів влади українці приведуть до корита ще гірших.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2020, 09:13 | Полтавщина | Редакційна


1. Ludmila65 / 7 серпня 2020, 09:54
Хотелось бы знать, какую политсилу поддерживает автор. Может и мы на выборах бы не ошиблись.
2. Ltava / 7 серпня 2020, 10:34
1.Ludmila65
«Может и мы на выборах бы не ошиблись.»


А самим хоч хвилиночку подумати та прийняти рішення лячно ???
3. Filon / 7 серпня 2020, 18:01
1.Ludmila65
«Хотелось бы знать, какую политсилу поддерживает автор. Может и мы на выборах бы не ошиблись. »

Жодну політсилу автор не підтримує із часів Ющенка, коли став жертвою маніпуляції в ході спецоперації під назвою "Помаранчева революція". Але це нічого не має означати для інших людей. У них своя голова має бути. А для того, щоб Ви на виборах не помилялися, Ви повинні навчитися сумніватися, отже, мислити, отже, існувати. І викинути на фіг із свого дому зомбоящик.
4. orakul / 8 серпня 2020, 02:03
1.Ludmila65
«Может и мы на выборах бы не ошиблись.»

Ми не можем не ошибиться, потому что нас сделали полуумными. Жизнь и статья это подтверждают. Посилання на www.youtube.com
5. микола козак / 8 серпня 2020, 18:18
1.Ludmila65
« Может и мы на выборах бы не ошиблись.
»

В будь-якому випадку ви помилитесь , адже при даній виборчій системі ви нікого не обираєте.Ви вкидаєте папірець , де написані прізвища , за яких внесені застави , а отже для когось із них куплене місце.Оці всі твердження , що потрібно думати нва виборах , просто для заспокоєння .Тож можна із завязаними очима ставити галочку , або той список зачеркнути , від цього нічого не зміниться..
6. Fed654Frumos / 8 серпня 2020, 21:20
Не зміниться,згоден.Але ж переважна більшість і змінювати нічого не хоче.Гляньте на рейтинги,більшість або за мародера,від якого вже трупами тхне,або ж за того що пісюном на піаніно грає,під айкосом.Мозгів бракує в людей, отже біда.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації